Magasinet M!

Derfor er du grim når du er normal: "Resting Bitch Face" er bekræftet

Kender du det, hvor piger eller måske dig selv, hele tiden ser en smule irriterede, snobbede eller bare lidt øv ud? Så skyldes det nok, at de har "resting bitch face", som faktisk er ganske ufedt. Men nu kommer videnskaben dem til undsætning.

Derfor er du grim når du er normal: "Resting Bitch Face" er bekræftet

Kristen Steward har det. Kanye West har det. Anna Kendrick har det. Hende den lækre nede fra grillen har det.

Nemlig "Resting Bitch Face" - også forkortet RBF. 

En tilstand, hvor de næsten altid ser ud som om, at de er en smulle irriterede med alt omkring dem. 

Man kan måske slippe afsted med det, hvis man er en stor berømthed. Men hvis man bare er en lille borger, som alle os andre, så kan det være ret så nederen.

To forskere i social adfærd, Jason Rogers og Abbe Macbeth, fra Noldus Information Technology har brugt et særligt program til at læse folks ansigter, så de kunne tyde forskellene mellem RBF og et "normalt" ansigt, fortæller Huffington Post.

Programmet bruger 500 punkter i ansigtet til at spore signaler, som ikke engang mennesket lige med det samme kan registrere. 

Og særligt én følelse sprang i øjnene. 

 

Nu bliver det lidt kringlet. 

I et normalt og neutralt ansigt finder man cirka 3 % følelser. Der er mange forskellige følelser, hvor én af dem er 'foragt'. 

Ved personer med RBF stiger antallet af følelser pludselig til 5,76% - hvor hovedparten af det er - nemlig - foragt.

Det forunderlige er dog, at programmet ikke registrerer ægte foragt, fordi ansigtet ikke udstråler ægte foragt. Så det er altså denne lille snert af foragt, som vores øjne omfatter som foragt - deraf "resting bitch face". 

Det er også fordi, at vores hjerner er særligt tunet ind på at spotte 'foragt', fordi det handler om at blive målt og bedømt. 

Selvom nogen måske vil mene, at det oftest er piger - og Kanye West - som har RBF, så kunne forskerne konkludere, at det ses lige meget hos kvinder og mænd. Forskerne mener, at det er samfundets forhold til, at kvinder helst skal virke glade, der styrker vores oplevelse af, at det typisk er kvinder, som har RBF.

 

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt