Magasinet M!

Coregasms: Undersøgelse viser, at 1 ud af 10 har fået en orgasme under træning

De tunge løft kan noget!Vi kan ret hurtige blive enige om, at det ikke ligefrem er i fitnesscenteret iført svedigt træningstøj og tunge vægte, at man forventer at få seksuel klimaks?

Ikke desto mindre har en ny undersøgelse vist, at hele 10% af kvinder og 8% af mænd har opnået orgasme ved deres træning.

Videnskabsmændene har stået grå hår over, hvordan sådan noget kan ske. 

Men tænk lige den ekstra belønning man får efter tunge løft eller den lange løbetur? 8-10 procent får lige en ekstra gave oveni hatten for hårdt arbejde. 

I bogen "The Coregasm Workout" fortæller forskeren Debby Herbenick, at op til 1 ud af 10 kvinder og 1 ud af 12 mænd har oplevet at få orgasme i forbindelse med træning. En lille del af dem oplever det regelmæssigt, mens nogle er så heldige, at de får orgasme hver eneste gang de træner.

Konceptet hedder Coregasm og menes at opstå, fordi man ved hård træning stimulerer de muskelgrupper i kroppen, som også aktiveres ved en orgasme. 

Medindehaver af træningsmediet Fitnesshelp.dk Casper Schou fortæller, at der er visse træningsaktiviteter, som er effektive i forhold til at opnå coregasms:

"Selvom der ikke har tegnet sig noget klart og tydeligt mønster, må vi dog konstatere, at en række øvelser går igen hos flere af vores kilder. Af de mest populære øvelser er ‘hanging leg raise’, hvor man hænger i armene og løfter benene. Flere kunne dog også berette om succes med dips, pullups og maveøvelser generelt.”

Arnold kaldte den allerede i 70'erme:

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE