Magasinet M!

De ondeste danske seriemordere

Danmark har aldrig kunnet 'prale' af hverken storspioner, seriemordere eller vilde gangstere. I hvert fald ikke på dansk grund. I USA er fem modbydelige kriminelle dog beviset på, at der findes masser af ondt dansk blod.

De ondeste danske seriemordere
Seriemorderen

Navn: Robert Hansen.

Så dansk var han: Født 1939 i Iowa, USA, som søn af Christian og Edna Hansen. Moren var amerikaner, mens faren var indvandret fra Danmark få år tidligere.

Så ond var han: Som barn blev Robert ofte drillet. Han stammede og havde mange bumser, og hans kejtede forhold til både drenge og piger gjorde ham til lidt af en særling i hjembyen Estherville. Efter at have arbejdet i farens bagerforretning i nogle år, begyndte han at drive omkring på må og få. Han endte i Alaska, hvor han både blev gift - og i 1977 arresteret for at stjæle en motorsav. I forbindelse med anholdelsen fik han diagnosen 'skizofren'.
Politiet mener, at Robert Hansen begyndte at dræbe lokale prostituerede omkring 1980. Efter at have haft sex med dem, bedøvede han dem og fløj dem, i sit eget lille propelfly, til en jagthytte dybt inde i skovene. Her torturerede han dem, inden han slap dem fri og - tilsyneladende for sportens skyld - jagede dem, fangede dem igen og dræbte dem med sin jagtkniv.
Politiet var på bar bund i jagten på seriemorderen, indtil det i 1983 lykkedes den 17-årige stripper Cindy Paulson at undslippe fra Hansens bil, mens han klargjorde sit lille fly. Hun efterlod med vilje sine sko i bilen, så politiet senere kunne bruge dem til at bevise, at hun havde været der.
Robert Hansen blev anholdt kort efter og gik til bekendelse. Han udpegede 17 grave i Alaskas skove for politiet, men at dømme efter hans egne indrømmelser havde han dræbt op mod 30 kvinder. De første, der bare var tilfældige skolepiger, allerede i 1971.

Sådan gik det ham: Robert Hansen blev idømt livsvarigt fængsel og døde på et hospital i Alaska i 2014. Han blev 75 år.

ANNONCE
De ondeste danske seriemordere
Sexmonsteret

Navn: Thor Nis Christiansen.

Så dansk var han: Født i Danmark i 1957 af danske forældre, inden hele familien slog sig ned i USA. Først i Los Angeles og senere i danskerkolonien Solvang få år senere.

Så ond var han: Thors far, Nis, drev en restaurant i Solvang. Her arbejdede den blonde dansker en overgang efter skoletid, inden han som 17-årig pludselig begyndte at drikke heftigt. Han stak af hjemmefra, tog på få år så meget på, at han til sidst vejede 130 kilo - og begyndte åbent at fortælle sine drukkammerater om sine sexfantasier: Han ville slå en kvinde ihjel og have sex med liget.

Fra 1977 strejfede Christiansen omkring, inden han i 1979 igen endte i Californien. Nu havde han pludselig tabt sig og havde besluttet sig for at starte på universitetet. Det viste sig dog, at dansk-amerikaneren ikke kun havde været på slankekur. Han havde samtidig også besluttet at blive en berygtet seriemorder, fortalte han senere politiet. 

I april 1979 gjorde Thor noget ved sagen. Han samlede en tilfældig kvinde op i sin bil - og skød hende uden forvarsel i hovedet med en pistol. Hun undslap og overlevede mirakuløst med en kugle i kraniet. Et halvt år efter så hun tilfældigvis Christiansen stå og hænge uden for en bar i nærheden, og ringede straks til politiet. Da efterforskerne gik ham på klingen, indrømmede han, at han i mellemtiden havde skudt og dræbt i alt fire unge kvinder. Alle blaffere, der bagefter blev voldtaget.

Sådan gik det ham: Thor Nis Christiansen forsøgte at blive erklæret sindssyg i gerningsøjeblikket, men endte med at blive idømt livsvarigt fængsel i 1980. Året efter blev han stukket ned og dræbt under en gårdtur i det legendariske Folsom Prison. Gerningsmanden blev aldrig identificeret.

 

I M! 211, der er ude i dag, kan du få hele listen med de 5 ondeste seriemordere, Danmark endnu har set. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt