Magasinet M!

Danmarks første virtual reality-biograf slår dørene op i dag

Nu har du chancen for at opleve Virtual Reality-teknologien på egen krop, når den københavnske biograf Palads i dag slår dørene op for den første danske VR-pop-up-biograf nogensinde.

Danmarks første virtual reality-biograf slår dørene op i dag

Du sidder spændt fast til en kørestol. En stor mand siger til dig, at de nok skal tage sig godt af dig på det sindssygehospital, du er på vej ind. Du bliver kørt forbi kamre, hvor folk skriger, vrider sig i smerte, skælver og grynter. Du er havnet i helvede. En læge tilser dig, mens alle de sindssyge hjemsøger dig og danser omkring dig. Helt oppe i dit ansigt.

Det er selvfølgelig ikke virkelighed, men det føles som om, du er der. Midt i det hele. I virkeligheden sidder du i et helt lyst lokale på en kontorstol. Sammen med 24 andre Virtual Reality-biografgængere. Stedet er Palads i København - den store farverige biograf på Vesterport for dig, der ikke er fra staden. I dag åbner de op for den første danske pop-up-biograf nogensinde. Her kan du indtil d. 26. juni opleve tre forskellige genrer - horror, action og dokumentar. Men du skal skynde dig, for et begrænset antal billetter til 95 kroner stykket er allerede sat til salg.

Hver forestilling består af små kortfilm, som i alt varer 30-35 minutter. Det er et helt nyt take på, hvordan vi måske vil se film i fremtiden. Som skrevet sidder du på stole, der kan dreje, og du udstyres med virtual reality-briller og høretelefoner. Du får dermed en helt særlig omsluttende visuel oplevelse, hvor synsvinklen og billedet forandrer sig, alt efter hvor der kigges og bevæges. Oplevelsen er intens og interaktiv og leverer både 3D, 360-graders synsfelt og helt tæt lyd. Men ikke så tæt, at du alligevel godt vil kunne høre dine venner råbe, skrige eller grine, alt afhængig af hvilken forestilling de har valgt.

ANNONCE

Biografen er blevet til i samarbejde med det hollandske produktionsselskab Samhoud Media, der er Europas førende virtual reality-specialister inden for underholdning og har skabt verdens første virtual reality-biografer. Firmaet producerer både virtual reality-indhold og hjælper virksomheder og medier med at udnytte mulighederne i virtual reality.

"Hos Nordisk Film Biografer er vi konstant på udkig efter de bedste filmoplevelser, både de bedste film, men naturligvis også den bedste måde at se dem på. Virtual Reality Cinema udvikler biografoplevelsen og filmmediet, og det vil vi naturligvis prøve og samtidig tilbyde oplevelsen til vores gæster," siger Jacob Elkær-Hansen, der er salgs- og marketingdirektør i Nordisk Film Biografer:

"Virtual reality er for alvor ved at vinde frem på en række områder, og nu er det også et bud på fremtidens biografoplevelse. Det er en spændende og helt ny måde at gå i biografen på," tilføjer han.

Pop-up-biografen er indtil videre et forsøg, og der er ingen fremtidige planer om at gøre det til en permanent del af Palads.

"Vi tror stadig på, at det at gå i biografen er noget, man har sammen og kan dele med hinanden. I virtual reality-biografen ser man jo nødvendigvis ikke det samme. Men skulle der komme masser af folk efterfølgende og sige, at det er den bedste biografoplevelse, de nogensinde har haft, så er det selvfølgelig noget, vi vil overveje," siger Jacob Elkjær-Hansen.

Efter adskillige pop-up-biografer er der nu åbnet permanente virtual reality-biografer i Amsterdam og Berlin. Så man kan da have lov at håbe på, at det også sker i Danmark på et tidspunkt.

Billetter kan bestilles her

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE