Magasinet M!

Der findes 4 slags druktyper - hvilken er du?

Kig tilbage på weekendens bytur!

Når man skal ud og væde ganen med vennerne, så kan det oftest udvikle sig på mange forskellige måder - og ganske uforudsigeligt. En ganske almindelig fyraftensøl kan resultere i tequila-fredag og vice versa. 

Der er mange ting, der spiller ind, når man skal begynde at analysere, hvordan en aften blev til, som den gjorde - måske skulle du ikke have taget de sidste shot? Måske er din bedste makker måske ikke den bedste indflydelse på din moral? Måske har du rygrad som en regnorm, når du først får den første tår? Blackout?

Der er mange elementer. Men ofte kan din aften spores tilbage til, hvilke følelser eller hvilken stemning du var i inden byturen. 

Og det har en gruppe forskere forsøgt at regne ud i forhold til at kategorisere, hvordan et menneske kan kategoriseres ud fra sine drikkevaner. 

Forskningen finder sted i studiet 'A motivational model of alcohol use, The Conversation', og forskerne har fundet fire kategorier af druktyper. 

1) Den sociale drikker - Typen, som drikker alkohol i selskab med andre. Det sociale element spiller ind i forhold til at 'trigger' lysten til at drikke.

2) Tilpasningsdrikkeren - Typen, der drikker for at være en del af gruppen på den præmis, at de andre også drikker. At personen ønsker at være en del af andres aktiviteter, og ønsker at passe ind i den sociale sammenhæng. Personen er ikke så tilbøjelig til at hamre øl i svælget, selvom resten af gruppen går amok. Personen drikker kun et par stykker for at føle sig inkluderet.

3) Fornøjelsesdrikkeren - Typen, der drikker - i mangel af bedre ord - for at blive drunk as a motherfucker. Personen har en lyst til at drikke sig fuld, som måske er drevet af noget, der er værd at fejre. En person, som søger følelsen og oplevelsen af at øge sin promille.

4) Kaperingsdrikkeren - Typen, der, lige som punkt 3, drikker meget for at opnå nogle positive følelser, men med det fortegn at ønske at drukne nogle negative følelser. Personen ønsker at opnå lykkefølelse, men med afsæt i at få skubbet negative tanker væk. 

Så enkelt kan det gøres - hvilken type er du?

ANNONCE
Der findes 4 slags druktyper - hvilken er du?
Del

Seneste nyt

ANNONCE