Magasinet M!

CookPerfect: Jysk grillentusiasme har skabt det ideelle stegetermometer til grillen

Undgå at stege dit dyre stykke kød helt i stykker.

Du kender sikkert følelsen. Du har fået fingrene i et lækkert stykke kød, men er måske ikke helt så sikker på, hvordan man sætter tilberedningen lige i skabet. Du har rullet det helt store bord frem med kartofler, salat, brød, rødvin, god stemning og hyggeligt samvær - og så ender du med at snuble før målstregen med et stykke middelmådigt stegt kød.

Du kan derfor støde ind i op til flere problemer undervejs - de to yderligheder er, du får du en lækker karamelliseret overflade med råt kød i centrum, eller at du skamsteger dit kød helt tørt. Eller måske den helt klassiske usikre hånd, hvor man lige skærer ned i kødet for at se 'varmelængden', og ender med at få al kødsaften til at sive ud af dyret.

Det er bogstaveligt talt en skam, når man måske har investeret lidt ekstra kroner i et godt stykke kød til knejternes grillaften. Ofte tyer man til stegetermometre for at måle og opnå den bedste kernetemperatur, men hvis kommer til at stikke forkert, kan du sagtens spolere kødet alligevel.

ANNONCE
CookPerfect: Jysk grillentusiasme har skabt det ideelle stegetermometer til grillen

5 temperaturmålinger pr. stykke kød

Her kommer termometeret CookPerfect ind på banen med en interessant detalje, der skal sikre dig større stabilitet i din stegning - termometeret er nemlig udstyret flere målepunkter på spyddet, som sammen med matematisk udregning sikrer, at kødet følger dine ønsker. Normalt, når man stikker et stegetermometer ind i kød, bliver temperaturen kun målt i spidsen af spyddet. Det betyder, at man skal ramme kødets kerne helt præcist. Det unikke med CookPerfect er, at spyddet måler kødets temperatur op til fem steder og derefter udregner kernetemperaturen, samt hvornår kødet er færdigstegt ud fra de ønsker, du har tastet ind på den medfølgende app.

Hvis du hører til den slags mennesker, som ser et stykke kød på skalaen rød-medium-skosål, så sørger dette termometer for at du kan styre din kød væk fra overtilberedning. App'en er udstyret med en overskuelig funktionsoversigt, hvor man enten kan tilføre sin egen viden omkring, hvilket kernetemperatur man ønsker og til hvilket slags kød - eller også kan man bare gå helt simpelt til værks og vælge kødets kernetemperatur ud fra en ønsket farve på kødet. App'en giver derfor både mulighed for at få en præcis temperaturopnåelse såvel som en mulighed for at udnytte de visuelle kendetegn for de lidt mindre velbevandrede kødelskere på hjemmefronten.

"Faktisk kan én centimeter betyde en forskel på ti grader, og der er en verden til forskel på 50 og 60 grader." fortæller ideudvikleren Martin Kloster, som understreger at matematikken er vejen frem til den perfekte kernetemperatur. 

ANNONCE
CookPerfect: Jysk grillentusiasme har skabt det ideelle stegetermometer til grillen

Matematik er vejen frem til kernetemperaturen

Det er en ret interessant tilgang, da man netop derfor ikke behøver at tænke sig så meget om, før man placerer stegenålen - det er nemlig ligemeget, hvor man stikker den ind henne. Algoritmens udregning gør resten af arbejdet og du skal blot sørge for, at grillen er i gang og tiden overholdes ud fra app'ens anvisninger.

Du tænker sikkert nu - grillen ændrer jo sin temperatur løbende, specielt hvis man bruger kulgrill. Hvordan man kan så være sikker på, at kødet og termometeret passer sammen med den anviste tid, hvis den omkringliggende temperatur ændrer sig? Hvad sker der, hvis temperaturen i grillen ændrer sig? Heldigvis er det sådan, at algoritmen beregner løbende stegetiden. Det betyder, at hvis temperaturen i grillen ændrer sig, justeres stegetiden tilsvarende via app'en med ret præcise målinger.

Pusterum til kokken

Desuden giver det også lidt ro og overblik i din madlavning, så du kan være mere nærværende og overskudsagtig over for dine gæster - det kender jeg i hvert fald fra mig selv og mine ofte vanvidskreationer. Der ville det være rart, hvis man lige havde én mindre tallerken at balancere i forsøget på at ramme det perfekte måltid!

Ønsket med stegetermometeret er selvfølgelig, at udstyret skal udbredes til grill-folk og madglade kødelskere over hele landet - men da konceptet er nyt og tæt på færdigudviklet, er CookPerfect på nuværende tidspunkt i gang med at crowdfunde de resterende midler til produktionsstarten på IndieGoGo. Hvis man vil være first-mover på det geniale måleapparat, er det en no-brainer, at hoppe med som IndieGoGo backer, og sikre sig termometeret som en af de første, og tilmed til en fordelagtig pris.  

Du kan allerede du bestille stegetermometeret på Indiegogo og få rabat for din pre-order - selve releasedatoen forventes at ramme i foråret 2018. Fordelen ved pre-order er dog, at du får termometeret op til jul, flere måneder før den rammer butikkerne. En genial gaveidé til manden, der har alt.

Pris og tilgængelighed

Når CookPerfect rammer butikkerne vil det have en vejledende udsalgspris på 699 kr, men IndieGoGo prisen lyder på lige knap 400 kroner, for de første 200 bestillinger. 

Den tilhørende app er gratis. Man kan tilkøbe et ekstra termometerspyd for 199 kr.

Støt projektet via dette link, eller hold øje med CookPerfect

ANNONCE
CookPerfect: Jysk grillentusiasme har skabt det ideelle stegetermometer til grillen
Del

Seneste nyt