Magasinet M!

Cristiano Ronaldo indtager de danske biografer: Her er 5 sportsdokuer, du SKAL se

Tyrefægtning, bjergbestigning, basejumping, hestevæddeløb og Ronaldo. Hvis ikke du ved, hvad du skal bruge din weekend samt hele næste uge på, anbefaler vi kraftigt CPH:DOX

Cristiano Ronaldo indtager de danske biografer: Her er 5 sportsdokuer, du SKAL se

CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival, er Skandinaviens største dokumentarfilmfestival, og den er tilbage i København fra d. 5. til d. 15. november. Her bliver biograferne fyldt med 200 udvalgte dokumentarer. Op til har vi valgt en række film ud inden for et bestemt tema, som du bør se. 

I dag står den på sportsdokumentarer.

LÆS OGSÅ: Fra verdens længste svindelnummer til mafiaen: Fire dokumentarer, du skal se

ANNONCE
Cristiano Ronaldo indtager de danske biografer: Her er 5 sportsdokuer, du SKAL se
Gored

Instruktør: Ido Mizrahy
Tema: Tyrefægter og familiefar

Et portræt af en mands hengivenhed til tyrefægtning, der indfanger den fare, der er forbundet med spansk tyrefægtning, og den risiko, der er, når de modige tyrefægtere ser døden i øjnene, inden de skal ind i arenaen.

Den erfarne Antonia Barrera er en af de tyrefægtere, der er blevet stanget flest gange, og han er kendt for sine opsigtsvækkende ture i arenaen. Ud af de 23 gange, han er blevet stanget, hvilket er et usædvanligt højt antal, er han blevet opereret 17 gange og har haft et utal af brækkede knogler og ar. Nu er han blevet ældre, har fået en familie, og med en udmattet og brugt krop beslutter han at gå på pension. Inden han melder fuldstændig fra over for tyrefægtningen, er han dog i konflikt med sig selv. På trods af at have fået alvorlige knubs hele sit liv, og at han drømmer om at bo fredfyldt med sin familie, så fantaserer han stadig om livet som kendt tyrefægter - en drøm som han delte med sin far, og som betyder, at han føler, han skal ofre sig for tyrene en sidste gang. Men overlever han den sidste tur i arenaen?

Læs mere her

Se den...

I Gloria d. 6/11 kl. 17.00 

I Emprie Bio d. 8/11 kl. 12.30

I Nordisk Film Palads d. 12/11 kl. 21.30 (mød instruktøren)

ANNONCE
Cristiano Ronaldo indtager de danske biografer: Her er 5 sportsdokuer, du SKAL se
Meru

Instruktør: Jimmy Chin & E. Chai Vasarhelyi
Tema: Menneskets stræben efter det umulige

Efter et mislykket forsøg og et kraniebrud forsøger de tre ukuelige klatrere at bestige det mytiske, stejle og isbeklædte bjerg, Mount Meru.

I 2008 tog de tre venner og professionelle klatrere Conrad Anker, Jimmy Chin og Renan Ozturk til det kolde og nådeslåse Himalaya. Deres mission var at bestige det sagnomspundne og stejle bjerg, Mount Meru, der siges at være universets centrum. Missionen gik dog næsten så galt, som den kunne. På grund af en fire dage lang snestorm sad de tre klatrere fanget i deres telt, hvor de opbrugte det meste af deres madforsyning, fik forfrysninger og blot 100 meter fra toppen måtte de vende om. Den erfarne Conrad Anker kunne ikke slippe sit ønske om at bestige det uregerlige bjerg, så tre år og en ulykke senere tager de tre vedholdende klatrere tilbage til Himalya og Mount Meru. I filmen følger vi både det første frorsøg, der gik galt, og optakten til det nye forsøg, der er omgivet af en masse forventninger og en uudtalt frygt for at mislykkes.

Læs mere her

Se den...

I Gloria d. 6/11 kl. 17.00 

I Empire Bio d. 8/11 kl. 12.30

I Nordisk Film Palads d. 12/11 kl. 21.30 (mød instruktøren)

ANNONCE
Cristiano Ronaldo indtager de danske biografer: Her er 5 sportsdokuer, du SKAL se
Looking for Exits

Instruktør: Kristoffer Hegnsvad
Tema: Basejumping

Ellen Brennan kaster sig ud fra bjergtoppe og opnår en fart på næsten 250 km/t, når hun udfører den halsbrækkende og adrenalinkickende sport, basejump.

Iført en flyvedragt kaster den modige basejumper Ellen Brennan sig ud fra bjergtoppe langt over skyerne. Med omkring 240 km/t og et lille GoPro-kamera på hjelmen følger vi hendes tur fra bjergtoppe og ned mod jorden. Med vovemod og dødsforagt er Ellen på evig jagt efter adrenalin-kicks i en ekstremsport, hvor ens karriere typisk varer maksimalt 5-6 år. I cinematisk overlegne billeder oplever vi hendes flyveture i bjergene, der helt praktisk er udtryk for et større livssyn - "Exits" er ikke blot basejumpernes professionelle term for steder at springe ud fra; det er også en vej ind i verden på ens egne præmisser, og den foregår i frit fald.

Læs mere her

Se den...

I Empire Bio d. 6/11 kl. 22.30 (mød instruktøren) 

I Empire Bio d. 9/11 kl. 22.30

I Nordisk Film Palads d. 14/11 kl. 14.15

ANNONCE
Cristiano Ronaldo indtager de danske biografer: Her er 5 sportsdokuer, du SKAL se
Palio

Instruktør: Cosima Spender
Tema: Historien om verdens ældste væddeløb

Palio er en storslået film med et dramatisk lydspor, der bringer os helt tæt på verdens ældste hestevæddeløb og den pulserende, dramatiske og romantiske stemning, der gennemsyrer det traditionsrige italienske løb.

I hjertet af den støvede, terracottafarvede by, Toscana, finder man hvert år verdens ældste hestevæddeløb. To gange hver sommer prøver ryttere fra byens ti distrikter kræfter med en vanvittig tilrettelagt bane gennem byens centrale Piazza del Campo. Det er et hidsigt og passioneret løb, der inddrager samtlige indbyggere i et kor af lige dele hæder og hån. New York Times' Mike Hale beskriver løbet som "Rocky on horseback".

Gennem filmen følger man løbets nuværende, 13-foldige mester, Gigi Bruschelli, der kæmper for at blive den mest vindende rytter i løbets halsbrækkende historie - en kamp der ikke blot finder sted på banen, men i ligeså høj grad udenfor. I Palioen er bestikkelse og lyssky aftaler en ligeså stor del af vejen til succes som den, der foregår på hesteryg.

Med betagende cinematografi fanger instruktør Cosmia Spender løbets intensitet såvel som det smukke Toscana.

Læs mere her

Se den...

I Nordisk Film Palads d. 5/11 kl. 19.00 

I Dagmar Teatret d. 9/11 kl. 12.00

I Grand Teatret d. 15/11 kl. 17.00

ANNONCE
Cristiano Ronaldo indtager de danske biografer: Her er 5 sportsdokuer, du SKAL se
Ronaldo

Instruktør: Anthony Wonke
Tema: Historien om en af verdens bedste fodboldspillere nogensinde

Instruktøren Anthony Wonke har igennem et år fulgt Ronaldo bag facaden. Det har givet et unikt indblik i atletens liv, træningsmani og personlighed.

Det er første gang nogensinde, Ronaldo har tilladt, at et dokumentarfilm-hold følger ham, og den chance er bestemt ikke blevet spildt i dette portræt at superstjernen. Han er en person, som alle har en mening om, og det er uanset, om hans navn fremkalder had eller kærlighed. 

Udover interviews med stjernen selv indeholder dokumentaren klip fra hans barndom på Madeira og fortæller historien om, hvordan han på bare 10 år har opnået ikonisk status i hele verden. 

Læs mere her

Læs her om Ronaldos træningsprogram

Se den...

I CinemaxX d. 9/11 kl. 20.00 (kun denne forestilling)

ANNONCE
Del

Seneste nyt