Magasinet M!

Dansker vinder EM i styrkeløft: Her sætter han verdensrekord i squat

Turde du at udfordre danske Marcus Boesen i en armlægningskonkurrence?

Dansker vinder EM i styrkeløft: Her sætter han verdensrekord i squat

Det er ikke hver dag, en dansker sætter verdensrekord i styrkeløft. Og så hele to af slagsen. Ikke desto mindre var det tilfældet, da den 18-årige gymnasieelev Marcus Boesen løftede sig til guld ved Europamesterskaberne i styrkeløft tirsdag - et mesterskab, der i år afholdes i Thisted.

Det skriver tv2.dk.

Marcus Boesen stillede op i sub-junior-klassen for deltagere med en vægt på under 120 kilo. Han var ifølge tv2.dk på forhånd udråbt som favorit i sin klasse, men for at forventninger kunne indfris skulle han løfte mest i disciplinerne squat, bænkpres og dødløft. Og man kan roligt sige, at Boesen tog favoritværdigheden til sig. For med et samlet løft i de tre discipliner på 733,5 kilo løftede han næsten 100 kilo mere end briten May Bradley på andenpladsen, hvilket også var nok til at sætte samlet sub-junior-verdensrekord.

- Jeg tror lige, at jeg skal have lidt tid til at fatte det. I morgen, når jeg vågner, er det nok først der, at jeg er virkelig glad, men det føles godt indtil videre, siger Marcus Boesen til tv2.dk.

Men det var som skrevet ikke eneste verdensrekord, Boesen hev hjem. I Squat-disciplinen formåede han nemlig at løfte hele 276 kilo, hvilket var nok til at kunne kalde sig for verdens stærkeste hidtil i sin klasse.

- Det hele spiller nu. Det er noget, man har gået og drømt om og håbet på, så kan man ikke have det bedre end det her, sagde han efter sin rekord.

Se rekordløftet herunder.

ANNONCE

I alt 475 udøvere deltager i stævnet i Thisted, der slutter søndag. Hovedkonkurrencen starter torsdag,

Del

Seneste nyt

ANNONCE