Magasinet M!

De 10 bedste serier på Netflix - ifølge M!

Okay, indrømmet! Undertegnede har ikke set alle serier på Netflix. Derfor kan det også sagtens være, at din yndlingsserie som eksempelvis Narcos, Peaky Blinders, Sons of Anarchy, Suits eller Prison Break skulle være herpå. Men det er de ikke. Det er derimod disse 10 andre geniale serier.

De 10 bedste serier på Netflix - ifølge M!
10: House of Cards (2013 - )

Sæsoner på Netflix: 4

Den prisbelønnede House of Cards er uden sammenligning Netflix' suverænt mest populære egenproducerede serie. Og én af de mest populære serier overhovedet. Kevin Spacey spiller den hensynsløse politiker Francis Underwood. Og ingen eller intet må stå i vejen for ham i hans jagt på at erobre Washington D.C. Hvor det var ved at løbe lidt af sporet i sæson 3, må man sige, at serien for alvor kom tilbage på rette vej i den seneste sæson. Både sæson 3 og 4 bød på dansk islæt i form af Lars Mikkelsen, der spillede den russiske præsident. Hvis du kan lide politiske intriger, er House of Cards lige sagen for dig. Det er værd at nævne, at House of Cards er et remake af en britisk mini-serie af samme navn fra 1990, der også er at finde på Netflix. 

Se også de 20 bedste film på Netflix

ANNONCE
De 10 bedste serier på Netflix - ifølge M!
9: The Fall (2013 - )

Sæsoner på Netflix: 2

Gillian Anderson fra X Files er tilbage, hvor hun er bedst; hos ordensmagten. Godt nok spiller hun ikke FBI-agent i The Fall, men kriminalbetjent.

Serien foregår i Belfast, hvor en seriemorder er på spil. Her hentes Stella Gibson (Anderson) ind for at hjælpe med efterforskningen. Morderen, Paul Spector, spilles af Jamie Dornan (50 Shades of Grey), og du er aldrig i tvivl om, at han står bag. For The Fall følger på skiftevis Stella og Paul og de indre dæmoner, de hver især kæmper med.

Det, serien gør så godt, er, at den tager dig helt tæt på alt, der sker. Du ser ikke bare, at der er blevet fundet et lig - nej, du følger både ofret og ofrets familie op til og efter, hvilket gør at du får skabt et bånd til personen. The Fall får det virkelig til at løbe koldt ned ad ryggen på dig.

ANNONCE
De 10 bedste serier på Netflix - ifølge M!
8: Homeland (2011 - )

Sæsoner på Netflix: 4

Terror-serien om Carrie Mathison tog verden med storm i 2011 på grund af sin realisme, hvilket da også indløste en Golden Globe for bedste dramaserie i både 2012 og 2013. Og man forstår det godt. For der er dømt intensitet på højeste plan - i hvert fald i de to første sæsoner - hvor den amerikanske soldat Nicholas Brody bliver fundet efter flere år i fangenskab hos Al-Qaeda og herefter vender hjem til virkeligheden i USA. Men er Brody nu også til at stole på?

De første tre sæsoner kredser om Brody og Carries historie, mens sæson 4 og den seneste 5'er (som Netflix endnu ikke har fået) er nye historier. En ting, der gav Homeland et friskt pust. Claire Danes spiller fantastisk som den maniodepressive CIA-agent konstant på randen af gråd, der udover at jagte terrorister kæmper med at få sit privatliv til at fungere.

Derudover byder Homeland også på stærke skuespilpræstationer af både Mandy Patinkin som Carries chef, Saul Berenson, samt Rubert Friend som CIAs hitman, Peter Quinn.

ANNONCE
De 10 bedste serier på Netflix - ifølge M!
7: Les Revenants (2012 - 2015)

Sæsoner på Netflix: 2

Sæson 1 satte sig tungt på tronen som en af de bedste serier i 2012. Desværre kunne anden og sidste sæson fra sidste år ikke helt leve op til de store forventninger. Men det gør ikke så meget, når den første er så sublim, som den er. "Jamen, den er jo fransk", sidder du så nok og tænker. Det kan godt være, men sjældent har en serie formået at skrue elementer fra både zombie-, drama- og tragedie-genren sammen på så vellykket vis, som Les Revenants - på engelsk The Returned- gør det.

Serien foregår i en lille fransk bjerglandsby og følger en række døde personer, der pludselig en dag genopstår og kommer tilbage til byen, som om intet var hændt. De kan intet huske og ved ikke, hvordan eller hvorfor de er kommet tilbage. Flere mærkværdige hændelser begynder at opstå i kølvandet på de dødes genopståen. Er dette bare begyndelsen på noget forfærdeligt?

Egentlig er Les Revenants et spin-off på den mindre vellykkede 2004-film af samme navn, lige som et amerikansk og ret dårligt remake også blev lavet oven på den franske successerie. Vi anbefaler, at du holder dig til serien her. Så får du også et fantastisk Mogwai-soundtrack med oveni.

ANNONCE
De 10 bedste serier på Netflix - ifølge M!
6: Venner (1994 - 2004)

Sæsoner på Netflix: 10

Du KAN ikke have undgået at have set i hvert fald 25 afsnit af Friends. Serien med Chandler, Joey, Monica, Rachel, Ross og Phoebe, der i 90'erne tog verden med storm, er klart en af de bedste sitcoms, som er lavet i nyere tid, og har efterfølgende inspireret mange andre serier - heriblandt How I Met Your Mother.

Selvom Friends sluttede for 12 år siden, er gensynsglæden enorm, og det er en serie, du kan blive ved med at se igen og igen. Det, der gør den så god, er, at serien ikke bliver taget i røven af tiden, der går, og herved bliver forældet. Historierne, replikkerne og vennernes forhold synes stadig at være aktuelle, sjove og rammende. Ross og Rachel virker stadig, neurotiske Chandler er stadig hamrende morsom, og det er stadig acceptabelt at bruge "How you doin?".

ANNONCE
De 10 bedste serier på Netflix - ifølge M!
5: Better Call Saul (2015 - )

Sæsoner på Netflix: 2

Vi var ret skeptiske, da det blev besluttet, at Saul Goodman - den rapkæftede og bundkorrupte advokat fra Breaking Bad - skulle have sin egen serie. Men vi var dog også optimistiske, for hvis det skulle være en karakter, skulle det helt sikkert være Saul. Og vi blev ikke skuffede. Overhovedet ikke.

Godt nok er første sæson ikke så medrivende, som sidste sæson af Breaking Bad (men hvilken serie kan også hamle op med det?), men første sæson af Better Call Saul er så meget bedre, end du kunne have håbet på.

Det er komisk ørkennoir, når det er bedst, men det er også et smertefuldt gensyn med Breaking Bad-karakteren, hvis historie du kender. Bob Odenkirk er blændende som Jimmy McGill (Sauls navn, før han blev Saul), og det samme er Jonathan Banks i rollen som Mike Erhmantraut, du også kender fra Breaking Bad.

Se også de 20 bedste film på Netflix

ANNONCE
De 10 bedste serier på Netflix - ifølge M!
4: Rick and Morty (2013 - )

Sæsoner på Netflix: 1

Rick and Morty er ganske ny på Netflix, hvorfor de endnu kun har første sæson. Men glem alt om The Simpsons og Family Guy, for det her er sammen med South Park den mest politisk ukorrekte kult-tegnefilmsserie, der endnu har set dagens lys. Det er fortællingen om den lille neurotiske Morty, som sammen med sin alkoholiske, men geniale onkel, Rick, drager til fjerne galakser og parallelle verdener, hvor de ALTID roder sig ud i problemer.

Problemer, der ofte ender med, at de må pløkke hovederne af ondsindede aliens og dødsensfarlige skabninger. Som i South Park, hvor Stans far, Randy, senere hen i serien bliver den helt store åbenbaring, så er Mortys usikre far, Jerry, Rick and Mortys gigantiske comic relief.

Vi håber snart, at Netflix får nosset sig sammen til også at få sæson 2, inden sæson 3 senere i år har premiere.

ANNONCE
De 10 bedste serier på Netflix - ifølge M!
3: Arrested Development (2003 - )

Sæsoner på Netflix: 4

Den rablende gale tv-serie om en yderst dysfunktionel familie blev omgående kult, da den havde premiere i 2003. Det er en af de bedst skrevne tv-serier fra 00'erne, som på grund af de mange interne jokes og flashbacks SKAL ses fra begyndelsen. Karaktergalleriet er formidabelt og uforglemmeligt. Fra never-nuden Tobias til tryllekunstner-sociopaten Gob. Og så er det en fornøjelse at se en akavet Michael Cera som den yngste i Bluth-familien.

På grund af seriens kultstatus rebootede Netflix serien i 2013 med 15 nye afsnit, og yderligere 17 er i vente, selvom der endnu ikke er fastsat en premieredato. Men nøj, hvor vi glæder os.

ANNONCE
De 10 bedste serier på Netflix - ifølge M!
2: Rectify (2013 - )

Sæsoner på Netflix: 2

Sæson 3 af denne noget nær perfekte indie-serie har ikke fundet vej til Netflix endnu. Det er en tragisk, men smuk skæbneberetning om Daniel Holden, der tilbringer 19 år på dødsgangen for mordet på sin high school-kæreste for herefter at blive løsladt, da DNA-spor viser, at Holden ikke kunne have gjort det.

Men Rectify er så meget mere end den typiske "mand-bliver-løsladt-efter-to-årtier-på-dødsgangen"-serie. Selvom det er præmissen, gør den nemlig alt muligt andet. Der er dybde i karaktererne, og selvom Rectify er en af de mest stille og kontemplative serier, der er derude i øjeblikket, så er det også en af de serier, der er mest opslugende - ikke mindst takket være en mageløs fotografering, et dødsens smukt soundtrack og geniale skuespilpræstationer.

ANNONCE
De 10 bedste serier på Netflix - ifølge M!
1: Breaking Bad (2008 - 2013)

Sæsoner på Netflix: 5

Der er ikke så megen snak her. En af de bedste serier, der nogensinde er lavet. Historien om Walter White, som går fra at være high school-lærer til at have sit eget crystal meth-imperium. Alt imens han er syg af kræft. Den byder på noget af det mest intense TV i historien samt fabelagtigt skuespil af både Bryan Cranston, Aaron Paul og Anna Gunn.

En serie, der i dén grad har banet vejen for en mand som Cranston, der i år var Oscar-nomineret for første gang for sin rolle i den helt fine Trumbo. Et mesterværk på højde med The Wire og The Sopranos.

ANNONCE
De 10 bedste serier på Netflix - ifølge M!
Bobler: Freaks and Geeks (1999 - 2000)

Sæsoner på Netflix: 1

Ja, jeg ville bare lige have Freaks and Geeks med som bobler. Der blev (desværre) kun lavet én sæson af denne high school komedie-drama-serie, men Freaks and Geeks er så at sige blevet kult på sine senere dage. Og man forstår hvorfor, når man kigger på castet og ser på, hvilke folk der står bag. Judd Apatow (40 Year Old Virgin) og Paul Feig (Bridesmaids) skabte den, og på rollelisten er både James Franco (127 Hours), Seth Rogen (Superbad) og Jason Segel (How I Met Your Mother).

Serien er et forholdsvis realistisk, om end akavet, portræt af en flok high school-elever og er en af de mest ærlige og subtile komedieserier, der hidtil er blevet lavet.

Se også de 20 bedste film på Netflix

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE