De sjoveste aprilsnarre
1. april er fyldt med narrestreger. Vi har fundet de 11 sjoveste nogensinde
Det kom slet ikke som nogen overraskelse, da TV2 1. april 2011 bragte et indslag, hvor de havde besøg af manden bag figuren Sidney Lee. Michael Brødsgaard var psykologistuderende på Aalborg Universitet, og han spillede rollen som den selvfede wrestler/gamer/Cult-Shaker/player, SIdney Lee, for at finde ud af, hvor nemt det var at komme på tv. Det var MEGET nemt. Sidney Lee er da også så karrikeret, at man tror, det er en joke. Men den er altså god nok. Sidney Lee findes i virkeligheden. Det gør Michael Brødsgaard ikke.
Ikea er fyldt med dumme produkter, men en højstol til hunde er alligevel for langt ude. I 2011 præsterede Ikea Australien at smide en video af deres nye produkt op på deres Facebook-profil, hvor en designer præsenterer højstolen på bedste Apple-manér. Her siger han blandt andet, at hunde jo er er en del af familien, og de er en slags forsøg, før man får børn. Højstolen fik endda et rigtigt Ikea-navn. Hundstol.
Indbyggerne i Bergen i Norge var i 1987 inviteret til en ordentlig fest. Avisen Bergens Tidende kunne nemlig rapportere, at Vinmonopolet havde konfiskeret 10.000 liter vin, der da ikke skulle gå til spilde. Folket kunne derfor komme og hente de dyrebare dråber, og der stod faktisk et par hundrede udenfor næste dag. De fik dog lov til at forblive tørstige.
I 1980 kunne britiske BBC fortælle, at det ikoniske Big Ben skulle moderniseres, så det analoge ur ville blive digitalt. Det skabte vild kritik, og det blev heller ikke meget bedre af, at de gamle visere ville blive solg til de fire første, der kontaktede stationen.
Briterne er gode til at snyde folk, og især BBC laver gode aprilsnarre. I 2008 fortalte de, at et kamerahold på Antarktis havde fanget flyvende pingviner på bånd. De viste videoen, mens værten kunne fortælle, at pingvinerne fløj til regnskovene i Sydamerika, hvor de tilbragte vinteren, før de fløj tilbage til Antarktis. Men pingviner er lige så gode til at flyve som grise.
I 1962 var der kun én tv-kanal i Sverige, og den sendte kun i sort-hvid. Men 1. april kunne kanalens tekniske ekspert, Kjell Stensson, demonstrere, at det i virkeligheden var meget nemt at skifte fra sort-hvid til farve-tv. Takket være en ny teknologi skulle man blot trække en nylonstrømpe ned over skærmen. Stenssons demonstration resulterede i, at tusindvis af svenske familier fandt nylonstrømperne frem, men farve-tv blev dog først indført i Sverige i 1970.
Det amerikanske magasin Sports Illustrated er måske mest kendt for deres Swimsuit Edition, men i 1985 havde de gang i en sjov aprilsnar. Her havde de en artikel med mirakel-manden i baseball, Sidd Finch, der trænede sammen med New York Mets, hvor han tyrede bolden med 270 km/t - de andre pitchere kom kun op på 166 km/t. Desuden havde Sidd Finch aldrig spillet baseball før, men hans yoga-erfaring fra opvæksten i Tibet gjorde ham i stand til at udøve mirakler på banen. Sports Illustrated fik 2000 breve fra ivrige læsere på grund af artiklen, men den passede slet ikke.
Avisen Daily Mail skrev i år 2000, at Esporta Health Club havde opfundet en slankende strømpe. FatSox, som strømpen hed, sugede fedtet ud af svedende fødderne, og så kunne man simpelthen bare vaske strømpen og bruge den igen. Teknologien bag var det såkaldte FloraAstraTetrazine, der var opfundet af amerikaneren Frank Ellis Elgood. Her må man sige, at 'hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det det nok også' passer meget godt.
I BBC-programmet Panorama kunne man i 1957 berette, at de schweiziske spaghetti-landmænd ville få en glimrende høst på grund af en mild vinter og udryddelsen af spaghettibillen. For at bakke historien op, havde man placeret et billede af kvinder, der hev spaghetti ned fra træerne. Det fik mange seere til at kontakte BBC, for de ville gerne gave gode råd til at dyrke deres egne spaghettitræer.
Du ved godt, at der ikke findes spaghettitræer, ikke også?
I 1998 indrykkede Burger King en helsides annonce i avisen USA Today. Annoncen handlede om, at burger-giganten lancerede en ny Whopper til de 32 millioner venstrehåndede amerikanere. Den nye Whopper havde præcis de samme ingredienser som den almindelige burger, men alle ingredienserne var drejet 180 grader. Burger King blev efterfølgende overrendt - ikke bare af venstrehåndede, der ville prøve den nye burger, men også af højrehåndede, som troppede op og bestilte en 'højrehånds-Whopper'.
Facebook kan mange ting, men ligefrem gifte folk er måske lidt overdrevent. I 2009 fortalte avisen Berlingske, at man fra 2010 ville kunne hente en app med navnet 'Bryllup', der så ville bekræfte vielsen. Artiklen påstod, at den danske Folkekirke havde lanceret appen i et forsøg på at være lidt moderne.