Magasinet M!

Derfor er du en røv hvis du ikke sætter mobilen på 'fly-mode' oppe over skyerne

Der findes masser af skrøner om, hvorfor du skal have din smartphone på fly-mode under flyvningen. Men her får du den helt rigtige årsag. Og det kan blive fatalt, hvis ikke du gør det.

Derfor er du en røv hvis du ikke sætter mobilen på 'fly-mode' oppe over skyerne

"Vi beder alle passagerer om at slukke mobiltelefonerne eller sætte dem på fly-mode under flyvningen".

Hvor mange gange har man ikke hørt dén frase fra en storsmilende stewardesse, inden man overhovedet er nået i luften med det fly, der skal fragte en mod sydligere himmelstrøg? Ja, hver gang hører man den. Og de fleste tror sikkert, det er, fordi smartphonesenes radiobølger går ind og forstyrrer flyets computersystem, så det ender med, at hele baduljen kortslutter, så flyet styrter ned over nogle skarpe bjerge langt væk fra civilisationen?

Men nej! Det er ikke derfor, du skal slå fly-mode til på telefonen. Årsagen er i virkeligheden meget mere simpel - og pjevset.

På bloggen AirLineUpdates forklarer en flykaptajn, at radiobølgerne fra en mobiltelefon kan genere radiosignalet i cockpittet og hos flytrafik-overvågerne i lufthavnene, hvis ikke mobilen er sat på fly-mode eller er slukket.

Flykaptajnen forklarer, hvordan forstyrrelsen fra mobiltelefonen lyder, og hvilke konsekvenser det kan have:

"Du har sikkert hørt denne forstyrrelse før, når du har haft din telefon i nærheden af en højtaler. Det lyder som en 'dit-dit-dit-dit-dit-dit'-tone, og det er ret irriterende," siger han. Argh. Mon ikke I holder til den, kære flykaptajner? Ellers er det i med vattet i øregangene.

Men selve lyden er ifølge flykaptajnen ikke det værste ved mobiler, som ikke er sat på fly-mode. I få tilfælde blokerer 'dit-dit'-lydene nemlig for vigtig information, som flykaptajnen og flytrafik-overvågerne i lufthavnene udveksler med hinanden under flyvningerne. Og så kan det først rigtig ende galt. Det sker dog kun i sjældne tilfælde? siger han.   

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE