Magasinet M!

De mærkeligste studenterhue-traditioner

Lige så snart huen kommer på, skal den klippes i stykker. Her introducerer vi dig for de underligste regler og traditioner, du sandsynligvis ikke kender til. Uanset om den er rød eller blå.

"Der er kun en studenterhue, den er blå"

"Der er kun en studenterhue, den er rød"

Hvis du hører til dem, der igennem tre år fandt sig i alt for meget og endte med en hue fra Cl Seifert på hovedet, så har du utvivlsomt sunget en af de to sange, der findes om studenterhuens sande farve. I løbet af ugen vil det nye hold af studenter blive udklækket, og i den første tid vil du kun se huen, som den så ud, da den først blev lagt på hovedet. 

I ugerne efter begynder huen dog at ændre form. Det hvide betræk mister sin farve, skyggen vil få hakker eller helt blive fjernet, og det indvendige svedbånd bliver klammere end et toilet på Roskilde Festivalen. Noget af det er uheld, og noget af det er selvforskyldt. 

Vi vil forsøge at give dig et overblik over de mærkeligste traditioner, der er forbundet med studenterhuerne i Danmark. Også selvom der findes flere regler, end der findes studenter, og at traditionerne måske er anderledes på din skole. Og det er uanset, om de er røde eller blå. 

1: At drikke af studenterhuen

Reglen: Hvis du tisser i bukserne til en fest eller på vognturen, må du resten af aftenen kun drikke af huen.

Redaktionens kommentar: Vi har ikke fundet frem til, hvilken del af huen man skal drikke af. Hvis det er valgfrit, vil vi anbefale, at man drikker af toppen og ikke af selve huen, da den sandsynligvis er usandsynligt klam.

Vores forslag til en ny regel: Reglen bør kun gælde for drenge. Hvis piger tisser i bukserne, er det i alles interesse, at de tager hjem og skifter. Derudover synes vi, at den er sjov nok til at bevare.  

2: Metalknapperne på studenterhuen

Reglen: Du skal fjerne metalknapperne i hver side, hvis din kæreste har droppet dig under en studenterfest.

Redaktionens kommentar: Det er første gang, vi hører om denne regel, men vi kan godt lide den. Gennem studenterhuens traditionsrige historie, må ovennævnte episode have udspillet sig utallige gange, og alligevel har vi aldrig set en hue uden knapper.

Vores forslag: Reglen skal bevares! Det gøres bedst ved at oplyse andre, så sørg for at dine venner og veninder bliver opmærksomme på den. Og så vil vi i øvrigt tilføje, at reglen bør gælde både for dem, der dropper, og dem, der bliver droppet, så der ikke går sport i at være først. 

ANNONCE
De mærkeligste studenterhue-traditioner

3. Skyggen på studenterhuen

Reglen: Hvis du spotter en student, hvor hele skyggen er fjernet, betyder det, at vedkommende har været til udpumpning

Redaktionens kommentar: Der er ikke længere nogen, der kommer til udpumpning på grund af alkohol. Det skyldes, at der sjældent er noget alkohol tilbage at pumpe op, når patienten ankommer til skadestuen. Derfor er de studenter, der er uden skygge, fulde af løgn eller har misforstået reglen. 

Vores forslag: Hvis dit gennemsnit er under 2,5, skal du fjerne skyggen. Den præstation er langt mere imponerende end at være gået kold før alle andre.

4. Remmen på studenterhuen

Reglen: Hvis du har været til udpumpning, og du scorer sygeplejersken, skal du fjerne den rem, du kan sætte under hagen.

Redaktionens kommentar: Da man ikke længere kan blive udpumpet som følge af alkohol, bliver det meget, meget svært at gennemføre.

Vores forslag: Hvis du har været fuld til din sidste eksamen, skal du fjerne remmen. Det var et medlem af redaktionen, og han formåede alligevel at få 10.

5. Korset på studenterhuen

Reglen: Hvis korset vender omvendt, er det fordi studenten har været sammen med en af eget køn. 

Redaktionens kommentar: Det er ikke nærmere bestemt, om det er tale om samleje, eller om kys også tæller. Hvis det er førstnævnte, så er vi store fortalere, hvis det er sidstnævnte, burde næsten alle piger gå rundt med det sataniske symbol. De kaster sig jo over hinanden konstant i den alder. 

Vores forslag: I gamle dage var korset fast inventar på alle huer, men i dag kan man selv vælge, hvilken kokarde der siger mest om dig som person. Det er ikke alle, man kan se er vendt, så hvis du har biseksuelle tendenser, skal du forberede dig allerede i det, du vælger huen.

6. Et lyn i svedbåndet

Reglen: Hvis en student har sex med huen på, skal der klippes et lyn i svedbåndet.

Redaktionens kommentar: Vores første indskydelse er, hvorfor det skal gemmes væk? Når alt andet bliver markeret udvendigt, skal sex også. 

Vores forslag: Sex med huen på bør markeres ved at kippe en silhuet af Frederik Fetterlein i skyggen. Det kan dog betyde, at du kun gør det en enkelt gang.  

ANNONCE
De mærkeligste studenterhue-traditioner

7. Betrækket i studenterhuen

Reglen: Hvis du har haft sex med din lærer, skal det hvide (eller sorte) betræk fjernes. 

Redaktionens kommentar: Dette er uden tvivl det mest imponerende, du kan gøre som student. Der er vandrehistorier om de elever, der har gjort det, men vi har aldrig mødt nogen, hvor vi troede på det.

Vores forslag: En hue uden betræk er grim, og derfor tiltrækker den også en del opmærksomhed. Hvis det er lykkes dig at score din lærer, har du fortjent hvert et sekund af berømmelse, og af den grund stemmer vi for, at reglen skal bevares. Det er trods alt bedre end at lægge et billede af det på Facebook.

Vi kan i øvrigt nævne, at et medlem af redaktionen mistede sit betræk samme dag, som han fik huen på. Hvordan det forsvandt, husker han ikke, men efterfølgende blev han konstant stoppet på gaden, fordi folk troede, at han havde lavede alt fra kun at få 12-taller til at have haft en trekant under en eksamen. Eller noget. Der var i hvert fald mange meninger om, hvad han kunne have gjort... 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE