Magasinet M!

De 8 bedste gratis apps til din vinterferie

Uanset om du skal på skiferie i de norske fjelde, eller om turen går sydpå mod sol og varme, vil du med disse apps få det bedste ud af din ferie.

De 8 bedste gratis apps til din vinterferie
ACCUWEATHER - HOLD ØJE MED FERIEVEJRET

Leveret af Mikonomi.dk

Uanset om du skal på strandferie i sydens sol eller om du skal på ski, er vejret en afgørende faktor for, hvad der skal pakkes. For at undgå ubehagelige overraskelser anbefaler vi AccuWeather, der er en af de mest præcise vejr apps.

Appen byder både på traditionelle funktioner såsom temperatur, vindforhold og nedbør i op til 15 dage frem, men du kan også se vejrudsigten for din destination helt ned til det enkelte minut et par timer frem. Derudover kan du med det animerede radarkort i appen følge vejret.

Du har også mulighed for at tilmelde dig notifikationer, så du vil blive informeret om pludselig ændringer i vejrforholdene. Det kan eksempelvis være en voldsom snestorm, kraftige regnfald eller andre forhold, som du skal være ekstra opmærksom på.

iTunes | Google Play

ANNONCE
De 8 bedste gratis apps til din vinterferie
FREE WIFI FINDER - SÅ DU SPARER MOBILDATA

Nu er det blevet endnu nemmere at finde et sted med et godt og gratis wifi, når du er ude at rejse. Med Free Wi-Fi Finder kan du hurtigt identificere nærliggende Wi-Fi hotspots i over 50 lande ved at bruge lokalitetstjenesten på din smartphone.

Det er brugerne af appen, der hjælper hinanden ved at registrere anbefalede hotspots, efterhånden som man støder på dem. Som bruger opfordres man derfor til at byde ind med nye destinationer, så kortet over gode Wi-Fi forbindelser fortsat kan udvides.

Én af de funktioner, der er ekstra fede ved denne app, er, at lokationerne bliver lagret lokalt på din telefon, når du er på nettet. Det betyder, at du ikke behøver at være forbundet til internettet, når du er på farten og skal bruge Wi-Fi til eksempelvis at finde frem til dit hotel.

iTunes | Alternativ fra Google 

ANNONCE
De 8 bedste gratis apps til din vinterferie
POSTKORTET - SEND PERSONLIGE HILSNER FRA DIN FERIE

Med Postkortet kan du sende nogle langt mere personlige postkort til venner og familie direkte fra din smartphone, mens du er ude at rejse. Du kan helt selv vælge et motiv blandt dine feriebilleder på telefonen.

Når du har valgt det ønskede billede, uploader du det i appen, hvor du kan redigere i det samt tilføje animationer og effekter. Dernæst kan du tilføje den hilsen, som du ønsker at skrive til modtageren, og eventuelt tilføje en lille videohilsen ved hjælp af en QR-kode.

Herefter vælger du, om postkortet skal printes i A6, A5 eller A4 format, samt indtaster modtagerens adresse. Ved betaling kan du vælge at købe et klippekort eller betale for det enkelte postkort. Når postkortet er bestilt og betalt, lander det hos modtageren indenfor to arbejdsdage.

iTunes | Google

ANNONCE
De 8 bedste gratis apps til din vinterferie
SKYSCANNER - TIL AT BESTILLE REJSEN

Hvis du virkelig vil spare penge på vinterens ferie, så kan du starte med at finde en god pris på den ønskede flyrute. Med Skyscanners app kan du sammenligne priserne på den ønskede afgang, så du kan finde vinterens rejse til den bedst tænkelige pris. Hvis du er mere til bilferier, så kan du også sammenligne priser på billeje med deres app.

Hvis du er fleksibel omkring datoerne, kan du bruge Skyscanners lavpriskalender til at finde de billigste rejsedage. Du kan også vælge at oprette en prisagent på den ønskede destination og datointerval for at modtage notifikationer på mobilen, når priserne på din afgang ændres.

Hvis du ønsker inspiration til vinterens feriedestination, kan du med fordel bruge app'ens 'everywhere' funktion. Her indtaster du dine mulige rejsedatoer, og vil så blive præsenteret for billige destinationer i det tidsrum. Når du har valgt en destination, kan du nemt og hurtigt bestille ferien direkte på appen.

iTunes | Google Play

ANNONCE
De 8 bedste gratis apps til din vinterferie
TRIVAGO - FIND OVERNATNINGEN BILLIGST

For at finde feriens hotel kan du bruge Trivagos app til at sammenligne hoteller og deres priser, inden du booker. Det unikke ved Trivago er, at du først vælger det hotel, du ønsker at bo på og derefter kan se, hvad det valgte hotel koster på forskellige bookingsider. Så kan du let se, hvor du kan reservere din overnatning billigst.

Det fede ved appen er desuden, at det er virkelig nemt at booke overnatninger på farten, hvilket er praktisk, såfremt du ikke har fundet et hotel, inden du ankommer. Når du befinder dig på destinationen, kan du søge efter hoteller i nærheden og finde gode last minute-tilbud.

Du kan bruge Trivagos app i mere end 190 forskellige lande, og med priser fra mere end 200 bookingsider er du sikret den bedste pris. Således er der altså rig mulighed for at finde et hotel, der både passer til dit behov og dit budget for vinterens ferie.

iTunes | Google Play 

ANNONCE
De 8 bedste gratis apps til din vinterferie
TRYG PÅ REJSE - I TILFÆLDE AF UHELD

Med Trygs rejseapp 'Tryg på rejsen' kan du let finde den nødvendige hjælp samt brugbare informationer, hvis du oplever noget uheldigt på din rejse. Det kan være alt fra at få stjålet et kreditkort eller mistet sin bagage til pludselig sygdom eller biluheld på turen til fjeldene.

I appen finder du desuden kontaktoplysninger på den lokale ambassade, politi og hospitaler, så du hurtigt kan få den hjælp, du har brug for. Derudover kan du bruge appen til at bestille vejhjælp til din lokation og få anmeldt skaden til bilforsikringen - også selvom du ikke er kunde hos Tryg.

Som en bonusfunktion kan du også samle de personlige dokumenter, du skal bruge, når du er ude og rejse. Du kan eksempelvis scanne familiens sygesikringsbevis, forsikringspolice, pas, kreditkort og lignende. Det hele bliver naturligvis krypteret og beskyttet med en selvvalgt adgangskode.

iTunes | Google

ANNONCE
De 8 bedste gratis apps til din vinterferie
Valuta+

For alle os der ikke er så skarpe til hovedregning med decimaltal, kan det være en udfordring at omregne den lokale valuta til danske kroner. Med Valuta+ kan du hurtigt omregne priser fra én valuta til en anden, så du ved præcis hvilket beløb du betaler.

Der er mere end 170 valutaenheder at vælge mellem, og på startskærmen kan du sammensætte en liste over de valutaenheder, du bruger mest. Skal du eksempelvis til Kina, kan du let tilføje Kinesiske Yen på listen, og fjerne den igen når du kommer hjem.

Hvis du er i tvivl om, hvilken lokal møntenhed der bruges på din destination, kan du bruge din lokalitetstjeneste på din telefon for at identificere lokale valutaenheder. Det bedste ved appen er, at valutakurserne altid er opdaterede og at du kan omregne dine valutaenheder helt uden at have forbindelse til internettet.

iTunes | Google  

ANNONCE
De 8 bedste gratis apps til din vinterferie
GOOGLE OVERSÆT - TIL OVERSÆTTELSE ON THE GO

Google Translate er en gammel kending for mange, men ikke mange ved, hvor brugbar deres app er. Med appen har du offline adgang til den traditionelle oversættelse på over 52 forskellige sprog, af både enkelte ord og hele sætninger, men også oversættelse af både billeder, tegn og tale.

Med kameraet kan du eksempelvis få oversat menukortet eller et vejskilt, ved blot at holde telefonen kamera op foran det du vil oversætte. Du kan også tage et billede og uploade det til appen for en bedre oversættelse til 37 i stedet for 27 sprog.

Ved at benytte telefonens mikrofon, kan du også få oversat tale øjeblikkeligt, på op til 32 forskellige sprog. Sidst men ikke mindst, kan du selv indtegne bogstaver og ord på skærmen, hvis du eksempelvis er i Kina eller et andet land, der benytter et andet alfabet.

iTunes | Google  

ANNONCE
Del

Seneste nyt