Magasinet M!

Danish Dynamite: Kongerne af Danmark

Savner du Kongerne af Næstved, Jeppe K og alle de andre? Vi sneg os med på optagelserne til den tredje sæson af Danish Dynamite sidste forår. Læs om det her.

Danish Dynamite: Kongerne af Danmark

"Er det en kaffeklub eller laver vi fjernsyn?," kommer det halvt utålmodigt, halvt ironisk fra Magnus Millang, den ene halvdel af comedyduoen Danish Dynamite, der på to år har taget springet fra kult til folkeeje. Hans makker, Martin Høgsted, står i en gymnastiksal med handsker og hjelm og snøvler sig igennem rollen som bokseren, der forguder Brian Nielsen og drikker mindst "ethundrede bajere" på en gennemsnitlig bytur. Selv om Martin Høgsted har spillet den populære figur siden sæson 1, ved han aldrig 100 procent, hvad han vil sige og gøre, når kameraet kører. "Vi har ikke noget decideret manuskript. Vi har en åbningsreplik og nogle løse rammer, og så snakker ellers vi bare løs," siger Martin Høgsted.

Mens han står foran kameraet, er Magnus Millang bag kameraet med en iPad Mini og sørger for, at de små klip med bokseren hverken trækker ud eller bliver uforståelige. Han fungerer som støtte for Martin - ligesom Martin er støtte for Magnus, når han er på. Klokken 10:30 har de indspillet fem små klip, der kan komme i spil til den tredje sæson af Danish Dynamite. "Vi skal bruge tre af dem, vi har lavet i dag. Så nu handler det bare om at tage de sjoveste," siger Magnus Millang, inden filmholdet pakker sammen og kører videre til næste optagelse.

Optagelserne er godt halvvejs, og sammenlignet med andre tvproduktioner er der knald på. Især i dag, hvor der ud over optagelserne med bokseren også skal skydes en sketch med en da de mest populære karakterer fra sidste sæson, ejendomsmægleren Jeppe K, spillet af Magnus Millang.

Jeppe K er tilbage
"Husk moralen..." "...moralen er, at der ikke er nogen moral," afslutter Magnus Millang replikken, som Martin Høgsted er begyndt på. Den nordsjællandske huspusher Jeppe K dukkede i op i sæson 2 og fik det meste af Danmark til at sige "det er ligemeget". Jeppe K er en stærkt medvirkende årsag til, at Magnus Millang nu bliver stoppet, når han går på gade. Det har måske ikke altid været lige sjovt, men nu er Magnus Millang igen klar til at tage de obligatoriske Jeppe K-solbriller på. "Jeg er helt klart der nu, hvor jeg har totalt optur over Jeppe K. Vi synes jo selv, sketchen er sjov, og vi er glade for, at han har fået så mange til at se programmet... men jeg har måske ikke så meget optur over sætningen 'det er ligemeget'," siger Magnus Millang, der er iklædt halstørklæde, slikhår og sort læderjakke.

Ingen havde regnet med, at Jeppe K ville blive en landeplage og samtlige optagelser med ham i sæson 2 blev klaret på én dag. I dag er der afsat mere tid til Jeppe K, og for Magnus Millang er udfordringen, at Jeppe K ikke skal blive en dårlig parodi på sig selv. "Jeg skal lige genopfinde ham på ny. Jeg kan jo ikke nøjes med at gå rundt og sige 'det er ligemeget'. Humor skal være uventet, og det er ikke uventet," siger han. Det var til gengæld uventet, at 'det er ligemeget' skulle blive Jeppe K's kendingsreplik. "Nogle gange forsøger vi at finde på catchfrases, men ofte er det hverdagstingene, folk opfanger, som i tilfældet med Jeppe K," siger Martin Høgsted. Efter at have været bokser fra morgenstunden skal han nu hjælpe Magnus Millang med at holde styr på Jeppe K-rollen. I dag skal Jeppe K forsøge at sælge en lejlighed til en mand og hans datter. Uden atafsløre for meget kan det nævnes, at Jeppe K's nye 'fucker-stil' skaber visse problemer, men som Jeppe K siger: "Jeg har set folk forelske sig i et hus før. Det kan gå over. Men jeg har også set folk forelske sig i Jeppe K - det går aldrig over."

ZenZyg turné
Ved siden af stedet, hvor optagelserne finder sted, står en sort bus, hvor Martin Høgsted, Magnus Millang og resten af filmholdet kan få sig en sjat kaffe og et hvil, når kameraet ikke kører. Ifølge Martin Høgsted er det en klar opgradering i forhold til den første sæson. "Den bus, vi havde med rundt, var den samme autocamper, vi brugte i sketchen med Grinebiderne. Det var hyggeligt, men det var eddermanme også trangt," siger Martin Høgsted, der sammen med Magnus Millang også har prøvet at være på decideret turné. Fra maj til juni 2013 besøgte de 28 diskoteker som gæste-DJ's under navnet Club ZenZyg, der også er navnet på det diskotek, som Kongerne af Næstved ejer. "Vi havde lavet et tyve minutters DJ-track, som vi kørte. Vi troede, det ville blive hårdt, men det var helt ufatteligt sjovt. Når vi kommer som Kongerne af Næstved,står alle med et smil på læben," siger Martin Høgsted om mødet med det danske diskoteksfolk, som Kongerne af Næstved er en kærlig parodi på. "Vi var lidt bange for, at de ville opfatte os som et par københavnersnuder, der gjorde sig morsomme på deres bekostning, men de var helt med på, at vi gør grin med de diskoteksejere, der tror, de er kongerne af provinsen," siger Martin Høgsted, der ligesom Magnus Millang er vokset op et godt stykke fra København.

Selv om de skulle forestille at være DJ's, var de begge meget bevidste om, at de spillede en rolle ude på diskotekerne. "Det betød, at der ikke var noget, der kunne gå galt. Vi kunne både stå på scenen i Odense foran 1.000 mennesker og råbe 'op med basarmen,' og vi kunne optræde et lille sted, hvor mikroforne ikke virkede, men fordi vi spillede en karakter, kunne vi tage pis på det. Det var fedt," siger Martin Høgsted og tilføjer: "Uanset hvem du er, så er det fedeste i verden at prøve at være rockstjerne."

En stærk treer
Bokseren, Jeppe K og Kongerne af Næstved er nogle af gengangerne i den kommende sæson af Danish Dynamite, mens nogle er sorteret fra og andre er kommet til. Ikke fordi Magnus Millang og Martin Høgsted har faste regler for udskiftning af figurer. Det handler om mavefornemmelse og om hvor meget kød, der er tilbage på de forskellige roller.

"Hipsterne havde vi med i første og anden sæson, men vi har valgt at stoppe, mens de var sjove. Selv om de har været populære," siger Magnus Millang og tilføjer, at de også var i tivl om, hvorvidt den vordende far Morten Theis Larsen eller den kiksede radiovært Frække Frederik skulle dukke op i sæson 3. Valget faldt på Morten Theis Larsen, fordi der var mest at bygge videre på. En klar forandring i forhold til de to første sæsoner er fraværet af gæsteskuespillere i bærende roller. Tidligere har man kunnet se blandt andre Mick Øgendahl, Casper Christensen og Jonas Schmidt have bærende roller i Danish Dynamite, men i sæson 3 er det Martin Høgsted og Magnus Millang for alle pengene. Næsten. "Vi har gæster med, men det er i biroller, som vi gerne vil have til at fylde mere," siger Martin Høgsted. "Vi har en stærk birolle i Morten TheisLarsen-sketchen, som vi er glade for. Og vi har også en god én i Kongerne af Næstved. En prins...," kommer det lettere mystisk fra Magnus Millang. Derudover er der i sagens natur blevet plads til et par nye karakterer, såsom brødrene Bik, der vil lave det nye Euroman og dancehallgruppen Bob Farlig.

"Vi har også en gymnasielærer, der gerne vil være ung med de unge, men det var ikke helt sjovt nok, så vi måtte give ham en kæmpe pik," kommer det fra Martin Høgsted, der regner med at sæson 3 vil byde på stærkere historier end tidligere. "Det vigtigste er, at det bliver sjovere for hver sæson. Toeren var bedre end etteren, og treeren bliver forhåbentlig bedre end toeren," siger Magnus Millang, inden han skal tilbage til BMW'en, solbrillerne og rollen som Jeppe K.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce