Magasinet M!

Cool, men old school

Arnold's back. Vi har set 'Escape plan'. Læs vores dom her.

Nordisk Film - Cool, men old school Nordisk Film

Foto @ Nordisk film

Ray Breslin (Stallone) lever af at teste fængslers sikkerhed ved frivilligt at lade sig bure inde for kort efter at bryde ud.Men da han siger ja til en sidste opgave, hvor han skal forsøge at bryde ud af det ultrahemmelige, ekstremt sikrede hi-tech fængsel, The Tomb, som er bygget et ukendt sted i verden efter hans egne anvisninger, går det (naturligvis) helt galt. Dadøren smækker og låser bag ham, går det op for Breslin, at han aldrig nogensinde vil flygte fra dette fængsel. Nogen vil ham nemlig til livs. Med hjælp fra den hardcore Emil Rottmayer (Schwarzenegger) vil Breslin nu forsøge det umulige - at undslippe det sikreste og mest sikrede fængsel nogensinde - og gøre op med dem, der forsøgte at begrave ham i The Tomb.

 

ANNONCE
Nordisk Film - Cool, men old school Nordisk Film
 Stop hitting yourself. Stop hitting yourself...

Spørgsmålet er, om man kan lære en gammel hund nye tricks? Det korte svar er nej. Men hvad gør det, når Hollywoods to største actionstjerner op igennem 80'erne og 90'erne mødes på det hvide lærred? I The Expendables, der også har begge legender på rollelisten, er Arnolds rolle begrænset. I Escape Plan er han en sammen med Sly hovedrolleindehaver. Og for første gang nogensinde, oplever vi de to tæve løs på hinanden. På den old school måde.

Hvor vi har en mistanke om, at folkene bag The Expendables forsøgte at skjule de ældre actionstjernes alderstegn, virker det som om, at der er sparet på makeuppen og skuespillerne får lov at spille de ældre herre, de nu engang er. Arnold med gråstænket skæg og Sly uden sit sorte farvede skæg og hår. Og ironisk nok, får det skuespillerne til at virke yngre.

ANNONCE
Cool, men old school

Foto @ Nordisk Film

 

Der er ingen tvivl om, at Sylvester Stallone har det største skuespillertalent af de to, men Arnolds karisma er der ingen, der kan tage fra ham. Og Escape Plan viser med al tydelighed, hvorfor den østrigske bøf i to årtier var en af Hollywoods bedst betalte actionstjerner.

Men ud over de to ikoniske actionstjerner har filmen desværre ikke så meget andet at byde på. Actionscenerne er hverken ligeså rå og brutale, som vi er blevet vant til fra Jason Bourne-serien eller ligeså smukt koreograferet, som vi oplevede det i den formidable James Bond-film Skyfall. Alligevel kunne denne anmelder ikke undgå at få gåsehud, da Arnold for alvor fik lov at folde sig ud til sidst i filmen med et enormt maskingevær mellem hænderne og et blik i øjenene, som vi sidst oplevede det i Livsfarlig Løgn (1994).

Så f*** den elendige historie og de tamme actionscener. Filmen har en yderst veloplagt Arnold i hovedrollen. Og der er ikke længere nogen tvivl: He's back!

 

4 ud af seks 6 stjerner

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce