Magasinet M!

CoD: Black Ops 4 er ikke for noobs [Anmeldelse]

Call of Duty lander et underligt sted.

4 ud af 6 stjerner

Det er game-season, og vanen tro er Activision tilbage med årets iteration af deres blockbuster-shooter; Call of Duty.

Lad mig være helt ærlig her: Efter første udmelding fra Activision, om at Black Ops 4 ikke ville have en single-player campaign, var jeg en smule skuffet.

ANNONCE
CoD: Black Ops 4 er ikke for noobs [Anmeldelse]

Dels fordi Call of Duty siden Modern Warfare har fortalt virkelig interessante og underholdende historier. 

... Men primært fordi det lød som en beslutning der var truffet, for at imødekomme tidens trend: Battle Royale mode ala PUBG og Fortnite.

For i stedet for en single-player historie, har spillet fået en Specialists-mode og Blackout: Call of Dutys take på Battle Royale.

ANNONCE

Men hvor stor er skuffelsen så nu, hvor jeg endelig har fået fingrene på aftrækkeren, og leget med spillet? 

Den er ikke så stor, som jeg havde troet den ville være... 

Call of Duty: Black Ops 4 er ikke en dårlig oplevelse.

Faktisk er gameplayet og balancen hele vejen rundt blevet forbedret - det er en anelse pænere spil, en smule mere flydende og både multi-player og zombie-mode er bedre end det har været de seneste år. 

ANNONCE

Blackout er en virkelig god og poleret Battle Royale-mode og modsat det gratis og barnlige (Yes I said it) Fortnite, og det - næsten - evige beta-agtige PUBG, virker Blackout som det, det bør være et velpoleret og gennemarbejdet AA-take på Battle Royale. 

Og her er det samme gældende som alle de andre spil: If you suck, you suck. 

Når det så er sagt, at spillet forbedrer og polerer på de tilbageværende spilmuligheder, så har spillet et problem: Det er ikke for nye spillere. 

ANNONCE

Spillet prøver, men fejler med at bygge en fornuftig og fangende baghistorie for spillet, med Specialists, der har taget pladsen for single-player oplevelsen. 

Spillet mangler gode onboarding muligheder for nye spillere, og hele vejen igennem, lugter det af, at Activision regner med, at du er godt kendt med de tidligere spil.

Det gør sig gældende for både multi-player, specialists og Zombie-mode - og det samme problem finder man i Blackout - der aldrig gør en eneste indsats, for at fortælle nytilkomne til Battle Royale-spillestilen, hvad der egentlig sker omkring dem. 

ANNONCE

Personligt er jeg ligeglad med, at spillet er ligeglad med noobs, men har Call of Duty fortjent det? Har de nået et punkt, hvor de kun taler til elitære gamere og e-sport wannabes? Jeg tror det næppe.

Call of Duty: Black Ops 4 er på sin vis et helt fantastisk multi-player-spil, og det skal det have credit for.

På den modsatte side, mangler spillet den historie, den introduktion og forførelse til spillets atmosfære, der i bund og grund er den lim, der har fået spillere til gang på gang at vende tilbage til franchiset - for at få den næste spil-cinematografiske fortælling indenfor fiktiv krigsførsel og kammeratskab.

Og alene single-player kampagnen har I tidligere spil gjort udfaldet for om spillet blev husket med gode minder og nostalgiske tanker - eller om det blot var endnu et i rækken af sjælløse money-makers

ANNONCE

Det er selvfølgelig sat lidt på spidsen, men bundlinjen er følgende: Hvis du er til hurtige velpolerede online-shooters og den mest velsmurte Battle Royale mode der kan købes for penge, er Black Ops 4 noget for dig. 

Hvis du håber på fede fortællinger er det 100 % no-go, og hvis du er newbie til shooters, bør du også starte et andet sted. 

4/6 Solid multi-player shooter. 

ANNONCE
Call of Duty: Black Ops 4

Udvikler: Teyarch, Beenox, Raven Software 

Publisher: Activision 

Platforme: PlayStation 4, Xbox One, PC

Udgivelsesdato: 12. Oktober 2018

Del

Seneste nyt

ANNONCE