Magasinet M!

De vigtigste danske albums

De her skiver bør være i din samling - eller i det mindste på en form for playliste.

De vigtigste danske albums

Kashmir - The Good Life (1999)

Kashmirs tredje album nåede mærkværdigt nok aldrig toppen af hitlisterne. Men det solgte til gengæld til tredobbelt platin, scorede seks Grammy-priser og definerede Kashmirs lyd. Åh ja, og er generelt at betragte som en milepæl i dansk musikhistorie. 

 

 

De vigtigste danske albums

Suspekt: Ingen slukker the stars (2003)

Uden opbakning fra store pladeselskaber og uden at gå på kompromiser med hverken tekster eller samples, bragede Suspekt igennem med dette mesterværk. Indeholder bidrag fra blandt andre L.O.C. og det legendariske track Kinky fætter.

 

ANNONCE
De vigtigste danske albums

The Raveonettes - Chain Gang of Love (2003)

Få mennesker har været med til at tegne dansk alternativ rock som Sune Rose Wagner. Først som frontfigur i Psyched Up Janis, så med Tremolo Beer Gut og ikke mindst med The Raveonettes. Den 33 minutter lange Chain Gain of Love med 13 skramlede genistreger i Bb-dur holder 100 procent og er et af de mest imponerende punkter på Wagners CV.

 

ANNONCE
De vigtigste danske albums

Trentemøller - The Last Resort (2006)

Anders Trentemøller skrev sig ind i musikhistorien og gjorde electronica til allemandseje i Danmark med sit debutalbum, The Last Resort, der fik anmeldere i både Danmark og udlandet til at finde de helt euforiske tillægsord frem. Efter udgivelsen fortsatte Trentemøller triumftoget med optrædender på bl.a. Roskilde Festival, Melt! i Tyskland og Glastonbury i England.

 

ANNONCE
De vigtigste danske albums
De vigtigste danske albums

Gasolin' - Gasolin' (1971)

Det tætteste Danmark kommer på Rolling Stones eller Led Zeppelin eksisterede kun i ni år, men udgav til gengæld lige så mange albums, der hver især kunne have fået en plads på denne liste.

 

De vigtigste danske albums

Mercyful Fate - Melissa (1983)

King Diamond og de andre rødders debutalbum har aldrig været P3-materiale og er ikke voldsomt kendt i den brede offentlighed - men er til gengæld almindeligt anerkendt som et hjørnesten i black metal og hyldet af Dave Grohl, James Hetfield, Kerry King, Michael Poulsen og mange flere ikoner i rock- og metalverdenen.

 

ANNONCE
De vigtigste danske albums

D-A-D - No Fuel Left For The Pilgrims (1989)

D-A-D's tredje album blev udgivet af Warner i USA og skulle have været Disney-drengenes internationale gennembrud. Det udeblev som bekendt, men det ændrer ikke på, at skiven med Jihad, Sleeping My Day Away og andre guldkorn hører hjemme på dansk musiks kulturkanon.

 

ANNONCE
De vigtigste danske albums

Sort Sol - Glamourpuss (1992) 

Danmarks første punkband debuterede som Sods i 1979, blev til Sort Sol med Dagger & Guitar fra 1983 og rykkede helt op i dansk rocks absolutte superliga med hovedværket Glamourpuss i 1992.

 

De vigtigste danske albums

Dizzy Mizz Lizzy - Dizzy Mizz Lizzy (1994)

Tim Christensen og co.'s første plade solgte 250.000 eksemplarer og er dermed den bedst sælgende danske debutrockplade nogensinde. Det er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel, men vi er altså en hel generation, der har gode minder om fester, hvor man sejlede rundt i en Pisang Ambon-rus og skrålede med på Waterline og Love Is A Loser's Game, mens man prøvede at lokke Heidi fra parallelklassen med de ekstra stramme Harley Davidson-gamacher med ind på futonsengen i værelset ved siden af.

 

ANNONCE
De vigtigste danske albums

Malk De Koijn - Smash Hit In Aberdeen (1998)

Dansk hiphop blev født med MC Einar og Rockers By Choice, gangster med Den Gale Pose og folkeligt med Humleridderne og Østkyst Hustlers, men har sjældent været mere gennemført end på Tue Track, Geolo G og Blæs Bukkis debutskive fra 1998, der introducerede verden for Jim Daggerthuggert, Jens Elo i Langeakvariet og Å-Åå-Mæio-råb.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce