Magasinet M!

De uhyggeligste gysere på Netflix lige nu

Mangler du lidt inspiration til Halloween-hygge?

Selvom vi i Danmark ikke gør det store nummer ud af Halloween, så er det dog en udmærket mulighed for at få kværnet en håndfuld solide gyserfilm!

Du kender sikkert problemet - det er oftest en utrolig svær opgave at finde en god gyser, da der hvert år bliver produceret utallige makværk og kedelige oplevelser.

Derfor har vi fundet 5 eksempler på gyserfilm på Netflix, som du ikke går galt i byen med!

ANNONCE
De uhyggeligste gysere på Netflix lige nu

Don’t Breathe (2016)

Her har vi fingrene i en gyserfilm, som både overrasker løbende, tager vanvittige plotdrejninger og desuden får dig til at sidde ude på kanten af sædet. Det er ikke en klassisk gyserfilm, men mere en klaustrofobisk fortælling om et røveri, som forvandles til en kamp med tiden overfor en psykopatisk voldsmand - den er snedig, spækket med jumpscares og ikke mindst bundet op på en interessant historie om had, vold og menneskeligt forfald.

ANNONCE

The Woman in Black (2012)

Harry Potter aka. Daniel Radcliffe har skiftet tryllestaven ud med en spøgelseshus, hvor hans sendes ud for at undersøge et mystisk hus til sit arbejde som boligadvokat. Her bliver han mødt af en mystisk landsbysamfund med en række hemmeligheder og desuden et hus, som huser noget rigtig ondt. En overraskende god gyserfilm, som, foruden en udmærket historie og temabaseret præmis, også bygger en række solide jumpscares og uhyggelige scenarier op!

ANNONCE

Paranormal Activity (2007)

I hjertet af 00’ernes Found Footage-fascination finder man den bedste i genren, efter min mening. Den har tilpas med spænding, tålmodighed og rigeligt med momentum til at gøre hele oplevelsen af at se noget så simpelt som en gryde, der bevæger sig i mørket, til noget bestialsk uhyggeligt! Den skilte vandene i 2007, hvor jeg er i den lejr, som lod sig komplet opsluge af den minimalistiske uhygge - og hvis du endnu ikke har set den, så sæt den på en mørk vinteraften, skru op for lyden og sluk lyset. Du vil (ikke) fortryde det!

ANNONCE

Creep (2014)

Listens outsider, som jeg valgte at se som en spøg, da jeg tidligere har set filmens hovedperson Mark Duplass i komediefilm - og jeg tænkte “Det kan sgu da ikke være uhyggeligt!”. Jeg tog faktisk fejl, men det er en speciel form for gyser. Det er found footage-lignende koncept, hvor en fotograf hyres for en dag af en mærkelig mandsperson, som vil have ham til at dokumentere sin dag - det udvikler sig til et intens, akavet og bizart møde, hvor man aldrig helt ved, om hovedpersonen er psykopat eller bare en enspænder. Der sker utroligt lidt i filmen og alligevel får man hjertebanken over den mærkelige stemning - originalt og nervepirrende på en anderledes måde!

ANNONCE

Nattens Dæmoner (2013)

En af de bedste gysere i nyere tid er selvfølgelig James Wans The Conjuring (Nattens Dæmoner). I 2013 kom filmen ud og endelig fik man et projekt, som formåede at holde sig til originale gyserelementer og jumpscares, men samtidig formåede at fortælle det på en nytænkende og redefinerede måde. Den har udæsket et utal af spin-offs og sequels, men ingen når sammen niveau som denne film, der for alvor tog røven på rutinerede gyserfans. Den er sgu scary as fuck!

ANNONCE

Mindeværdige film, der ikke nåede listen:

Before I Wake (2016) - en spændende fortælling om en dreng, hvis drømme (og mareridt) bliver vækket til live om natten. Den er mere en drama-gyser, end en decideret gyser.

The Exorcist (1973) - en evig klassiker og en fantastisk film, men søger man gys og uhygge, så er den nok lidt for gammel til at få blodtrykket helt op i det røde felt. 

Gerald's Game (2017): en vanvittig nervepirrende thriller, som er lidt en gyserudgave af Buried med hallucinationer, uhyggelige skikkelser og ubehagelige familiehistorier. Ikke en decideret gyser.

It (2017): En fantastisk udgave af Stephen Kings klassiker - den var flot lavet, spændende og spækket med ubehagelige øjeblikke. Men uhyggelig som bare fanden? Ikke enig. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt