Magasinet M!

De mest populære film i 2013

Sequels og prequels dominerer filmåret 2013.

De mest populære film i 2013
  Iron Man 3

Omsat for: 6,7 milliarder kr.

Anmelderscore: 78% (Rottentomatoes.com)

 

M!s læsere kan da ikke tage fejl. Og det gør de heller ikke her, for da I skulle stemme om Årets Film 2013, kårede I den tredje Iron Man som den bedste det år. Og det ser ud til, at resten af verden var enige med jer. Iron Man 3 hev således 6,7 milliarder kroner hjem til Disney, der ejer Marvels filmrettigheder. På trods af at Robert Downey Jr. ellers har meldt ud, at han er færdig med den rød/gule-rustning, kan du helt sikkert forvente en fjerde solo-ombæring.

ANNONCE
De mest populære film i 2013
  The Hunger Games: Catching Fire

Omsat for: 4,7 milliarder kr.

Anmelderscore: 90% (Rottentomatoes.com)

 

De er vilde med Hunger Games-serien i Guds Eget Land. Så vilde, at filmen er den mest omsættende i 2013 'overthere', hvor den har formået at hive halvdelen af sin omsætning hjem i USA alene. Det placerer filmen på en flot tredjeplads globalt set på listen over de mest omsættende film sidste år.

Den anden film i Hunger Games-serien er langt mere populære udenfor USA end den første var, hvorfor vi forventer, at den tredje film i rækken kommer helt op at ringe, hvis tendensen fortsætter.

ANNONCE
De mest populære film i 2013
  Despicable Me 2

Omsat for: 5,2 milliarder kr.

Anmelderscore: 74% (Rottentomatoes.com)

2013 har været animationsfilmens år. Og med en omsætning på 5,2 milliarder kroner må det siges, at Despicable 2 har været sidste års helt store surprise-hit. Faktisk formåede 2'eren at omsætte for næsten dobbelt så meget som originalen. Det var det de færreste, der havde regnet med. Så forvent en Despicable Me 3, der garanteret allerede er på tegnebrættet.

Børn er åbenbart biografernes helt store indtægtskilde.

ANNONCE
De mest populære film i 2013
  The Hobbit: The Desolation Of Smaug

Omsat for: 4,6 milliarder kr.

Anmelderscore: 75% (Rottentomatoes.com)

 

Der var tårnhøje forventninger til Peter Jacksons filmatisering af Hobbitten, da den første film fik premiere i december 2012. Og selvom den formåede at omsætte for lige over en milliard dollars, blev den aldrig det helt store hit blandt publikum eller anmeldere. Især det amerikanske publikum har været lidt tilbageholdende med at besøge Hobbitrup. Og selvom 2. ombæring byder på en voldsomt imponerende drage, er Smaugs Ødemark mindre populær end den første. Når det er sagt, har den alligevel omsat for 4,6 milliarder kroner - takket være end større popularitet udenfor de amerikanske grænser.

Vi elskede den her på redaktionen og gav den seks store stjerner ud af seks mulige.

ANNONCE
De mest populære film i 2013
  Monsters University

Omsat for: 4,09 milliarder kr.

Anmelderscore: 78% (Rottentomatoes.com)

 

Monsters, Inc fra 2001 er langt fra Pixars bedste film set med filmkritiske øjne. Alligevel fik den i 2013 en prequel. En forhistorie, der bedst kan beskrives som middelmådig, ser man på Pixars ellers tårnhøje kunstneriske niveau. Men børnevenlige familiefilm har altid været et hit set med økomiske briller. Og på den front har Monsters University vel næppe skuffet Disney, der opkøbte Pixar tilbage i 2006.

 

ANNONCE
De mest populære film i 2013
  Frozen

Omsat for: 4,17 milliarder kr.

Anmelderscore: 89% (Rottentomatoes.com)

 

Men Disney kan også uden Pixar. Det beviser de med Frozen, der stadig ligger i top-5 i USA. Forvent derfor, at den hopper længere op på listen de kommende par uger.

Ser man bort fra inflationen - og det gør vi her - er Frozen faktisk Disneys mest omsættende film, hvor Pixar ikke har været ind over. Faktisk har Disney været ramt af en mindre kreativ krise og ikke lavet en succesfuld film på egen hånd siden Løvernes Konge i 1994.

Det så længe ud til, at Frozen skulle lide samme skæbne som Disneys forrige animations-produktioner. Men i dens fjemte uge fik filmen pludselig ny vind og hoppede op på førstepladsen på den amerikanske boxoffice og væltede samtidig Peter Jacksons Hobbitten 2 af pinden. En imponerende bedrift i sig selv.

ANNONCE
De mest populære film i 2013
  Fast & Furious 6

Omsat for: 4,3 milliarder kr.

Anmelderscore: 70% (Rottentomatoes.com)

Det er sjældent, at en filmserie bliver bedre og bedre. Men det er faktisk tilfældet med Fast & Furious-serien - hvis man altså ser bort fra den middelmådige 2'er og decideret elendige 3'er. I de seneste tre film har Fast & Furious-serien taget en drejning væk fra kun at handle om gaderace og smidt heist-elementet ind i serien. Og det er noget anmeldere og i særdeleshed publikum kan lide, hvorfor den sjette film i rækken også er langt den mest populære målt i biografindtægter.   

Forvent at den syvende film, der er blevet udskudt til 2015 grundet Paul Walkers tragiske død, slår rekorden for mest populære film i Fast & Furious-serien.

ANNONCE
De mest populære film i 2013
De mest populære film i 2013
  Thor: The Dark World

Omsat for: 3,47 milliarder kr.

Anmelderscore: 65% (Rottentomatoes.com)

 

På en smuk 10. plads (alle 10. pladser er smukke, når du kan blære dig med en check på små 3,5 mia.) finder vi efterfølgeren til Kenneth Branaghs superheltefilm om den Nordiske tordengud, Thor. Instruktørposten er denne gang overtaget af Alan Taylor, der har instrueret flere afsnit af den populære tv-serie Game Of Thrones. 2'eren overgik den første film fra 2010 i omsærning, hvilket højst sandsynligt skyldtes den ultrapopulære The Avengers, hvor Thor som bekendt havde en fremtrædende rolle i. 

ANNONCE
De mest populære film i 2013
  Man Of Steel

Omsat for: 3,67 milliarder kr.

Anmelderscore 55% (Rottentomatoes.com)

 

En score på 55% på filmsitet Rottentomatoes vidner om en noget lunken modtagelse blandt anmelderne, da den nye og længe ventede Superman-film fik premiere i sommeren 2013. Det var især Christopher Nolans navn på filmplakaten, der ellers fik de fleste filmelskere til at glæde sig til, hvad der kunne ha' været årets filmbrag. Sådan blev det desværre ikke. Og selvom filmen da formåede at omsætte for 3,67 mia. kr. "døde" den hurtigt ved den amerikanske boxoffice, hvorfor den ikke ramte de 5 milliarder i omsætning, den ellers var spået til.

ANNONCE
De mest populære film i 2013
Gravity

Omsat for: 3,7 milliarder kr.

Anmelderscore: 97% (Rottentomatoes.com)

 

På 8. pladsen finder vi den ene af i alt kun to originale film, som har klaret top-10 cuttet. Altså film, der ikke er sequels, prequels eller reboots. Anmelderne kaldte Gravity for en smuk og dyster rumballet - en film, hvor 3D for første gang siden introduktionen med Avatar kommer til sin ret. Filmen begejstrede ikke kun anmeldere men også publikum, hvorfor den nåede en svimlende omsætning på 3,7 mia. kr. på verdensplan. Fortjent.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce