M!

De største olympiske præstationer

Spring over to biler, løb med 45 km/t, og løft en motorcykel. Se, hvor meget de olympiske deltagere egentlig præsterer!

OL repræsenterer det ypperligste, menneskekroppen kan præstere. Og det er ikke så lidt, skulle vi hilse og sige. Vi har samlet en række olympiske præstationer og sat dem i et mere jordisk perspektiv.

Længdespring

Parkér 2 personbiler i forlængelse af hinanden. Tag tilløb, og spring over dem. Lige bortset fra at OL-længdespringere springer knap så højt, passer længden af de 2 biler fint med, hvor langt de springer. Verdensrekorden lyder på 8,95 m. Så langt bliver der næppe sprunget i år. 36-årige Dwight Phillips er blandt favoritterne, men står nu over for yngre kræfter som australieren Mitchell Watt.

Læs også: Vilde OL-spring

100 meter

Man kan ikke sige 100 meter uden at sige Usain Bolt. Det jamaicanske sprintfænomen er atletikkens allerstørste stjerne og verdensrekordholder og forsvarende mester på både 100 og 200 m. Et af OL's højdepunkter bliver hans opgør med landsmanden og supertalentet Yohan Blake. Bolts 100-mrekord er 9,58. I løbet af distancen tager han 41 skridt a 2,43 m og når en topfart på 45 km/t.

5.000 meter

Kenenisa Bekele er forsvarende OL-mester på både 5.000 og 10.000 m og verdensrekordholder på begge distancer. OL i år er et comeback for ham efter år med skader og svigtende motivation. Bekeles verdensrekord på 5.000 m lyder på uhyggelige 12:37. Det er halvdelen af den tid, en normal motionist bruger på distancen, og svarer til, at han løber hver km på 2 min. og 31 sek. Eller 15,1 sek. pr. 100 meter. Prøv at se, hvor længe du kan holde det tempo.

Læs også: Historiske øjeblikke i OL

De største olympiske præstationer

Vægtløftning

Supersværvægternes vægtløftningskonkurrence ved OL 2008 var et eventyr. Her vandt den 140 kg tunge tyske outsider Matthias Steiner. Han dedikerede grædende sejren til sin kone, der var død i en trafikulykke. Steiner løftede i 2008 godt et kvart ton, nemlig 258 kg, i stød. Det svarer til at tage godt fat om en tung motorcykel og løfte den op over hovedet i strakte arme. Tænker du, at tunge drenge selvfølgelig løfter tungt, kan vi sige, at vinderen blandt spirrevipperne under 69 kg, Liao Hui, stødte 190 kg.

Banecykling

Der er store forventninger til 4.000 meter holdforfølgelsesløb i år. Både australierne og briterne stiller med stærke hold, og verdensrekorden er i fare. I dag lyder den på 3 minutter og 53 sekunder, hvilket svarer til en gennemsnitsfart på 62 km/t.

Læs også: De bedste billeder fra OL

Del