Magasinet M!

Chokolade gør dig roligere og mere tilfreds

Den mørke godbid er ikke bare en øjeblikkelig nydelse. En ny undersøgelse tyder på, at chokolade er godt for din mentale tilstand.

Chokolade gør dig roligere og mere tilfreds

Forskere har givet chokoladeelskere et trumfkort.

En ny undersøgelse fra Swinburne University of Technology i Australien viser, at små mængder af mørk chokolade kan øge følelsen af ro og tilfredshed.

Chokolade giver ro

Mørk chokolade er rig på en gruppe af antioxidanter kaldet polyfenol, og det er disse antioxidanter og deres effekt på menneskers humør, som forskerne har kigget nærmere på.

Under forsøget skulle 72 mænd og kvinder indtage enten 500 mg, 250 mg eller 0 mg polyfenol i en mørk chokoladedrik i 30 dage.

Der er omkring 120 mg polyfenol i en plade mørk chokolade af god kvalitet.

Forsøgspersonerne, der indtog den højeste mængde på 500 mg, reporterede en øget følelse af ro og tilfredshed. Deres humør blev målt ud fra 16 forskellige skalaer.

Forskere gransker chokolade

Forskerne har svært ved at linke chokoladeindtaget direkte til det forbedrede humør. Det kan også skyldes, at forsøgspersonerne ganske enkelt var gladere, fordi de indtog noget, de godt kunne lide.

De australske forskere vil nu ved hjælp af mere forskning bevise sammenhængen mellem polyfenol og følelsen af ro og tilfredshed.

Chokolade har gode effekter

Andre studier har også set nærmere på chokoladens gode egenskaber.

En undersøgelse fra 2015 viste, at antioxidanten resveratrol, som findes i fx mørk chokolade og rødvin, kan tøjle udviklingen af Alzheimers og demens.

En anden undersøgelse har vist, at polyfenol i chokolade også har en positiv virkning over for hjerte-kar-sygdomme. Det øger mængden af det gode kolesterol HDL, som fører til mindre af det dårlige LDL-kolesterol.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce