Magasinet M!

Den lydløse speedbåd

Lækker, lydløs og miljøvenlig. Epic 23E er fremtidens speedbåd.

Den lydløse speedbåd

Sig goddag til Epic 23E - verdens første lydløse, miljøvenlige speedbåd. Mere præcist er der tale om et blåt vidunder, som lades op via en stikkontakt ved kajen.

Hvordan kan det nu lade sig gøre? Jo, båden får nemlig sine kræfter fra et lithium-ionbatteri kombineret med et avanceret fremdriftssystem. Denne kombo giver tre timers sejlads i moderat fart, mens der er batteri-power til en time, hvis du konstant sejler for fuld skrue.

Hvis du bruger al strømmen, har Epic 23E en brændstof-besparende gasmotor, der er klar til at tage over. Denne motor reducerer det normale brændstofforbrug med 50 procent, hvilket betyder, at du på en fire timers sejltur udleder 90 procent mindre CO2 end normalt.

Den lydløse vandfræser byder på mange, smarte overraskelser. Fx kan du via touch-skærm holde øje med energiforbruget, ligesom du kan slappe af med det selvstyrende 'GPS Cruise Control system' (autopilot). Og så er båden udstyret med en medie-afspiller, så du kan høre musik eller se en film.

Sidst, men ikke mindst, reducerer 'Fresh Air Exhaust'-systemet udslippet fra udstødningen til et minimum. En speedbåd har normalt to udstødningsrør, men Epic 23E har kun ét - og det sidder under vandet, så vandskiløbere ikke får udslippet i hovedet.

FAKTA OM EPIC 23E

LÆNGDE: 6,7 meter (22 fod)
BREDDE: 2,5 meter (8,2 fod)
YDELSE: 375 hestekræfter
TOPFART: 65 km/t
PRIS: 835.000 kroner (fabrikanten satser på at få den ned på 300.000 kr. i 2012)
KØB DEN HER: 23e.epicboats.com

ANNONCE
Del

Seneste nyt