Danmarks bedste bartender viser dig, hvordan du laver en genial cocktail, som pigerne vil elske
Ted Dako var den danske deltager til en stor bartenderkonkurrence i Sydafrika. Her viser han dig, hvordan du laver den cocktail, som han lavede til dommerne.

Diageo World Class Reserve er en årligt tilbagevendende bartenderkonkurrence, hvor de bedste cocktail-shakere fra hele verden mødes og konkurrerer om at kreere den bedste af slagsen. I år sendte Danmark Ted Dako afsted, efter han havde vundet den nordiske plads.
Se også: Det synes pigerne, at du skal drikke i byen
Til konkurrencen udviklede Ted Dako, der til daglig shaker løs på Bar25 i København, sin helt egen cocktail, Mezcalita, som han selv kalder en mexicansk inspireret Mai Tai. Du kan se herunder, hvordan den skal laves helt perfekt - eller du kan tjekke det ud i videoen herover.
MEZCALITA
INGREDIENSER
30 ml friskpresset limejuice
30 ml Monin Orgeat syrup (mandelsirup)
30 ml Don Julio Blanco tequila
20 ml Del Maguey Vida mezcal
1 rosmarinkvist
4 små skvatter af Angostura aromatic bitter float
FREMGANGSMÅDE
1 Put alle ingredienser i cocktailshakeren - undtagen Angostura aromatic bitter
2 Tilsæt isterninger og ryst godt indtil let rimfrost begynder at kunne ses på ydersiden af shakeren.
3 Si indholdet fra shakeren over et flot gammeldags glas med isterninger i.
4 Hæld Angostura bitteren på toppen af cocktailen, så den flyder pænt i toppen af hele glasset.
5 Til sidst sætter du forsigtigt en rosmarinkvist ned i din cocktail og antænder toppen af kvisten med en lighter.