Magasinet M!

De 5 mest eftertragtede vinylplader nogensinde

Heftige vinylkøb!

Hvad der gør en vinylplade sjælden, eftertragtet eller kostbar afhænger både af hvilken slags musik, du selv foretrækker, og hvilken historie, der ligger bag albummet.

Nogle har små fejltryk, begrænsede eksemplarer, signaturer eller unikke særheder, mens andre blot har været så eftertragtet på grund af tiden og kunstnerens popularitet.

Vi har samlet de 5 vinylplader, som er blevet solgt for det dyreste beløb nogensinde - og hvad der har gjort netop disse vinyler til samleobjekter ud over al forventning.

ANNONCE
De 5 mest eftertragtede vinylplader nogensinde

5. John Lennon & Yoko Ono: Double Fantasy

Her har vi fingrene i en vinylplade fra Beatles-medlemmet John Lennon i hans tid med Yoko Ono - hvad der gør denne særdeles speciel er, at den blev signeret af Lennon blot få timer før hans død d. 8. december 1980. Det kan meget vel være den sidste vinyl, som John Lennon nogensinde har signeret.

Købt for: 922.000 kroner

ANNONCE
De 5 mest eftertragtede vinylplader nogensinde

4. The Beatles: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

En af The Beatles mest ikoniske albums, som blev lanceret i 1967 og forblev på førstepladsen over mest solgte vinyler i næsten 28 uger i England. Foruden at være i perfekt tilstand er den blevet signeret af alle samtlige fire Beatles-medlemmer.

Købt for: 1,78 millioner kroner

ANNONCE
De 5 mest eftertragtede vinylplader nogensinde

3. Elvis Presley: ‘My Happiness’

Denne vinyl byder på Elvis Presleys første lydoptagelser nogensinde inklusiv de to famøse coversange, My Happiness og That’s When Your Heartaches Begins. Det er altså en form for testplade, inden han for alvor brød igennem på verdensplan, hvilket giver noget unikt og sentimentalt over vinylen. Vinylen blev købt af den Grammy-vindende sanger og sangskriver Jack White, som senere har udgivet limiterede reproduktioner af vinylen via sit eget pladeselskab.

Købt for: 1,84 millioner kroner

ANNONCE
De 5 mest eftertragtede vinylplader nogensinde

2. The Beatles: The Beatles (White Album)

Her har vi fingrene i endnu en Beatles-plade, men absolut ikke hvilken som helst plade. Det er et velkendt faktum, at Beatles-medlem og trommeslager Ringo Starr ejede det første eksemplar af The White Album - dette er blevet verificeret via et serienummer, som skriver ‘0000001’. Starr valgte at smide sit eksemplar til auktion efter nogle år og endte med at få den solgt for et svimlende beløb!

Købt for: 4,85 millioner kroner

ANNONCE
Foto: Wutangcashew - De 5 mest eftertragtede vinylplader nogensinde Foto: Wutangcashew

1. Wu-Tang Clan: Once Upon a Time in Shaolin

Rekorden for den dyreste vinylplade nogensinde blev sat med 2015-albummet fra rap/hiphop-gruppen Wu-Tang Clan. Og hvad gør den speciel? Dette album er det eneste eksemplar, som nogensinde er blevet produceret! Det er gruppens syvende album, som de i al hemmelighed optog over et forløb på seks år. Albummet blev opbevaret i et pengeskab på Royal Mansour Hotel i Marrakech, indtil den kom på auktion i 2015. Tidligere investor Martin Shkreli købte vinylen og accepterede klausulen, som fulgte med - albummet måtte ikke blive udnyttet til kommercielle formål før år 2103.

Købt for: 12,29 millioner kroner

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce