Magasinet M!

Danmarks hotte DJ-navn i 2015: DJ Henri Matisse

Danske DJ Henri Matisse hev i november 2014 en andenplads hjem i DJ-konkurrencen burn Residency på Ibiza. Du kan opleve ham til sommer til DK's store festivaler.

Danmarks hotte DJ-navn i 2015: DJ Henri Matisse

Starten som DJ

Både i 7., 8. og 9. klasse var jeg i praktik på radiostationer, hvor jeg lærte teknikken at kende. Jeg sad med alt det her udstyr med knapper og cd-afspillere og så videre.

Jeg lærte nogle mobil-DJ's at kende og begyndte at tage med dem på job. Og stille og roligt fik jeg lov at spille lidt.

Dengang abonnerede jeg på Mr. Music (en musikklub, hvor man hver måned fik tilsendt en cd, red.) og fik på den måde alle de store hits fra starten af 1990'erne.

ANNONCE
Danmarks hotte DJ-navn i 2015: DJ Henri Matisse

Vinyler til 500 kr.

Det var først, da jeg begyndte at spille på natklubber, at jeg også begyndte at bruge vinyl. Der slæbte man jo store kufferter med på klubben, så man blev helt skæv i ryggen.

Jeg begyndte at spille selv, lige så snart jeg blev 18, for så var jeg jo gammel nok til at komme ind på diskoteker og natklubber.

Hvis jeg rigtig skulle nørde den, så skulle jeg på eBay og købe den i en eller anden pladebutik i Australien. Hvis den så også blev bonnet i tolden, kunne det godt løbe op i 500 kroner for en plade, hvor jeg kun skulle bruge et enkelt nummer.

ANNONCE
Danmarks hotte DJ-navn i 2015: DJ Henri Matisse

Anbefalet af Breum

Hvis du googler 'mest hyppige ting, der bliver sagt til en DJ, så vil du få lister, der er universelle i hele verden. Alle DJ's vil kunne nikke genkendende til: "Alle kommer ud at danse, hvis du spiller den her" eller "Jeg kan score, hvis du spiller den her".

Jeg har været så privilegeret, at natklubberne har haft udstyret, jeg skulle bruge. Jeg har aldrig trænet derhjemme. Faktisk har jeg lært, alt det jeg kan i dag, ved at spille jobs.

Jeg kom til København i 2007. Jeg havde spillet sammen med Breum på Rømer og Broen i Århus, og da han kom til København, spillede han på Luux (Zen i dag, red.), hvor han anbefalede mig. Og da de havde hørt mig spille, kunne de godt mærke, at jeg kunne noget.

ANNONCE
Danmarks hotte DJ-navn i 2015: DJ Henri Matisse

Nr. 2 i verden ud af 6.000

Jeg vandt den danske afdeling af burn Residency 2014, da jeg blev udvalgt til finalen sammen med ni andre. Det var et såkaldt mix-off, hvor jeg endte med at vinde. Det var min adgangsbillet til 14 dages bootcamp på Ibiza.

På Ibiza var der 17 DJ's fra hele verden, som var fundet blandt mere end 6.000 deltagere i alt. Jeg vandt den første allerførste challenge på den allerførste dag, og der fik jeg virkelig vist, hvem jeg er.

Efter en uge blev der pillet ni fra, og ugen efter røg der fem mere. Og vi fem blev der så resten af sommeren til september, før de udnævnte vinderen i november. Desværre blev jeg 'kun' nummer to, men jeg har fået virkelig mange gode kontakter, og folk ved, hvem jeg er nu.

ANNONCE
Danmarks hotte DJ-navn i 2015: DJ Henri Matisse

DJ Henri Matisse

Navn: Henrik Mathiassen

Alder: 36 år

Bopæl: København - oprindeligt fra Søften ved Århus

Følg ham her: facebook.com/djhenrimatisse

Hør ham her: Zen, KB 18 eller KB 3 i København

Fremtiden: "Jeg mødte den legendariske Carl Cox, som er den mest legendariske DJ. Han begyndte at spille et af mine tracks dernede, og efterfølgende har jeg holdt kontakte ved lige. Forleden var der en mellemmand, der skrev til mig, at Carl Cox gerne ville udgive fem af mine tracks på EP. Så det er jeg i gang med at sætte sammen nu."

ANNONCE
Danmarks hotte DJ-navn i 2015: DJ Henri Matisse

Oplev DJ Henri Matisse i 2015

Til sommer kan du opleve DJ Henri Matisse til mange af landets store festivaler. Du kan bl.a. se ham til den københavnske gadefest, Distortion, og til den nye festival, Tinderbox, der afholdes i Tusindårsskoven i Odense, og som har prominente DJ-navne som Calvin Harris, Major Lazor og Axwell & Ingrosso på programmet. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt