Magasinet M!

Cowboyder og rumvæsner

En klassisk western med alien-tema - stilforvirret eller flabet?

UIP - Cowboyder og rumvæsner UIP

Foto: UIP

En groggy cowboy vågner op ude i ørkenen uden nogen erindring om, hvorfor han har et skudsår på maven, hvad det er for en mystisk metalgenstand, han har om det ene håndled, eller hvem han er. Hurtigt viser han sig at være ret effektiv med en seksløber og har desuden talent for at uddele mesterlige prygl. Med andre ord er rammerne for en traditionel western lagt, og de første 20 minutter skænker du ikke anden del af filmens titel en tanke. Det er indtil første gang, vi støder på de fremmede væsener, der bestemt intet har til fælles med Steven Spielbergs nuttede E.T.. Kombinationen af sci-fi og traditionel western lyder på papiret ret fjollet, men fungerer faktisk upåklageligt på det hvide lærred. Effekterne er fede, og de lede aliens er nogle tilpas modbydelige sataner.

ANNONCE
UIP - Cowboyder og rumvæsner UIP

Foto: UIP

Alligevel er det som om, at Cowboys & Aliens mangler noget: Charme. Charme er alfa og omega i denne type film. Lad os tage en anden Harrison Ford-film som eksempel, nemlig Indiana Jones. En af grundene til, at film-serien blev så populær og elsket skyldtes filmens og ikke mindst Harrison Fords charme. Er filmen blottet for charme, kan det være lige meget med alle effekterne. De er alligevel glemt, ligeså snart du forlader biografmørket. Den første Iron Man-film (som også er instrueret af Cowboy & Aliens-instruktøren, Jon Favreau) vandt i høj grad publikums hjerter på grund af Robert Downeys charmerende Tony Stark-figur. Og på trods af de to ellers fede skuespillere, Daniel Craig og Harrison Ford, mangler filmen hjerte og charme og er desværre hurtigt glemt, når rulleteksterne popper op.

 

Cowboy & Aliens formår at underholde sit publikum, og man keder sig ikke ét sekund. Eksplosioner, skuddueller og aliens er der nemlig rigeligt af. Det filmen mangler - men som også er det vigtigste inden for denne genre - er charmen. Desværre.

 

4 ud 6 stjerner

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce