Magasinet M!

De dummeste beslutninger i historien

De sagde nej til Ringenes Herre og The Beatles. Læs om de dummeste beslutninger i verdenshistorien.

E.T. vs. M&M's

mmm.dk - De dummeste beslutninger i historien mmm.dk

Idioterne: Brødrene John og Forrest Mars - ejerne af Mars Inc og M&M's

 

Da Steven Spielberg var i gang med at filme, det der skulle gå hen og blive én af historiens allerstørste filmsucceser, henvendte produktionsselskabet bag, Universal Studios, sig til Mars. De ønskede at benytte M&M's til én af filmens vigtigste scener, hvor den lille dreng Elliot bruger slik til at lokke E.T. ind i sit hus. Det eneste de ønskede til gengæld var, at Mars via netop M&M's ville hjælpe til med at promovere filmen. Mars afslog, og Universal endte med at henvende sig til en mindre og noget mere ukendt slikproducent ved navn Hershey's. Da filmen fik premiere og gik sin sejrsgang verden over eksploderede salget af Reese's Pieces, som M&M's erstatningen hed. En omtale som ellers ville ha' kostet firmaet op imod 100 millioner kr.

 

DOH!-faktor (1 - 10):6

 

 

 

 

 

 

The Beatles? Nej tak!

ANNONCE
mmm.dk - De dummeste beslutninger i historien mmm.dk

Idioterne: Dick Rowe og Mike Smith - Decca Records

 

Decca Records bør skifte navn til DOH Records. I 1962 sagde cheferne for Decca, Dick Rowe og Mike Smith, nej til at signe en ukendt gruppe engelske knægte fra Liverpool, der kaldte sig The Beatles. Et band som vist nok siden gik hen og solgte en god portion plader. Man kan kun gisne om, hvor mange kvajebajere den brøler må ha' kostet. Vi gætter på, det er over 5.

 

DOH!-faktor (1 - 10):9

 

 

 

 

 

 

Ataris og HP's nej til Steve Jobs

ANNONCE
mmm.dk - De dummeste beslutninger i historien mmm.dk

Idioten: Atari

 

Verdens første rigtige spillekonsol, Atari, debuterede i 1977. En konsol, der dengang var så populær, og et stærkt brand, at den optrådte i fremtidsfilmen Blade Runner, der foregår i 2019. I dag er det vel de færreste, der kan huske Atari, men det kunne ha' gået meget anderledes. Før Steve Jobs stiftede Apple, præsenterede han nemlig en lille ting kaldet pc'en for Atari og senere Hewlett-Packard, som dog begge valgte at takke nej, med den begrundelse at knægten jo ikke engang havde færdiggjort sin uddannelse. Apple har i dag en markedsandel på 1 billion kr. Og Atari... Ja, de har omtrent ligeså meget succes, som sidste års vinder af X-factor.

 

 

DOH!-faktor (1 -10):9

 

Google? Det lyder dumt

ANNONCE
mmm.dk - De dummeste beslutninger i historien mmm.dk

 

Idioten: George Bell - daværende direktør for excite.com

 

Excite.com er en internettjeneste, der tilbyder at personliggøre din web-portal. I 1999 var George Bell direktør for firmaet og traf måske én af verdens dummeste beslutninger - nogensinde. I hvad vi kun kan antage var en hashtåge, valgte han at takke nej til at købe Google for den sølle sum af 5 millioner kr! Google har i dag en markedsandel på 815 mia. kr. I dag arbejder George Bell som Assistant Manager på McDonalds i Antarktis.

 

DOH!-faktor (1 - 10):10

 

Nej tak til Ringenes Herre

ANNONCE
mmm.dk - De dummeste beslutninger i historien mmm.dk

Idioten: Skuespiller Sean Connery

 

Skotter er kendt for at være nærige, og mon ikke gnavpotten Sean Connery også er glad for de grønne sedler (Hvem er ikke det?). Derfor er vi ret overbeviste om, at den kære Connery sparker sig selv hårdt i bagi, hver gang han støder på noget, som tilnærmelsesvis minder ham om Ringenes Herre. Sean Connery blev nemlig i sin tid tilbudt rollen som Gandalf, men takkede nej med begrundelsen, at han ikke syntes bogen eller manuskriptet gav nogen mening. Det syntes Sir Ian McKellen til gengæld og rollen gik som bekendt til ham i stedet. Havde Sean Connery været lidt skarpere, ville han kunne ha' hævet verden største løncheck til en skuespiller nogensinde på lidt over 2 milliarder kroner!!! Filmselskabet tilbød ham nemlig 15% af filmens samlede omsætning i biograferne. I stedet valgte han at lave den fesne Finding Forrester. Dumt? Det tror vi nok.

 

DOH!-faktor (1 - 10):10

 

 

 

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt