Magasinet M!

Danmarks har fået sin første 4DX-biograf

Nordisk Film lancerer 4DX-oplevelsen i slutningen af marts!

Du kender sikkert den klassiske 4D-oplevelse i diverse forlystelsesparker, hvor man ser en kortfilm, får lidt vind i håret og bliver kastet rundt i sædet.

Nu er Nordisk Film klar til at lancere den fulde oplevelse, 4DX, som er en nyskabende teknologi, som bringer dig tættere på filmen via 18 forskellige effekter. Alt fra vind, vand, regn, tåge, luftskud, lugt, sne og massagemetoder - hele pivtøjet!

Ved hjælp af et hydrauliksystem bevæger biografsæderne sig i flere retninger, mens dyser spyer luft, vand og duft. Tilsammen giver det en meget virkelighedsnær oplevelse af vejrfænomener, bevægelser og andre elementer fra filmen.

Den første Nordisk Film-biograf, der føjer en ekstra dimension til biografturen, er biografen i Aarhus C, som åbner dørene for 4DX den 21. marts. Senere på året følger endnu en 4DX-sal i Nordisk Film Biografer Lyngby, som ligger nord for København.

4DX-teknologien er udviklet af sydkoreanske CJ 4DPLEX og er verdens første 4D-teknologi udviklet specielt til spillefilm. Der samarbejdes tæt med de største filmstudier for at kunne tilbyde populære blockbusters i 4DX. Effektsporet designes individuelt til den konkrete film og gennemses i snit over 100 gange for at sikre en perfekt synkronisering af filmens handling og effekter.

Det vil i første omgang være de mere effektfulde og actionprægede film, som bliver vist i 4DX, så teknologien kan komme til sin ret. Men også børnefilm med fart og bevægelse, som f.eks. ”Coco” og ”Biler 3”, er populære i det nye format. Der skrues dog en tand ned for effekterne, når de mindre biografgæster indtager salen.  

De første billetter er allerede klar til bestilling med bl.a. Tom Raider, Pacific Rim og Ready Player One her

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE