Magasinet M!

Chilli til aftensmad?

Ild i begge ender: Nyt studie indikerer, at stærk mad forlænger dit liv

Uanset om du er typen, der elsker mad, der fremkalder stikflammer i kæften og endetarmen, eller næsten ikke tør at putte salt i maden - så viser en ny undersøgelse, at stærk mad kan forlænge dit liv.

Studiet er foretaget i USA og har opdaget, at folk som æder chilier har en en tendens til at være mindre tilbøjelige til at dø af eksempelvis cancer eller kredsløbssygdomme.

Der skal dog flere studier til, før man definitivt kan bekræfte, at stærk mad er sundt - men selve studiet er baseret på en række studier fra hele verden og laver en form for sammenslutning på det.

Studiet opdagede, at capsaicin, som er det stærke i chilien, som i sig selv er anti-inflammatorisk, rummer muligheder for en masse sundhedsmæssige fordele, som kan være med til at sænke risikoen for en lang række livsstilssygdomme.

De nuværende undersøgelser indikerer, at indtagelsen af stærk mad reducerer risikoen for sygdommene med hele 26 procent - mere specifikt viste chili-indtagelsen en reduktion på 25 % i forhold til alle slags dødsfald samt en 23 procent mindre risiko for kræft, sammenlignet med folk, som ikke spiste chili.

Så nu er det bare med at dumpe chilier ned i lillemors boller i karry, så er der sund nem aftensmad!

Læs mere her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce