Magasinet M!

De 10 bedste sci-fi-film nogensinde

Sci-fi er alle vegne, og du er helt hooked på det. Men hvilke film skal du vælge? Vi har fundet de ti bedste!

De 10 bedste sci-fi-film nogensinde

Leveret af Kultbox

Du har helt sikkert hørt alle dine venner snakke om Stranger Things på Netflix - det seneste skud på seriestammen - og vi forstår godt hvorfor. Stranger Things er en nervepirrende sci-fi/horror-serie med Winona Ryder og David Harbour i hovedrollen om en ung dreng, der pludselig forsvinder. Men hvis du ikke lige har overskud til at kaste dig ud i en ny serie eller måske allerede har set den og har fået blod på tanden efter meget mere sci-fi, så har vi heldigvis skruet en liste sammen til dig over de bedste film indenfor genren.

Og hvem er så herre over at bestemme, hvilken sci-fi-film der er bedst? I denne omgang har vi ladet internettet afgøre det, så her er listen over de bedst bedømte film på IMDB.

ANNONCE
De 10 bedste sci-fi-film nogensinde
10) Lucia (2013)

Instruktør: Pawan Kumar
Medvirkende: Sathish Neenasam, Sruthi Hariharan

En mand, der lider af kronisk søvnløshed, snydes til at købe et drug, Lucia, som får hans vildeste drømme til at blive til virkelighed. Det resulterer i en sløret og til tider næsten usynlig linje mellem drømme og virkelighed. Filmen er et anbefalelsesværdigt science fiction-indspark fra Indiens filmindustri. Om den fortjener en plads i top 10, det kan måske diskuteres, men det er en syret og anderledes filmoplevelse - særligt hvis du plejer at holde dig til amerikansk sci-fi.

ANNONCE
De 10 bedste sci-fi-film nogensinde
9) Terminator 2: Dommedag (1991)

Instruktør: James Cameron
Medvirkende: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Robert Patrick

En cyborg identisk med den, der ikke formåede at slå Sarah Connor ihjel, må nu beskytte hendes søn, John Connor, fra en nyere og langt mere avanceret cyborg lavet af flydende metal. Californiens tidligere guvernør giver den max gas som The Terminator, og alting er lige så hæsblæsende og Hollywood-agtigt, som det plejer at være, når det er James Comeron, der er bag rettet.

ANNONCE
De 10 bedste sci-fi-film nogensinde
8) Alien - Den 8. passager (1979)

Instruktør: Ridley Scott
Medvirkende: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt

En mystisk livsform har angrebet et rumskib, og nu skal de finde tilbage til jorden med en særdeles medtaget besætning. De indser dog hurtigt, at den nyfundne livsform har sneget sig med ombord, og at dens livscyklus kun lige er begyndt. Yikes! Sigourney Weaver er lige så bad ass som altid, så mon ikke hun også klarer skærerne denne gang?

ANNONCE
De 10 bedste sci-fi-film nogensinde
7) Tilbage til fremtiden (1985)

Instruktør: Robert Zemeckis
Medvirkende: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson

Hvem husker ikke den gode gamle Marty McFly? Den 17-årige high school-studerende, som ved en fejltagelse bliver sendt 30 år tilbage i tiden i en tidsmaskine i form af en DeLorean opfundet af den skøre, elskværdige videnskabsmand Doc Brown. 

ANNONCE
De 10 bedste sci-fi-film nogensinde
6) The Prestige (2006)

Instruktør: Christopher Nolan
Medvirkende: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson, Michael Caine

En magisk sci-fi-film om to tryllekunstnere, der konkurrerer om at få skabt den ultimative illusion på scenen. Det er en klassisk Nolan-film, der byder på både masser af drama og ikke mindst masser af Scarlett Johansson.

ANNONCE
De 10 bedste sci-fi-film nogensinde
5) Interstellar (2014)

Instruktør: Christopher Nolan
Medvirkende: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

Det er ikke så mærkeligt, at man finder Interstellar på listen over de bedste sci-fi film. Den er et fantastisk rumeventyr, der leger med idéerne indenfor kvantefysik og rumfilosofi. Hvis du aldrig nogensinde sådan helt rigtigt fattede, hvad relativitetsteori går ud på, så sørg for at få set Interstellar. Ikke fordi det giver meget mere mening, men så har du da i det mindste en nyere referenceramme.

ANNONCE
De 10 bedste sci-fi-film nogensinde
4) Star Wars (1977)

Instruktør: George Lucas
Medvirkende: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher

Selvfølgelig er Star Wars også med på listen, og selvom den teoretisk set ikke er en sci-fi-film, så går det nok alligevel (Pssst.. Det er fantasy!). Luke Skywalker slår sig sammen med en Jedi Knight, en fræk pilot, en wookiee og two druider for at redde galaksen fra Imperiets alt-ødelæggende kampstation. Og så skal den skønne prinsesse Leia naturligvis også reddes fra Darth Vader.

ANNONCE
De 10 bedste sci-fi-film nogensinde
3) The Matrix (1999)

Instruktør: Lana Wachowski, Lilly Wachowski
Medvirkende: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

En computerhacker bliver oplært i hans virkeligheds sande natur og begynder en hæsblæsende kamp mod dem, der styrer verden. The Matrix er utvivlsomt et must-see for alle sci-fi-fans, og du kan godt regne med, at du ikke kan stole på noget som helst, når du har set den her film. 

ANNONCE
De 10 bedste sci-fi-film nogensinde
2) Star Wars: Imperiet slår igen (1980)

Instruktør: Irvin Kershner
Medvirkende: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher

Selvfølgelig er der TO Star Wars-film på listen, og denne gang er det Imperiet slår igen. I den Irvin Kershner-instruerede film møder vi endnu en gang den unge Luke Skywalker - nu med Master Yoda med på holdet. Filmen er spækket med ikoniske figurer og citater, og du kan helt sikkert også spotte begyndelsen på en meme eller to.

ANNONCE
De 10 bedste sci-fi-film nogensinde
1) Inception (2010)

Instruktør: Christopher Nolan
Medvirkende: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page

Øh, okay.. Hvad handler Inception om? Der er noget med en tyv, der stjæler forretningshemmeligheder gennem en ny form for drømmedelingsteknologi, og herfra stikker det så også helt af, og du bliver som seer trukket ind i dybere og dybere lag af filmen - bogstaveligt talt. En af de klassikere, som Leo ikke fik en Oscar for, og en af verdens bedste sci-fi-film - i hvert fald ifølge IMDB.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce