Magasinet M!

De mest inspirerende filmtaler nogensinde

I forbindelse med premieren på Selma, der handler om borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King Jr. (du ved, ham der holdt den verdenskendte "I have a dream"-tale, ser vi på 5 af FILMhistoriens mest mindeværdige taler.

De mest inspirerende filmtaler nogensinde

"I'M NOT FUCKIN' LEAVING!"

Film: The Wolf Of Wall Street

Med: Leonardo DiCaprio, Jonahh Hill og Margot Robbie, m.fl.

År: 2013

Genre: Gangster / Krimi / Komedie

Instruktør: Martin Scorsese

Scenen: Så går den ikke længere for børshajen Jordan Belfort (portrætteret af en Leonardo DiCaprio i absolut topform). Hårdt presset gør han klar til at holde en tale for alle sine medarbejdere, hvor han vil bekendtgøre, at han modvilligt forlader det (svindler)firma, han selv har bygget op fra bunden. Men så sker det her: 

ANNONCE


"THEY MAY TAKE OUR LIVES, BUT THEY'LL NEVER TAKE... OUR FREEDOM!!!!"

Film: Braveheart

Med: Mel Gibson, Sophie Marceau

År: 1995

Genre: Drama

Instruktør: Mel Gibson

Scenen: Gåsehud. Hele vejen. Frihedskæmperen William Wallace (Mel Gibson) står i spidsen for en hel hær af skotske bønder og soldater, der inden det helt store slag mod den britiske hær, har fået kolde fødder. Det er altså lige indtil Wallace holder denne tale, der for længst er gået over i historien. 

ANNONCE

"WE WILL NOT GO QUIETLY INTO THE NIGHT. WE WILL NOT VANISH WITHOUT A FIGHT. TODAY WE CELEBRATE - OUR INDEPENDENCE DAY"

Film: Independence Day

Med: Will Smith, Jeff Goldblum, m.fl

År: 1996

Genre: action/sci-fi

Instruktør: Roland Emmerich

Om filmen: Independence Day markerede Will Smiths status som en absolut superstjerne i Hollywood, da den udkom i 1996. Og samtidig fik instuktør Roland Emmerich grønt lys til nærmest alle sine fremtidige projekter frem til den dag i dag. Så længe ødelæggelserne kan overgå, dem vi var vidne til i Independence Day. Og med film som the Day After Tomorrow og 2012, kan vi hurtigt konstatere, at missionen er lykkedes. 

I denne scene er det ikke Will Smith, men Bill Pullman som USAs præsident, der stjæler billedet, da han med en tale af de helt store får de få soldater, der er tilbage, motiveret til at tage kampen op mod de lede aliens:

ANNONCE

"IT AIN'T ABOUT HOW HARD YOU HIT. IT'S ABOUT HOW HARD YOU CAN GET HIT AND KEEP MOVING FORWARD".

Film: Rocky Balboa

Med: Sylvester Stallone, m.fl

År: 2006

Genre: Drama

Instruktør: Sylvester Stallone

Scenen: Rocky er efterhånden blevet en ældre herre, der for længt har lagt boksehandskerne på hylden og nu lever af at fortælle om de gode gamle boksedage som vært på en lokal restaurant. Hans søn, der er blevet en voksen mand, synes far er blevet lidt ynkelig med årene. Men i virkeligheden er det sønnen, der er den ynkelige her. Det får farmand fortalt ham med måske den største motivationstale, der endnu er set på film:

ANNONCE

 

"GET BUSY LIVING OR GET BUSY DYING"

FilmEn Verden Udenfor

Med: Tim Robbins, Morgan Freeman m.fl

År: 1994

Genre: Drama

Instruktør: Frank Darabont

Scenen: Verdens bedste film ifølge IMDB indeholder også en af de bedste taler nogensinde. Scenen, hvor Red (Morgan Freeman) og den uskyldigt dømte advokat Andy Dufresne (Tim Robbins), drøfter livet udenfor fængselsmurene, er måske filmens mest mindeværdige scene. Og dem er der ellers mange af:  

ANNONCE
Del

Seneste nyt