Magasinet M!

Den moderne (m)and

Arne And er mere end en tegneserie. Det er både en hyldest til og en hån af stodderen i os alle

Den moderne (m)and

Af: Martin Finnedal


Hvordan er det at være hankøn i den moderne verden? Det er morsomt, besværligt og rent ud sagt af helvede til, hvis du spørger Arne And.

Arne kom til verden i 1983 som søn af svenskeren Charlie Christensen ? en mand der tydeligvis ikke er imponeret af sit fædreland.

I hvert fald laver Arne ikke meget andet end med den ene hånd at prikke hånligt til dobbeltmoral, priser på sprit og snobbede kvinder der ikke gider i kanen med ham, mens han med sin anden hånd skovler smøger og bajere i hovedet.


Arne er både charmerende og ulidelig, når han fyrer fordrukne visdomsord af blandt andet sammen med sin kammerat, krokodillen Krille. ?At tænke før man taler er som at tørre sig i røven, inden man skider? er en af de mange perler.

En anden er følgende: ?Det ville jo være et fandens nederlag at blive alkoholiker bare fordi man kan li? at drikke. Som at dø i et trafikuheld fordi man kører Formel 1??

De i alt 216 sider er samlet fra de fire eksisterende Arne And udgivelser og suppleret med forfatterens personlige noter og ikke mindst et uvenligt brev fra Disney.


Koncernen var voldsomt fortørnet over ligheden med en vis anden and.

Mærkeligt nok, for Charlie Christensen har gjort det, Disney ikke selv havde n?.. til, nemlig at opdatere Anders til en moderne verden. Arne er lige så uheldig og lige så anarkistisk som sin uægte bror. Og så er han en hel del mere morsom.

Hvis du er til skæv humor a la Strid, vil du elske Arne And. Politik, platheder og patter mikset sammen med druk. Masser af druk. For sådan er vi mænd, når vi er værst. Og når vi er bedst.

Mere Arne i GALLERIET

Jeg Arne
Forlaget Politisk Revy
216 sider, indbundet, kr. 268,-

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce