Magasinet M!

De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!

Gad vide, hvor høj kriminaliteten ville være i Danmark, hvis man stadig straffede kriminelle med disse vanvittigt onde instrumenter.

De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
AL-ABD AL-ASWAD (DEN SORTE SLAVE)

Oprindelse: Syrien, 1970'erne

Et djævelsk torturinstrument! Du spændes til en stol, der har et lille hul i sædet. Op af hullet kommer der en glohed jernstang, der presses ind i din endetarm. Stangen pumper ind og ud af dit sønderflænsede anus og kan nå så langt op i dig, at den rammer din mavesæk. Hvis ikke du dør, får du varige skader, der kan gøre en ganske almindelig tur på tønden uudholdelig.

Bonus-info: Den Sorte Slave blev brugt under præsident Hafez al-Assads militærstyre for at kue politiske modstandere. Hafez al-Assad døde i juni 2000.

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
BRONZETYREN

Oprindelse: Grækenland, ca. 500 f.Kr.

I oldtidens Grækenland fik Phalaris, tyrannen fra Agrigentum, en stor bronzetyr i gave af smeden Perillos fra Athen. Tyren var hul og kunne åbnes, så du kunne puttes ind i den. Herefter blev tyren placeret på glødende kul, så du langsomt blev stegt. Det eneste sted, der var hul i tyren, var i området omkring dens mund. Ikke for at give dig luft, men for at folk udenfor klart kunne høre dine forfærdede skrig, der umiskendeligt mindede om tyrebrøl.

Bonus-info: Opfinderen selv var den første, der fik lov at stege til døde i tyren.

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
JERNEDDERKOPPEN

Oprindelse: Europa, årstal ukendt

Jernedderkoppen er en slags stor knibtang med 3-4 sylespidse kroge på hver side. Oftest er jernedderkoppen fastgjort til en kæde eller et reb, der hænger ned fra et loft. Den fungerer ved at gribe rundt om en del af din krop - eksempelvis dine balder eller dit hoved - så de spidse kroge borer sig ind i dit kød. Er det dit hoved, det går ud over, borer de spidse kroge sig ind i dine øjne, din næse og din nakke, hvorefter du sprællende bliver hejst op i luften.

Bonus-info: Ofte brugt til at flå brysterne af kvinder.

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
KÆTTERENS GAFFEL

Oprindelse: Spanien, 1400-tallet

Egentlig er dette bare en normal gaffel, men med et hoved i hver ende. Du får spændt den fast på halsen, så den ene ende af gaflen borer sig ind under din hage, mens den anden ende borer sig ind i din brystkasse. Du er altså tvunget til at have hovedet bøjet helt tilbage uden at kunne dreje det. Denne lille sag var et yndet torturinstrument i Europa, især hos Den Spanske Inkvisition, der altid var på jagt efter folk med et afslappet forhold til religion.

Bonus-info: Under Den Spanske Inkvisition var det eneste, kætteren måtte sige: "Jeg trækker mine ord tilbage!".

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
GARROTTEN

Oprindelse: Spanien, middelalderen

I sin simpleste betydning er en garrotte egentlig bare den ting, du bruger til at kvæle et andet menneske med - eksempelvis en nylontråd. Spanierne var dog lidt mere avancerede: De tog en lille pæl og påmonterede et sæde og et 'halsbånd' af jern. Du bliver placeret i sædet og får halsen fæstnet i halsbåndet, der er hamret fast til pælen. Via en skruetvinge strammes halsbåndet, så du til sidst dør af kvælning. Sødt, ikke?

Bonus-info: Garrotten blev brugt under Spaniens diktator Franco så sent som i 1974.

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
TRÆHESTEN

Oprindelse: Europa, 1600-tallet

Træhesten er to stykker træ, der er sat sammen, så de udgør en spids ryg. Afhængig af bredden på hesteryggen er den mere eller mindre behagelig at sidde på. Du bliver sat på hesten, så dine ædlere dele bliver mast mod den skarpe trækant - eventuelt med lodder om fødderne, så du presses endnu hårdere ned mod træet. Træhesten var især populær i Danmark.

Bonus-info: Træhesten fungerede også som gabestok, så forbipasserende kunne spytte på dig mens du sad og led.

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
HJULET

Oprindelse: Vides ikke, men det blev brugt i middelalderen

Proceduren er enkel: Dine hænder og fødder bindes fast på et hjul. Herefter begynder en bøddel at hamre løs på din krop med en kæmpe hammer for at brække så mange ben i din krop, som han nu har lyst til - men aldrig så mange, at du besvimer. Så kan du jo ikke nyde showet, vel? Bagefter hejses hjulet op på en lodret stang, så forbipasserende kan se dig lide, og forbiflyvende fugle kan få sig en snack.

Bonus-info: Nogle gange blev hjulet sat i rotation over åben ild, så ofret blev stille og roligt grillet.

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
HOVEDKNUSEREN

Oprindelse: Spanien, middelalderen

Som flere af listens andre indslag er hovedknuseren en meget simpel mekanisme. Princippet er lidt a la en drejebænk: Dit hoved bliver fastspændt i hovedknuseren, og så skruer bødlen ellers bare langsomt på skruetvingen. Først knuser dine tænder i stumper og stykker, der med det samme bliver mast ind i dit tandkød. Dernæst popper dine øjne ud, og til sidst begynder din hjernemasse at sive ud af dine ører.

Bonus-info: Hvis der skulle lidt ekstra smerte til under torturen, kunne man hamre hårdt på metaltvingen oven på hovedet.

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
HYLDEN / KVARTERING

Oprindelse: Oldtidens Grækenland

Du bliver lagt på en bænk og får bundet hænder og fødder fast til trisser i hver ende. Herefter begynder man at spænde trisserne, så dine arme og ben trækkes i hver sin retning. Dine lemmer bliver nu langsomt revet af led, og på et tidspunkt begynder din krop bogstaveligt talt at sprække. Den ekstreme version af denne tortur er publikumsfavoritten 'kvartering': Her får du bundet hver hånd og fod fast til fire heste, der ved et piskesmæld galoperer i hver sin retning, så din krop bliver revet i fire stykker.

Bonus-info: Hertugen af Exeter (1395-1447) var så glad for Hylden, at den fik tilnavnet 'Hertugen af Exeters Datter'.

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
IRON MAIDEN

Oprindelse: Tyskland, 1500-tallet

Det gamle heavyband Iron Maiden har taget navn efter det ondeste torturinstrument af dem alle: 'Jernjomfruen' er en opretstående kasse i kistestørrelse, opfundet i Tyskland omkring 1500-tallet. Den er flot dekoreret og har en eller to låger, så bødlen kan låse dig inde i kassen. Kassens inderside byder dig velkommen med metalspyd, der borer sig ind i din mave, blære, penis, bryst, øjne, skuldre og balder - men kun så meget, at du dør en meget langsom og pinefuld død.

Bonus-info: I folkemunde blev denne sag gerne kaldt Skammens Kappe.

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
KATTEPOTEN

Oprindelse: Europa, middelalderen

Freddy Krueger må have læst op på sin tortur-historie, for hans værktøj minder ret meget om kattepoten. Eneste forskel er, at Freddy har knive, og Kattepoten har kroge. Men tænk over, hvad der er værst: Kattepoten bruges nemlig til at rive og flå hud og kød fra din krop, mens du er hængt op i hænder og fødder. Kan både bruges håndholdt og på et skaft, så man kan få sig en ægte kød-rive.

Bonus-info: Kattepoten blev oftest brugt mod tyve og utro koner.

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
KROKODILLESAKSEN

Oprindelse: Europa, middelalderen

Krokodillesaksen er en knibtang med et rør, der kan indkapsle en aflang ting - som eksempelvis din penis! Røret er dekoreret som en krokodille, og på rørets inderside er der små pigge. Instrumentet bliver lagt over en åben ild, indtil det er rødglødende. Derefter bliver din peder stimuleret, så den bliver hård. Den brandvarme krokodillesaks bliver så klemt ned over dit lem - og som om det ikke gør ondt nok, kan man nu i et snuptag flå din ristede penis af...

Bonus-info: Saksen blev næsten kun brugt mod folk, der forsøgte at slå en konge ihjel.

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
DET LILLE BUR

Oprindelse: Kina, årstal ukendt

Dette kinesiske torturinstrument er ca. 1,5 meter højt, 1,3 meter bredt og mindre end en meter dybt. Lyder ikke så farligt, vel? Finten er, at du får lænket din ene arm fast til toppen af buret, mens den anden lænkes til siden af buret. Det betyder, at du hverken kan sidde ned eller stå op, hvilket i sig selv gør det umuligt at sove. Efter nogle dage begynder dine ben at svulme op, fordi de er under konstant pres, og derfra er døden ikke langt væk.

Bonus-info: En fange i det lille bur får heller ikke lov at gå på toilettet...

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
PÆREN

Oprindelse: Italien, middelalderen

Pæren kan åbne sig ligesom en blomst, når man drejer på den lille skruetvinge i den anden ende. Lyder ufarligt - lige indtil du sætter den ind i en kropsåbning og aktiverer den. Den findes både i orale, vaginale og anale versioner, afhængig af, hvilken kættersk handling du skal straffes for. Har du løjet, får du den i munden. Har du haft sex med djævlen, ryger den i skeden. Er du homoseksuel, ryger den i prutten. Gør ekstra nas, hvis den har små pigge på ydersiden.

Bonus-info: Lige meget hvad pæren blev brugt til, blev den næsten aldrig vasket...

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
DEN SYDAMERIKANSKE PARRILLA

Oprindelse: Argentina, 1970'erne

I sin grundform er det bare en metalseng med tilkoblede elektroder. Du bliver spændt fast på sengen, mens der bliver sendt varierende mængder strøm gennem sengen og din krop. Skal du have en ekstra hård behandling, sættes den ene elektrode fast i dine kønsorganer, mens den anden elektrode sættes fast på andre sårbare dele af din krop. På den møde kører der konstant strøm mellem de to fæstningspunkter.

Bonus-info: 'Parrilla' betyder grill og er en henvisning til, hvordan ofrets krop ser ud efter en tur på sengen.

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
DEN SPANSKE STØVLE

Oprindelse: Spanien, middelalderen

Dit ben indkapsles på hver side af to stykker træ, og hele molevitten bindes sammen. En tynd stribe af dit skinneben er altså synligt mellem de to stykker træ. Herefter placeres en lille kile på det sted på dit skinneben, som man ønsker at gøre skade på. Nu hamrer bødlen kilen så hårdt han kan ind i dit ben. På den måde kan han med stor præcision smadre specifikke sektioner af dit skinneben. Når torturen er ovre, og han fjerner de to stykker træ, er skinnebenet reduceret til en bunke blodige benstumper.

Bonus-info: Malaysia havde deres helt egen version, der blev spændt rundt om foden i stedet for skinnebenet.

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
STOLEN

Oprindelse: Europa, middelalderen

Samme princip som en fakirseng, bare i form af en stol - altså en stol med en fandens masse små pigge, der borer sig ind i dig, når du bliver spændt fast i den. Er bødlen ude på at slå dig ihjel med stolen, skal han være en tålmodig fætter, for der kan gå dage, inden du dør. Stolen var et torturhit i middelalderen, hvor den især blev brugt af diverse religiøse inkvisitioner i deres jagt på kættere.

Bonus-info: Nogle versioner af stolen havde et lille hul i sædet, hvor bødlen placerede brandvarmt kul.

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
TOMMELSKRUEN

Oprindelse: Europa, middelalderen

Tommelskruen er et af verdens mest brugte torturinstrumenter, fordi den er umanerligt effektiv, let at transportere og nem at betjene. Konceptet er såre simpelt: Dine fingre placeres mellem de to stykker jern, der ofte er 'foret' med små jernknopper. Ved hjælp af skruetvingen presses jernstykkerne hårdere og hårdere sammen om dine fingre. Smerten er uudholdelig - især hvis det er leddene i dine fingre, der bliver knust.

Bonus-info: Tommelskruen blev i middelalderen også brugt til at rette unge pigers fingre ud, hvis de ikke var lige nok.

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
UDHULING

Oprindelse: Persien, ca. år 100

Du bliver lukket inde i en kasse eller to aflange både lagt oven på hinanden, så kun dine fødder, hænder og hoved stikker udenfor. Herefter tvinges du til at spise og drikke uoverkommelige mængder af mælk og honning, der efter kort tid giver dig diarré. Du begynder nu helt ukontrolleret at skide inde i kassen, hvilket tiltrækker insekter i massevis. De gnaver, æder og yngler i dig, indtil du dør, sølet ind i dit eget lort, med en udhulet krop.

Bonus-info: For at tiltrække insekter lidt hurtigere fik ofret gerne påsmurt honning på hænder, fødder og kønsorganer.

ANNONCE
De 20 ondeste tortur-instrumenter i historien!
DET KINESISKE VANDFANGEHUL

Oprindelse: Kina, årstal ukendt

Kineserne har altid været snedige, når det gælder tortur. I vandfangehullet bliver du f.eks. lukket inde i et jernbur, rigget til med pigge eller søm. Buret sænkes derefter ned i et hul med vand. Vandet er ofte hentet direkte fra kloakken. Afhængig af hvor meget, du skal tortureres, sænkes du så langt ned, at du ikke kan bunde og derfor tvinges til at svømme for at holde dig oven vande. Du bliver så efterladt i buret i dagevis eller ugevis - ofte i total mørke.

Bonus-info: Efter tre dage i beskidt vand er din krop så godt som rådden.

ANNONCE
Del

Seneste nyt