Magasinet M!

Byt din bil til en ny

Reklame fra Suzuki

Er det tid til at udskifte bilen? Det kan være en stor udgift at købe spritny bil. Men er du villig til at sælge den gamle, kan du være heldig at få et stærkt tilskud til investeringen. For dét må et bilkøb også gerne være: En investering. Derfor skal du være sikker på, at du får en god pris for din brugte bil. Her giver gode råd til, hvad du bør overveje, før du bytter din bil til en ny.

Undgå at sælge for billigt

For mange er det et stort valg at skifte bil. Mange af os bruger bilen hver eneste dag og er afhængige af den, og det kan være lidt vemodigt at sige farvel til den faste makker gennem måske mange år. Du har vasket og plejet bilen, og du har taget den til mekanikeren, når den har haft brug for ekstra omsorg - med mindre du selv skruer bil.

I sidstnævnte tilfælde kan det være en endnu større beslutning at skille sig af med den, fordi du selv har lagt tid og knofedt i den. Derfor skal du også være sikker på at få den rigtige pris for din bil, før du sælger. Vil du undgå at sælge for billigt, kan du vælge at få lavet en bilvurdering.

Få en din bil vurderet

En professionel vurdering af, hvad din bil er værd, er altid smart at få, uanset om du vil sælge den selv eller gennem en forhandler. Er du alligevel på jagt efter en ny, er det nemmeste dog at sælge din brugte bil til den samme forhandler, som du køber din nye bil hos. Det sænker prisen på den nye bil betragteligt; afhængigt af bilens alder og stand, kørte kilometer og så videre.

Gør bilen klar til vurdering

Før du kører bilen en tur forbi forhandleren til en vurdering, bør du sikre, at den er toptunet. Du bør som minimum gøre bilen grundigt rent indvendigt og udvendigt. Men det er også en god idé at finde bilens servicebog frem og tage den med, så du kan dokumentere, at den har fået jævnlig service. Rengøring giver et godt førstehåndsindtryk af bilen, mens servicebogen vidner om en sund bil i god stand.

Er du ikke klar til at sælge?

Er du blandt dem, der indimellem tænker: Hvad er min bil værd? Men er du ikke sikker på, om du er helt klar til at sælge endnu? Så kan du også vælge at få lavet en vurdering online. Nogle forhandlere tilbyder at give et formodet overslag online, helt uforpligtende. Du udfylder blot nogle få oplysninger om din nuværende bil, så modtager du et skøn på, hvad bilen er værd.

ANNONCE
Del

Seneste nyt