Magasinet M!

Denne mands hjerte stoppede hele to gange: Sådan her føles det at være død

Vil du gerne vide, hvad der sker, når man ikke længere er til? Så fortæller en mand her, der har prøvet at dø kortvarigt hele to gange, hvad man angiveligt kan forvente sig.

I det meste af menneskets eksistens har folk været fascineret af døden. Hvad sker der med en, når man ikke er til længere? Hvordan føles det? Og er der et liv efter døden?

Præcist dette spørgsmål har en mand svaret på inde på gode gamle Reddit. Han har prøvet af dø ikke bare én, men hele to gange af ca. to minutters varighed. Den ene gang i et motorcykeluheld og den anden ved at tage en overdosis hovedpinepiller.

Selvom man selvfølgelig ikke skal stole blindt på Reddit, er det alligevel lidt af en fascinerende historie, han kommer med - om end lidt skuffende. For manden beskriver det som lidt af en tom fornøjelse.

"Det var blot mørk tomhed. Ingen tanker, ingen bevidsthed, intet. Begge gange var jeg der simpelthen bare ikke. Det var helt sort. Jeg vil beskrive det, som når du tager en lur. En kort lur, hvor du ikke drømmer. Du vågner op, og det føles som om, at du har sovet i lang tid, men hvor du i virkeligheden kun har været væk i et kvarter. Hvis lægerne ikke havde fortalt mig, at jeg rent faktisk døde, ville jeg blot have troet, at jeg have taget en drømmeløs lur," skriver han.

ANNONCE
Denne mands hjerte stoppede hele to gange: Sådan her føles det at være død

Øjensynligt er der altså intet liv efter døden, hvis man skal tro på fyren her. Og nu, hvor han har prøvet at dø to gange, fristes man til at spørge, om han overhovedet frygter døden længere. 

"Jeg frygter den i hvert fald mindre end før. Jeg ved nu, at døden ikke er værre end at sove. Når du dør, stopper du bare med at eksistere. Ergo er der intet at bekymre sig om", skriver han på Reddit og fortsætter: 

"Der har altid været en lille del af mig, som håbede på, at der var en Gud, et Paradis eller noget, der var større end vores forstand. Altså hvem vil ikke gerne have, at der skal være et Paradis? Jeg er dog stadig ateist, og nu ved jeg i hvert fald, at hverken Gud eller Paradis findes." 

Vi ved ikke, om vi synes, at det er deprimerende eller opløftende. Det kunne være sejt, hvis der var et liv efter døden, men på den anden side er det også fedt ikke længere at skulle bekymre sig om, at nogen kommer til at spoile det nyeste afsnit af Game of Thrones. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt