Magasinet M!

De 10 største fuck-ups i sportshistorien

ADVARSEL: Der er ting på denne liste, der er så pinlige at se og læse om, at det gør fysisk ondt i kroppen...

1) Portland siger nej til Michael Jordan

Når amerikanske basketklubber drafter spillere i NBA, er det ligesom i NFL's draft lidt af et lotteri. Hvor man nogle gange kommer til at vælge helt, helt forkert. Som eksempelvis da Portland Trail Blazers i 1984 brugte deres første pick på at drafte Sam Bowie.

Det var ikke som sådan fordi, Sam Bowie var nogen dårlig spiller - han var ganske vist skadet i lange perioder og brillerede bl.a. med at brække venstre ben i 1985 og højre ben i 1986, men havde ellers en hæderlig om ikke prangende karriere.

Det var mere det, at Chicago Bulls, som valgte umiddelbart efter, draftede en fyr ved navn Michael Jordan. Som havde en virkelig blæret karriere. Jordan var ikke bare en af ligaens bedste defensive spillere, men var minsandten også NBA's mest scorende spiller i ti sæsoner.

 

2) Fup-handicappede

Spanien redefinerede i 2000 udtrykket 'usportsligt'. Kort tid efter, at landet havde vundet guld i basketball for udviklingshæmmede ved de paralympiske lege, blev det afsløret - af en undercoverjournalist, der havde spillet med på holdet - at ti ud af 12 spanske basketspillere ikke havde noget som helst handicap.

 

ANNONCE
De 10 største fuck-ups i sportshistorien

 

3) Pas på, isen er glat

Da skøjteløberen Steven Bradbury i 2002 kunne sikre sig Australiens første guldmedalje ved Vinter-OL nogensinde, skyldtes det primært, at alle mulige andre nossede i det. I kvartfinalen blev Bradbury egentlig nr. tre, men sneg sig videre, da den forsvarende mester blev diskvalificeret. I semifinalen lå han på femtepladsen, indtil tre konkurrenter styrtede i sidste omgang, så Bradbury blev toer. I finalen blev det hele endnu mere fjollet: Bradbury lå langt bagud, men i det sidste sving inden målstregen, fik de fire foranliggende favoritter spændt ben for hinanden, så de alle sammen røg på røven - hvorefter Bradbury i mageligt tempo krydsede linjen som den første.

 

4) Næsten et flot touchdown

James Marshall var en glimrende defensive end i NFL og nåede bl.a. to Pro Bowls. Alligevel vil han altid blive husket for en kamp for Minnesota Vikings mod San Francisco 49'ers i 1964. Undervejs i kampen opsnappede Marshall en fumble og løb for en mand på 112 kilo imponerende hurtigt 66 yards ned i end zone. Desværre i den forkerte ende af banen, hvorved Vikings ikke fik syv point, men 49'ers derimod en safety.

 

SE DET (NÆSTEN) FLOTTE TOUCHDOWN HER:

ANNONCE
De 10 største fuck-ups i sportshistorien

 

5) Juhuuu... av for satan!

Kickeren Bill Gramática er i NFL primært kendt for to ting. Dels at være lillebror til den betydeligt mere talentfulde Martín Gramática. Og dels for i sin rookiesæson at score et ganske ubetydeligt field goal mod New York Giants og så juble så overdrevet, at han rev et ledbånd over i knæet og var ude resten af sæsonen.

 

6) Jesper Olsen laver en Jesper Olsen

Det er ikke fordi, han ikke er blevet jordet med det før, men vi er stadig nogen, der vil råbe "Hvad fanden tænkte du på, mand!", hvis vi rendte på Jesper Olsen, og måske er der nogle af jer unge lømler, der ikke kender historien. Så altså: Der er VM i 1986. Upåagtede Danmark er mirakuløst gået videre fra gruppen ved at slå Vesttyskland, Skotland og decideret ydmyge Uruguay med 6-1. I ottendedelsfinalen er vi endog foran 1-0 mod Spanien, men så beslutter Jesper Olsen - FULDSTÆNDIGT UPRESSET - at losse bolden på tværs af banen nede foran eget mål, hvorefter Spanien gør det til 1-1. Og derefter 1-2, 1-3, 1-4 og 1-5. For helvede, Jesper...

 

SE JESPERS BERØMTE BRØLER HER:

ANNONCE
De 10 største fuck-ups i sportshistorien

7) Slagsmål på banen

Kan du huske, da Peter Madsen og Morten Duncan kom op at toppes og småskubbede til hinanden under en Brøndby-kamp i 2007? Det var ingenting i forhold til Lee Bowyer og Kieron Dyer, der to år tidligere røg ud i en regulær nævekamp under en Premier League-kamp. Hvor de i øvrigt begge to spillede for Newcastle. Det kostede to røde kort, en mindre formue i bøder og en voldsdom til Lee Bowyer.

SE DEN VANVITTIGE FIGHT HER:

ANNONCE

8) Adrian Mutus karriere

Rumæneren Adrian Mutu var på mange måder en gudsbenådet angriber. Han var også et gudsbenådet fjols, der i sjælden grad fuckede sin karriere op. Mutu kom til Chelsea i 2003, men blev smidt ud på røv og albuer mindre end et år efter, da han blev testet positiv for kokain.

I samme festlige anledning blev han dømt til at betale det meste af transfersummen tilbage til Chelsea - i alt 17.173.990 euro. Da han senere kom til Fiorentina blev han også dømt for doping. Og derefter sigtet for vold, en uge inden hans karantæne var forbi.

ANNONCE
De 10 største fuck-ups i sportshistorien

 

9) Uh, se mig...

Den amerikanske snowboarder Lindsey Jacobellis stod for det absolut sjoveste indslag under Vinter-OL i 2006. I snowboard-finalen havde hun en komfortabel føring på tre sekunder indtil nærmeste konkurrent - indtil sidste hop, hvor Jacobellis besluttede sig for at blære lidt og gribe kanten af brættet. Hvorefter hun skvattede, så lang hun var og blev overhalet af schweizeren Tanja Frieden, der løb med guldmedaljen.

SE LINDSEY JACOBELLIS' PINLIGE STYRT HER:

ANNONCE

 

10) Hvad? Er det nu?

800 meter-løberen Wim Esajas skulle i 1960 have været den lille sydamerikanske nation Surinams første deltager ved OL nogensinde. Han nåede imidlertid aldrig at få snøret løbeskoene. Surinams official gav Esajas et forkert tidspunkt for løbet, og da alle de andre deltagere spurtede derudad, lå Esajas i sin seng og sov. Han kom aldrig til OL igen.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt