Magasinet M!

De 9 bedste fra spilmessen E3

M! har i skrivende stund med nød og næppe overlevet to dage på verdens største spilmesse E3 og bringer her et udpluk af de allerbedste indtryk.

De 9 bedste fra spilmessen E3
  Halo 4

Udkommer: Oktober 2012

 

Master Chief kræver ikke nærmere introduktion, og vi kan skynde os at fastslå, at han i det nye Halo-spil er endnu mere badass end nogensinde før. Der har været nervøse forventninger til Halo 4, som er det første i serien, der ikke bliver lavet af de oprindelige skabere, Bungie, men af det nye udviklerstudie 343 Industries, som Microsoft har samlet til opgaven. Men frygt ej, for alt tyder på, at det nye udviklerhold er den perfekte afløser, for Halo har aldrig set bedre og mere spændende ud.

Master Chief og hans trofaste ledsager, AI-baben Cortana, kæmper denne gang ikke blot mod de gode, gamle Covenant-rumvæsener, men mod en helt ny trussel - en oldgammel race af væsener, der er dukket op for at udslette hele menneskeheden. De, der elskede det første Halo, Combat Evolved, kan roligt glæde sig til, at serien atter vender tilbage til den udforskning, mystik og dejlige sci-fi-stemning, der i sin tid etablerede spilserien.

ANNONCE
De 9 bedste fra spilmessen E3
  The Last Of Us

Udkommer: 2013

 

Naughty Dog er endelig blevet trætte af at være "Dem, der laver Uncharted", og de offentliggjorde sidste år, at de var gået i gang med et helt nyt spil - som ser forbandet spændende ud. The Last of Us er historien om manden Joel og pigen Ellie, der forsøger at overleve i tiden efter en verdensomspændende katastrofe, der har lagt civilisationen i ruiner. Spredte lommer af overlevende gør, hvad de kan, for at overleve i denne postapokalyptiske verden - og læg dertil en konstant lurende trussel i form af zombie-mutant-typer, der kun er ude på at flå indvoldene ud af alle levende, de møder, og æde sig igennem dem.

I modsætning til de Indiana Jones-agtige Uncharted-spil sammenlignes The Last of Us bedst med survival/horror-spil med masser af stemning inspireret af bl.a. tv-serien The Walking Dead og romanen/filmen The Road. Spillet ser allerede nu fabelagtigt godt ud, og med Naughty Dogs beviste evner som dygtige historiefortællere kan vi roligt forvente et knaldhøjt niveau.

 

ANNONCE
De 9 bedste fra spilmessen E3
  Watch Dogs

Udkommer: 2013/14

 

Den største reelle overraskelse på E3 i år var Ubisofts nye spil Watch Dogs, som de har formået at holde fuldstændigt hemmeligt indtil nu. I modsætning til firmaets andre spil i store, åbne verdener, Far Cry 3 og Assassin's Creed 3, foregår Watch Dogs i Chicago og handler om de digitale forbindelser, der styrer hele verden og reducerer os alle til bits, bytes, numre og statistikker i et stort system, der konstant kontrollerer og manipulerer med os.

Ubisoft fremviste en sekvens fra spillet, hvori hovedpersonen brugte sin indflydelse på alt fra mobiltelefonsignaler til trafiklys på at opspore en morder og dræbe ham. Spillet ser fænomenalt flot og interessant ud, men lige nu er der langt flere spørgsmål, end der er svar. Vi tøver dog ikke med at konstatere, at det var en af de mest spændende oplevelser på E3.

ANNONCE
De 9 bedste fra spilmessen E3
  Beyond

Udkommer: 2012/13

 

Den franske spiludvikler David Cage er bedst kendt for spilhittet Heavy Rain - som var mere en interaktiv historie end et spil i gængs forstand. Cage insisterer på at gøre ting anderledes, og folk har typisk et had- eller kærlighedsforhold til hans spil. Beyond handler om den unge pige Jodie - spillet af den dejlige skuespillerinde Ellen Page - som er på flugt fra politiet. Ikke bare "der er et par landbetjente efter mig, fordi jeg har røvet en butik", men en fuld menneskejagt, hvor et SWAT-hold jagter Jodie rundt i skove og byer - og vi ved endnu ikke hvorfor.

Det lille twist i Beyond er, at Jodie er tæt forbundet med en overnaturlig skabning, en slags poltergeist, som ud over at beskytte hende og give hende en række interessante kræfter også kan spilles aktivt, så man i virkeligheden styrer to hovedpersoner. Spillets styring er meget i stil med Heavy Rain - hvilket er dén del, man enten elsker eller hader - og ligesom med dét spil kan vi roligt regne med en oplevelse helt ud over det sædvanlige.

ANNONCE
De 9 bedste fra spilmessen E3
  Xcom: Enemy Unknown

Udkommer: Oktober 2012

 

En af de største doser dejlig nostalgi på E3 kom i form af Firaxis' remake af den gamle sci-fi-klassiker Xcom fra halvfemserne (de fleste herhjemme vil kende det under navnet UFO). Rumvæsener har som bekendt for vane at invadere Jorden uden særligt ædle hensigter, og i Xcom skal du opbygge en gruppe af eliteagenter, der kan holde truslen fra det ydre rum stangen. Ud over, at stemningen og mange af de klassiske rumvæsener fra det gamle spil er bibeholdt, er spillet også trækbaseret - et særtilfælde i denne tid, hvor alt typisk skal være så actionbaseret og hektisk som muligt.

Som altid er spørgsmålet med remakes af gamle spil, om "ånden" kan bibeholdes. Alt tyder på, at Firaxis har fuldstændigt styr på, hvad der gjorde Xcom til et fantastisk spil: Den snigende uhygge, research i overlegen rumvæsen-teknologi, desperate taktiske kampe med væsenerne og det overordnede strategiske ansvar for agentbasen og reaktion på angreb rundt omkring i hele verden.

ANNONCE
De 9 bedste fra spilmessen E3
  Far Cry 3

Hvis du endnu ikke har set galningen Vaas' monolog om sindssyge, skal du skamme dig! Ubisoft arbejder i Far Cry 3 med netop vanviddet som det gennemgående tema: Den unge adrenalinjunkie Jason Brody og hans venner ender ad omveje på en ø i Asien, som viser sig at være befolket af nådeløse pirater, anført af galningen Vaas. Spillet bliver en kombination af klassisk shooter-action a la det første (og fremragende!) Far Cry og survival-betonede elementer, når man i rollen som Jason både skal forsøge at overleve på øen og forsøge ikke at blive slået ihjel af morderiske pirater.

På E3 afslørede Ubisoft den mystiske kvinde Citra - Vaas' søster - som tilhørte et stammesamfund på øen, og gav dermed et fingerpeg om dybere mysterier på øen end det, vi har set på overfladen. Et af de mest lovende spil på E3 i år.

ANNONCE
De 9 bedste fra spilmessen E3
  Tomb Raider

Udkommer: 2013

 

Hvordan kan man ikke holde af en fræk, ung spilheltinde, der konstant stønner som en kombination af en gennemsnitlig kvindelig tennisspiller og Jenna Jameson? Det nye Tomb Raider-spil fjerner sig markant fra de tidligere spil i serien og har bevæget sig mere i retning af survival/horror, lidt i stil med Naughty Dog og The Last of Us. Vi spiller en ung Lara Croft, før hun bliver til den aristokratiske arkæolog, vi kender fra serien, og følger hendes eventyr, efter at hun lider skibbrud på en ø et sted i Asien.

Snarere end imponerende akrobatik og konstant skydning med to pistoler skal vi i det nye spil bruge langt mere tid på blot at overleve - både ved at samle mad og bygge sit eget udstyr, men også ved at forsvare sig mod alt fra kannibaler til vilde dyr og lyssky typer på øen. Det kan kun blive godt.

ANNONCE
De 9 bedste fra spilmessen E3
  Assassin's Creed 3

Udkommer: November 2012

 

Ubisofts snigmorder-serie fortsætter ufortrødent, denne gang i et helt nyt scenarie. Efter at have været igennem Jerusalem, Rom, Venedig, Firenze og Konstantinopel er vi denne gang røget over i en helt ny og anderledes tidsperiode, nemlig den amerikanske revolution. Her følger vi den indianskfødte amerikaner og snigmorder Connor, der bliver involveret i begivenhederne, der fører til revolutionen og briternes angreb på kontinentet - med utallige snigmord på de evigt onde tempelriddere til følge.

Hvor det seneste spil, Assassin's Creed: Revelations, led en del under manglende fokus og alt for mange underlige minispil, virker det nye spil langt mere fokuseret og ser ikke overraskende blændende flot ud. En fræk detalje er de nye søslag, udviklerne har indført, hvor man styrer kæmpestore skibe rundt og kaster sig ud i drabelige kanondueller - lidt som i det gamle Pirates, blot tilført Master and Commander-inspireret intensitet.

ANNONCE
De 9 bedste fra spilmessen E3
SimCity

Udkommer: 2013

Det andet store nostalgiske indslag på E3 var genoplivningen af SimCity - det rigtige SimCity, vel at mærke, ikke det fesne SimCity Societies, som EA forsøgte at snige ud for nogle år siden. Grundformlen er stadig overvejende den samme, men der er tilføjet så mange nye elementer og idéer, at man næsten må knibe en tåre over, hvor lækkert det hele ser ud. Særligt opbygningen af en enorm simulation, der driver alt i hele spillet, lige fra personer, trafik og forurening til handel og livslykke, giver spillet en næsten uhyggelig livagtighed og uforudsigelighed.

Det helt nye i SimCity er muligheden for, at flere spillere kan spille i samme simulation og lade deres byer arbejde sammen med hinanden. For eksempel kan én spiller bygge en industriby, mens en anden bygger en by med lækre, attraktive beboelsesområder, og en tredje spiller bygger en turist- og underholdningsby, hvorefter de så arbejder sammen og supplerer hinanden. Mulighederne er nærmest svimlende.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE