Magasinet M!

Den virkelige historie bag gyserfænomenet Slender Man

Når historier løber over gevind!

Du har sikkert på et eller andet tidspunkt stødt på konceptet Slender Man - hvad enten det er i en gyserfilm, gyserhistorie, photoshoppede horror-billeder eller andet.

Konceptet har spredt sig som vinden på internettet og folk har - trods sin fiktive oprindelse - svært ved at finde ud af, om det er rigtig eller forkert.

Så her er den egentlige historie bag Slender Man-fænomenet!

Slender Man blev oprindeligt skabt tilbage i 2009 af en lærer ved navn Eric Knudsen (aka. Victor Surge), som i sin fritid redigerede fotos ved at indsætte en overnaturligt høj og ranglet person i sort jakkesæt i billederne. Oprindeligt var det en del af en photoshop-konkurrence om at manipulere billeder til at ligne autentiske billeder - men med et overnaturligt twist og gerne en fabrikeret historie. 

Konkurrencen løb på forummet Something Awful, hvor hans fiktive photoshop-projekt var tiltænkt at give folk en oplevelse af en skikkelse eller et billede, som man kunne genkende, men ikke helt genkende - den skabte en ubehag, som man ikke rigtig kunne sætte en finger på - det virker ægte og realistisk, men der er alligevel noget galt, når man ser ud som Slender Man.

Du ved, det ligner et menneske, men dets træk gør, at det ser overnaturligt ud - lange arme, ansigtsløst ansigt, og ubehagelig højde. 

I al sin enkelthed blev Slender Man beskrevet som en mystisk skikkelse, som stalker børn.

ANNONCE
Den virkelige historie bag gyserfænomenet Slender Man

Og ubehaget virkede. Selvom Knudsen ikke lagte stor vægt i det andet end ønsket om at vise sit billede og understrege temaerne og følelserne bag, så kunne han ikke have forudset hvilken effekt, den senere fik på internettet.

Slender Man blev pludselig et manifest af frygt for folk på internettet, som døjede med angst eller ønskede at sprede den uhyggelige følelse og historie.

Internetbrugere gik amok med at udvide myten med deres egne 'vidnesbyrd', fanfiktion, billeder, tegninger og selvfølgelig Youtube-videoer.

Pludselig havde Slender Man en omfattende baggrundshistorie og blev endda sammenflettet med historien om en mytisk karakter fra det 16. århundrede, Der Grossman, fra Tyskland, som var høj, langlemmet og fucking uhyggelig baseret på udskæringer i træ. 

Knudsen gav aldrig Slender Man nogen motivationer eller funktioner andet end, at den stalkede børn - men med internettets hjælp fik den pludselig den magt, at den kunne drive folk til at lave horrible gerninger i hans navn. Han kunne drive folk til vanvid. 

Slender Man blev en måde at beskrive fænomenet 'open-sourcing horror', hvor folk selv bidrager til historien og diskuterer muligheder og temaer - et studie i en genre, som kan skiftes og formes af teknologi og tidslig udvikling. 

Slender Man er en form for kollektiv konstruktion, som selv skaberne til sidst frygtede. 

Og her begyndte tingene at gå galt.

ANNONCE
Den virkelige historie bag gyserfænomenet Slender Man

Midt i det mytiske historie på internettet, som folk efterhånden havde konstrueret til at være en realistisk gyserfortælling, mødte to 12-årige piger, Anissa Weier og Morgan Geyser, for første gang Slender Man.

Deres møde resulterede i, at begge piger i 2014 forsøgte at dræbe deres veninde, Payton Leutner, ved at knivstikke hende 19 gange for at udvide loyalitet over for Slender Man. 

Anissa og Morgan mente begge, at deres ofring ville give dem adgang til inderkredsen af Slender Man. 

Heldigvis overlevede Payton, selvom hun blev efterladt til at dø i et skovområde i Milwaukee. 

Da pigerne senere blev fundet af politiet, gik de rundt i skoven i håb om at finde Slender Mans hus for at blive hans tjenere - de fortalte senere, at Payton måtte dø, så skikkelsen ikke ville komme efter deres familie. 

Begge blev sendt til længerevarende behandlinger på et psykiatrisk hospital - Morgan fik 40 år, mens Anissa fik 25 år. 

ANNONCE
Den virkelige historie bag gyserfænomenet Slender Man

Det viser blot, at folk kan blive så opslugt af internettets univers, at de ikke kan skelne mellem virkelighed og fantasi. 

En FBI-agent, som arbejdede på sagen, fortalte efterfølgende om hans reaktion på hændelsen:

"Børn har en hemmelig verden, som vi ikke kender til. Den hemmelige verden er meget mere dyster, end da vi var unge. Det er et problem, vi som samfund er nødt til at indse."

Jo tidligere børn introduceres til internettet, jo sværere kan de få ved at skelne mellem virkelighed og fantasi - hvad i gamle dage var røverhistorier over lejrbålet og i skolegården, står nu sort på hvidt i overbevisende artikler overalt på nettet og i forummer. 

Hvor man i gamle dage skulle fortælle gyserhistorier ved at overlevere dem fra mund til mund og fortolke dem på den måde, så kan man i dag med et enkelt strejf på tastaturet ændrer, kreere og påvirke forskellige historier og skrue på fantasi/virkelighedskonceptet. 

Scary as fuck.

Lang historie kort?

SLENDER MAN ER IKKE ÆGTE!

Så sov godt.

ANNONCE
Den virkelige historie bag gyserfænomenet Slender Man
Del

Seneste nyt