Magasinet M!

Der bor rumvæsner i USA!

... og 9 andre konspirationer, der lever i bedste velgående.

Der bor rumvæsner i USA!
Der bor rumvæsner i USA

I november 1989 skabte en mand ved navn Bob Lazar stor opmærksomhed, da han fortalte, at han havde arbejdet med UFO'er på en hemmelig amerikansk base ved Groom Lake i Nevada-ørkenen. Han tegnede og fortalte om de forskellige rumfartøjer, som militæret havde stående, ligesom han påstod, at der boede rumvæsner på basen. Og i modsætning til så mange andre UFO-disciple før ham, lød han mere som en videnskabsmand end en galning. Aftalen med rumvæsnerne skulle være, at de får lov til at lave forsøg med mennesker, hvis det amerikanske militær får lov til at aflure teknologien i deres rumskibe.

Sandsynlighed: Tjah. Når man tænker på, hvor stort universet er, kan det da godt være, at der bor en rummand derude. Men når man ser på amerikanernes militære succes rundt om i verden, virker det ikke som om, at de har fået specielt meget hjælp fra verdensrummet.

 

ANNONCE
Der bor rumvæsner i USA!
Sabotører fra fremtiden
Under den fransk-schweiziske grænse ved Genève ligger den 27 kilometer lange partikelaccelerator LHC (Large Hadron Collider). Blandt mange andre eksperimenter arbejder forskere her på at få protoner til at kollidere ved høj hastighed, så de kan skabe en miniature-udgave af et sort hul. Enkelte forskere er bange for, at projektet kan resultere i jordens undergang, men indtil videre har man ikke været i nærheden af det sorte hul. Forsøget er nemlig løbende blevet ramt af uheld, hvilket - tror nogle - skyldes, at folk fra fremtiden jævnligt rejser tilbage i tiden for at sabotere projektet.
Sandsynlighed: Hvis folk er i stand til at rejse tilbage i tiden for at sabbotere en partikelaccelerator, kan de vel ligeså godt hoppe længere tilbage og køre over den dreng, der ender med at opfinde skidtet - ligesom i Terminator.
ANNONCE
Der bor rumvæsner i USA!
Facebook er skabt af C.I.A.

Nogle ting er så konkrete og veldokumenterede, at man ikke kan argumentere imod et - som for eksempel at Facebook er skabt af amerikaneren Mark Zuckerberg. Det er konspirationsfolkene dog komplet ligeglade med. Mange af dem mener nemlig, at Facebook er skabt - eller i det mindste styret - af C.I.A., så man kan indsamle informationer om folk fra hele verden.

Sandsynlighed: Hvis du i dine personlige oplysninger skriver, at du er ryger, dukker der hurtigt annoncer med rygeafvænning op på din side. Det er derfor, skidtet er gratis. Men det betyder næppe, at C.I.A. holder øje med, om Tonny Jensen fra Esbjerg netop er gået fra´ Fast forhold' til 'Det er kompliceret´.

 

ANNONCE
Der bor rumvæsner i USA!
Alt, hvad du gør, bliver gemt

Har du nogensinde hørt om DARPA LifeLog? Så skyldes det sikkert, at projektet blev skrottet i 2004 - eller gjorde det? DARPA står for Defense Advanced Research Projects Agency og hører under det amerikanske forsvarsministerium. Projekt LifeLog var en måde, hvor man kunne indsamle og gemme alle de elektroniske spor, folk efterlader sig - lige fra pengetransaktioner, telefonopkald, mails, GPS-positioner og så videre. Officielt blev LifeLog som sagt skrottet, men det tvivler de fleste konspirationsteoretikere dog på. De tror tvært imod, at projektet lever i bedste velgående, og at du i dag ikke kan foretage dig noget på nettet, uden at det bliver registreret og gemt.

Sandsynlighed: Det meste, du foretager dig på nettet, bliver registreret og gemt. Sådan er det. Det foregår dog tusindvis af forskellige steder, og om der findes eet bestemt sted, der samler alle informationer, er næppe sandsynligt.

 

ANNONCE
Der bor rumvæsner i USA!
H1N1 er menneskeskabt

I 1900 boede der 2 milliarder mennesker på kloden. I 2060 vil der være fem gange så mange. Samtidig er vi ved at løbe tør for olie. Og mad. Og meget andet. Hvad skal vi stille op? Ja, spørger man konspirationsteoretikeren David Icke, er der allerede nogen, der er begyndt at gøre noget. Han påstår, at svineinfluenzaen er skabt af den amerikanske hær for at korrigere verdens befolkning - i øvrigt ligesom HIV-virusen, Ebola og de fleste andre vira, der er i stand til at slå rigtig mange mennesker ihjel. Andre siger, at det er lægemiddel-industrien, der står bag, så de kan tjene en masse penge.

Sandsynlighed: Det er altid rart at kunne skyde skylden på nogen - uanset om bunden går ud af indkøbsposen fra Netto, eller du bliver syg af en virus. Men selv om GlaxoSmithKline har tjent i omegnen af 22 milliarder kroner på vaccine mod svineinfluenza, skal man vist være meget syg for at tro, at der rent faktsik er nogen, der arbejder på at sprede sygdomme.

 

ANNONCE
Der bor rumvæsner i USA!
Finanskrisen var planlagt

Sælg dyrt, køb billigt. Det opsummerer nogenlunde første kapitel i grundbogen om aktiehandel. At sammenbruddet på aktiemarkedet i 2006 var skabt af lobbyer under den amerikanske regering, står til gengæld ikke ret mange andre steder end hos den tidligere statsansatte analytiker, Richard C. Cook. Han mener, at sammenbruddet var et led i en nøje tilrettelagt plan, hvor den efterfølgende fattigdom, dårligere ernæring og dødsfald skulle rydde op i underklassen. Verden skulle simpelthen smides ud i et finansielt Armageddon, så verdens største regeringer kunne skabe en ny verdensorden og sætte sig på magten.

Sandsynlighed: Mange regeringer sidder - som følge af bankpakker - i dag med nøglerne til en lang række banker, hvilket i følge Richard C. Cook er første skridt på vejen. Det er sjovt tænkt, men planen om et nyt verdensherredømme er fyldt med så mange faktorer, der kan gå galt, at ikke engang Olsen-banden ville røre ved den.

 

ANNONCE
Der bor rumvæsner i USA!
USA's militær vil styre dig med tankerne

Har det amerikanske militær forsket i, hvordan de ved tankens kraft kan få soldater til at gå gennem vægge og få geder til at falde døde om? Ja, det har de faktisk. Ideen om, at man kan påvirke andre ved tankens kraft, blev første gang taget seriøst af det amerikanske militær i 70erne. Her oprettede man gruppen First Earth Battalion, der blandede militær med New Age-tanker. Det resulterede senere i andre afdelinger, hvor soldater i trance skulle få syner, der viste fjendes militære hemmeligheder, eller hvor man ligesom Jedi-riddere kan få folk til at gøre ting, man tænker på.

Sandsynlighed: Indtil videre er de amerikanske soldater stadig udstyret med våben, og det er heller ikke lykkedes at få Osama Bin Laden til at forlade sin hule og melde sig selv, selv om mange soldater sikkert vil ønske, at han gør det.

 

ANNONCE
Der bor rumvæsner i USA!
USA bruger fængslerne som slavefabrikker

Hvert år producerer indsatte i de amerikanske fængsler varer - fra jeans til stole og gyngeheste - for flere milliarder kroner. Og selv om de ikke selv tjener ret meget på det, er det vel bedre at lære et håndværk end at sidde hele dagen og tælle tremmerne i sin celle. Fint nok, siger konspirationsteoretikeren Charles Overbeck, men det er bare ikke hele sandheden. Da mange af de indsatte sidder inde for narkoforbrydelser, er hans teori nemlig, at den amerikanske regering selv er hovedimportør af narkotika. Udover at tjene en masse penge fra salget sørger man også for at fængsle udvalgte købere og distributører, som så kan producere mærkevarer til 1,5 krone i timen.

Sandsynlighed: De private fængsler i USA tjener masser af penge på at producere forskellige varer. Men om regeringen ligefrem handler med narko og spekulerer i at fylde fængslerne op med billig arbejdskraft i stedet for at bruge nogle af de mange arbejdsløse, er næppe sandsynligt.

 

ANNONCE
Der bor rumvæsner i USA!
Kinas flåde af atomubåde

Det er ikke nogen hemmelighed, at Kina gerne vil være verdens største supermagt. Og indtil finanskrisen kastede grus i landets økonomi, var landet også godt på vej til at blive det. En supermagt skal dog også have et supermilitær, og derfor tror mange militæreksperter, at Kina er i gang med at opruste - blandt andet ved at bygge verdens største flåde af atomubåde. Det skulle foregår i en underjordisk hule, som kineserne har lavet i siden af et bjerg ved den kinesiske ø Hainan. Ud fra satellitfotos vurderer eksperter, at hulen er omkring 800.000 kvadratmeter stor, hvilket giver masser af plads til at bygge ubåde og sende dem af sted under vandet, uden at nogen kan se det. Rygterne er især stærke i Indien, der har et lettere anstrengt forhold til sin nabo.

Sandsynlighed: Tjah. Basen kan ses på satellitfotos, moleanlægget uden for hulen er gigantisk, og hele herligheden ligger perfekt, hvis man vil kontrollere skibstrafikken til det Sydkinesiske Hav. Så hvad betyder det? Forhåbentligt ikke noget ...

 

ANNONCE
Der bor rumvæsner i USA!
Verden er styret af en loge

Hvert år mødes 100-130 af den vestlige verdens mest indflydelsesrige politikere, bankfolk og forretningsmænd - helt uformelt og uden offentlige referater - for at tale om deres fælles interesser. Eller taler de i virkeligheden om noget helt andet? Siden foreningen, der går under navnet Bilderberggruppen, blev dannet i 1954, har konspirationsteoretikere mistænkt medlemmerne for at planlægge en ny totalitær verdensorden. Mødet er to gange blevet afholdt i Danmark, og af danskere, der har været inviteret med, kan blandt andet nævnes Mærsk Mc-Kinney Møller, Jens Otto Krag, Tøger Seidenfaden og Anders Fogh Rasmussen.

Sandsynlighed: Når man tænker på, hvor svært en håndfuld politikere har ved at blive enige om, hvorvidt børnehavebørn skal have madpakker med eller ej, har vi svært ved at tro på, at 130 prominente gæster kan blive enige om en ny verdensorden i løbet af tre dage om året.

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt