Magasinet M!

De mest populære superhelte-film

Hvilke superhelte er de mest populære på det hvide lærred? Vi giver dig svaret.

De mest populære superhelte-film
10. Batman (1989) Omsætning på verdensplan: 2,46 mia. kr.

Tim Burtons Batman var et kæmpemæssigt hit, da den udkom i 1989. Og alene i USA, formåede filmen at omsætte for svimlende 1,5 mia. kr., hvilket medregnet inflation i dag svarer til små 3 mia kr. Det var også i den film, at jack Nicholson blev den højst betalte skuespiller, da han i sin kontrakt sikrede sig en vis procentdel af filmens omsætning. Det endte med at koste filmselskabet 50 millioner dollars, som røg lige ned i Nicholsons lomme.

Da Batman kom ud var det DC Comics, der regerede i biograferne i form af forlagets to superhelte Batman og Superman. Marvel var nemlig slet ikke kommet på banen. Noget der dog blev lavet voldsomt om på i 00'erne...

ANNONCE
De mest populære superhelte-film
  9. Thor (2011) Omsætning på verdensplan: 2,7 mia. kr.

I 2011 stiftede vi bekendtskab med Marvels mindre kendte superhelt, den nordiske gud Thor. Filmen var faktisk overraskende underholdende, men intet i forhold til The Avengers (2012), hvor Thor jo som bekendt også medvirker i. Ikke desto mindre tog publikum pænt imod den blonde Gud, hvorfor han har fået en flot 9. plads på listen over de mest populære superhelte på det hvide lærred. Dog hører det med til historien, at en stor del af biografindtægterne kom fra 3D.-visninger, hvor billetpriserne er markant højere.  

ANNONCE
De mest populære superhelte-film
8. X-Men: The Last Stand (2006) Omsætning på verdensplan: 2,71 mia. kr.

Den mest omsættende film i X-Men-serien er også klart den svageste. Det lykkedes nemlig Hollywoods party-instruktør nummer et, Brett Ratner, at fucke en ellers rigtig fed film-serie godt og grundigt op. Men det forhindrede dog ikke publikum i at valfarte til biograferne for at se de seje mutanter på det hvide lærred en tredje og sidste gang. Filmens høje omsætning skyldtes til dels en heftig marketing og de to forgående films høje kvalitet. Men efter at have omsat for ubehageligt mange penge på åbningweekenden gik det støt ned ad bakke for den tredje X-Men-film. Hovedsageligt på grund af manglende positiv word of mouth.

Ikke desto mindre omsatte filmen nok til at score en flot 8. plads på vores liste.

ANNONCE
De mest populære superhelte-film
  7. Iron Man (2008) Omsætning på verdensplan:

Damn right. Sådan skal dén skæres. Iron Man fra 2008 havde alt det en fantastisk superheltefilm skal ha': En charmerende, sjov og cool helt (i skikkelse af altid fantastiske Robert Downey Jr.), verdens sejeste gadget (i form af Iron Man-dragten), masser af fede biler, lækre damer, vittige replikker og hjernedødt fed action.

Derfor var det også fuldt fortjent, at Iron Man gik sin sejrsgang verden over på trods af at være en af Marvels mindre kendte superhelte. 

ANNONCE
De mest populære superhelte-film
  6. Iron Man 2 (2010) Omsætning på verdensplan: 3,7 mia. kr.

Efter at den første Iron Man blev et kæmpe internationalt hit i 2008, var det selvskrevet, at der skulle komme en efterfølger. Og det gjorde der som bekendt allerede to år efter. Men måske det var lige lidt for tidligt, for Iron Man 2 havde på ingen måder 2'erens charme. Historien var rodet, skurken stereotyp og det hele lugtede lidt af, at filmen havde fået et større budget og bare skulle larme mere på bekostning af historien. 

Filmen blev dog alligevel et større hit end den første Iron Man-film. Dette skyldtes til dels de højere billetpriser og det faktum, atfilmenhavde oparbejdet sig en enorm fanbase takket være den geniale 1'er.

ANNONCE
De mest populære superhelte-film
  5. Spider-Man 2 (2004) Omsætning på verdensplan:

Marvels mest populære superhelt er uden tvivl Spider-Man. Marvels netsvinger skiller sig markant ud fra mange andre superhelte ved at være en ganske almindelig teenager, der døjer med helt almindelige teenage-problemer - når han altså ikke lige svinger sig igennem New Yorks skyline og banker skurke iført sit ikoniske Spider-Man-kostume.

Spider-Man 2 udkom to efter den meget vellykkede første Spider-Man-film og bliver af mange fans og filmanmeldere betragtet som seriens bedste.

ANNONCE
De mest populære superhelte-film
  4. Spider-Man (2002) Omsætning på verdensplan

Efter at have været på tegnebrættet længe - først med James Cameron som styremand tilbage i 1995 - blev det amerikanske Sam Raimi, der fik æren af at lave den første Spider-Man. Filmen blev Sonys største filmhit og startede for alvor den bølge af superheltefilm fra Marvel, vi stadig ser i dag.

På trods af, at Spider-Man er en Marvel-helt, er det nemlig Sony, der har filmrettighederne til netsvingeren. Filmrettigheder, der ryger tilbage til Marvel, hvis ikke Sony producerer minimum én Spider-Man-film hvert femte år. Måske dette forklarer, hvorfor vi ser et re-boot af Spider-Man- serien med den nye The Amazing Spider-Man?

ANNONCE
De mest populære superhelte-film
  3. Spider-Man 3 (2007) Omsætning på verdensplan: 5,27 mia. kr.

Igen lykkedes det den svageste film i en serie at blive den mest populære. Og igen må det skyldes de foregående films kvaliteter, stigende billetpriser og massiv markedsføring. For Spider-Man 3 var - desværre - ikke særligt god. Filmen led under for mange sidehistorier og for mange skurke. Den ville for meget på alt for lidt tid. Det kom der en rodet affære ud af. En skam, da Spider-Man 3 har klart den mest interesante filmskurk i Spider-Man-regi i form af Venom.

ANNONCE
De mest populære superhelte-film
  2. The Dark Knight (2008) Omsætning på verdensplan

Efter makværket Batman & Robin fra 1997, var der ikke mange filmselskaber, der turde røre Batman-franchisen med en ildtang. Heldigvis havde Warner Bros med Christopher Nolan ved roret cojones og fik rettet flot op på skuden med Batman Begins fra 2004. Nolans vision var at skabe en meget mere realtisk  superhelt, hvilket lykkedes ham til fulde. Han fulgte op på succesen med en endnu større succes i form af The Dark Knight (2008), hvor nu afdøde Heath Ledger sætter Jack Nicholson på plads med sin Joker-præstation. 

Grundet Heath Ledgers tragiske død inden filmens premiere blev der uden tvivl skabt en masse buzz omkring filmen, hvilket sammen med den geniale, virale markedsføring og en usædvanlig stærk word of mouth medvirkede til filmens høje omsætning. Og dét fuldt fortjent.

ANNONCE
De mest populære superhelte-film
1. The Avengers (2012) Omsætning på ve...

Anmelderne elskede den, publikum elskede den og vi elsker den. Lige nu ligger The Avengers på 3. pladsen over historiens mest omsættende film, kun overgået af James Camerons to film, Titanic (13 mia. kr.) og Avatar (16,5 mia. kr.).

Avengers samler nogle af Marvels mest populære superhelte i én og samme film og Mmm.dks filmanmelder kvitterede sågar med 6 stjerner ud af 6 mulige. Dengang skrev han følgende:

"Èn af grundene til, at The Avengers netop fungerer så godt, er fordi vores superhelte allerede har optrådt i hver deres film. Så vi kender dem jo allerede. Du sidder derfor som tilskuer og får gåsehud, når du bliver introduceret for Iron Man, Hulk, Captain America og alle de andre herlige helte. Man griner alle de rigtige steder og undertegnede følte flere gange en trang til rejse sig op i biografmørket og skråle "FUCK YEAH!!!!". Så vild er The Avengers."

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE