Magasinet M!

Denne illustration fra 1921 menes at være den første meme nogensinde

LOL-kulturen begyndte længe før internettet!

Memes.

Kilden til folks manglende nattesøvn, motivation, koncentration og tusindvise af andre ting, der påvirker den daglige hverdag.

Men for fuck sake, hvor kan de være sjove!

Selve ordet "Meme" blev første gang sagt af Richard Dawkins i 1976 i hans bestsellerbog, The Selfish Gene. Heri bruger han udtrykker til at beskrive det øjeblik, hvor en idé spreder sig fra person til person, men i moderne tid er blevet 'ommøbleret' eller genskabt med en ny betydning via internetkultur og billeder, videoer samt GIFs. 

De første internetmemes begyndte at dukke op i slutningen af 1990'erne, men nu menes det, at det første meme nogensinde stammer tilbage fra 1921.

Langt før Bad Luck Brian, "One Does Not Simply" og alle de andre klassikere.

Her har vi fingrene i et billede til et satirisk magasin, Wisconsin Octopus, som kørte som et universitetsmagasin på University of Wisconsin fra 1919-1959.

Billedet ligner til afveksling meme-konceptet  “Expectation vs Reality”  og “What You Think You Look Like vs. What You Actually Look Like” meme.

Så der har du det!

En 97 år gammel meme!

Hvis du undrer dig over brugen af ordet 'lommelygte' i 20'erne, så er det ment som det øjeblik, hvor magnesium blev sat ild til for at opnå en gammeldags form for blitz.

Se memet herunder: 

ANNONCE
Denne illustration fra 1921 menes at være den første meme nogensinde
Del

Seneste nyt

Annonce