Magasinet M!

Dansk landsholdsstjerne: Her er holdets scorekarl

Inden Danmark i dag spiller sin første kamp ved U21-EM mod værtsnationen Tjekkiet, fortæller landsholdsprofilen Uffe Bech i et interview til mmm.dk blandt andet, hvem der er holdets scorekonge, og hvem han helst vil lave kanal på.

Dansk landsholdsstjerne: Her er holdets scorekarl

Hej Uffe! Er du klar på nogle hurtige spørgsmål - der er både de skæve og lidt mere seriøse?
Ja, du fyrer den bare af.

I bliver af flere medier/eksperter kaldt det bedste danske U21-landshold nogensinde. Hvad tænker du om det?
Det er selvfølgelig rigtigt store ord. Men det er ikke noget, vi går og tænker over. Vi ved, der er rigtig dygtige modstandere i vores pulje og til EM generelt. Vi har rigtig stor tiltro til os selv og vores evner, efter vi gik ubesejret igennem vores kvalifikationspulje. Men vi har respekt for vores modstandere.

Hvilken spiller ville du allerhelst lave kanal på ved EM?
Jeg ville nok godt lige lave den på ter Stegen, for så er der god chance for at den også går i kassen. Haha! Og så ville det jo se godt ud over for en Champions League-målmand.

Hvem er turneringens favoritter, som du ser det?
Jeg ser Tyskland som storfavoritter. De har Emre Can (Liverppol) og Kevin Volland (Hoffenheim) og en mand i målet (Marc-André ter Stegen, red.), der lige har vundet Champions League for et par dage siden. Så det er et fantastisk hold. De har også tradition for at have et rigtig stærkt U21-landshold.

Hvad er succeskriterierne for jer ved EM?
Vi skal 100 procent gå efter at komme videre fra puljen. Men det er vigtigt, vi tager det kamp for kamp. Det er lidt svært at have forventninger, når vi ikke har mødt mange af holdene før. Mod Tyskland kan vi ikke se os selv som favoritter. Vi vil rigtig gerne i en finale og gå efter guldet.

Hvem er holdets scorekarl/charmør?
En mand som Emil Berggren (Eintracht Braunschweig) skal man passe på med at undervurdere. Han prøver at spille underdog på det punkt, men hvis man graver lidt i det, så ved man, han kan lidt med damerne. Mange er ikke klar over, hvad han er i stand til. Det er mere end bare et smil.

Et hvert hold har en sjov fyr, der skaber god stemning, så hvem er humørsprederen på jeres hold?
Jeg synes faktisk, der er mange, der spreder god stemning. Jeg synes selv, jeg er en meget glad fyr. Men jeg synes også en spiller som Rasmus Falk (OB) og Christian Nørgaard (Brøndby) er med på noget sjov. Vi bruger meget tid oppe i et fællesrum, hvor vi spiller FIFA og bordtennis, og hvor der ryger sjove kommentarer af sted til hinanden. Vi er et meget homogent hold.

ANNONCE

Hvem sørger så for ro og orden, når der er behov for det?
Det er nok nogle af de "gamle" som Jannik Vestergaard (Werder Bremen) og Jonas Knudsen (Esbjerg), der også kan råbe højt på banen. Men ellers er der ikke rigtig nogen problemer med at holde ro og orden.

Hvad er den sjoveste oplevelse, du har haft med et U21-landsholdet?
Det var da, vi havde slået Rusland 4-2. Så skulle vi fejre det med lidt fodboldgolf efterfølgende. Jeg skulle spille mod Andreas Cornelius (FCK) og Jess Thorup (landstræneren, red.). Vi fik store klø af Jess. Det var lidt flovt. Han brugte nok 20 spark færre end os. Cornelius og jeg fik præmier for at være nogle af de dårligste.

Hvordan har du det med tjekkisk øl - ser du frem til at drikke det, hvis i vinder?
Det har vi ikke talt om. Jeg kommer ikke til at drikke en eneste øl, medmindre vi vinder turneringen.

Her til sidst - M! lukker jo som magasin. Hvordan har du det med det?
Det, synes jeg, er frygteligt. Jeg har læst det mange gange. Og jeg har altid haft en vane med at købe det i lufthavnen, når jeg skulle ud at flyve. Jeg har altid hygget mig med at kigge på lidt søde piger og nogle anmeldelser af film og serier, så det er jeg da trist over.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce