Magasinet M!

Derfor finder nogle folk smerte yderst ophidsende

Når håndjern og læderbælter ligger øverst på natbordet!Hvis du render rundt med en ualmindelig lyst til at blive bundet eller slået under sex, er du muligvis masochist. En masochist er en person, som finder smerte tilfredsstillende - især under sex - og ting som læderbælter, håndjern, piske og "gagballs" ligger helt sikkert i øverste skuffe i natbordet.

De fleste mennesker bryder sig ikke om masochisme, og rigtig mange vil helst undgå smerte. Så hvorfor er det, at masochister søger denne "tilfredsstillende" smerte?

Playboy har undersøgt sagen og har hevet fat i seksualunderviser Justin Lehmiller, der har en Ph.d og forsker hos Ball State University i Indiana, USA.

"Learning by doing"-teorien

Mange psykologer mener at parafili - når en person har ualmindelige seksuelle interesser - er tillært adfærd. Derfor kan denne teori også hjælpe os med at forstå, hvorfor nogle bliver interesseret i fødder, sko eller for den sags skyld smølfer.

Hvordan "lærer" du så masochisme? Hvis din kæreste har set "50 Shades of Grey" tilpas mange gange, er chancen for, at hun på et eller andet tidspunkt gerne vil have smæk med et bælte større, end hvis hun ikke havde. Den dag, hvor hun så er ekstra liderlig og spørger dig, om du kan give hende smæk bagi, vil hun opleve en bedre orgasme end normalt og derved en større tilfredsstillelse. Og så kender du resten af historien, eftersom tilfredsstillende adfærd ofte bliver gentaget. 

ANNONCE
iStock - Derfor finder nogle folk smerte yderst ophidsende iStock

Flugtvejs-teorien

Desværre findes der en stor del af befolkningen, som ikke kan nyde sex grundet en stor portion manglede selvtillid. Her mener social-psykolog Roy Baumeister, at masochismen er løsningen for yderst nervøse mennesker. Smerten, som påføres, får hjernen til at tænke på andre ting, og derfor kan det forbindes med, at nogle bruger masochismen som en psykologisk udvej for deres egen nervøsitet.

ANNONCE
iStock - Derfor finder nogle folk smerte yderst ophidsende iStock

Meditations-teorien

Denne teori foreslår, at masochisme ikke er en psykologisk udvej, men at det i stedet skaber en ændret tilstand i din bevidsthed, som er i stil med det, der sker under meditation.

En undersøgelse fra tidligere i år viste, at mennesker, som deltog i ekstreme masochistiske ritualer, hvor eksempelvis piercinger med vægte var involveret, var i en anden bevidsthed. De skabte et psykologisk sted, de selv beskrev som: "Reducering af smerte, at leve i nuet, at tage få beslutninger, og følelserne flyder fredsfuldt". Det tyder derfor på, at masochisme for nogle mennesker handler mindre om sex, men mere om at opnå en anden bevidsthed - præcis ligesom meditation.

ANNONCE
iStock - Derfor finder nogle folk smerte yderst ophidsende iStock

Teorien om personlige betydning eller værdier

Masochisme kan også være vejen til personlig betydning eller værdier for et menneske. Baumeister forklarer i sin bog, Masochism and the Self, at masochisme typisk foregår i et tættere forhold. Det med god grund. For at de farlige lege kan foregå problemfrit, kræver det en god portion respekt mellem parterne. Noget der i de fleste tilfælde ikke fås ved et one-night-stand (beklager, gutter!). 

I ekstreme tilfælde kan masochismen være altafgørende for personers selverkendelse, da de kan se sig selv som sin partners slave. 

Så er det bare frem med pisken for at finde ud af, hvilken af teorierne du passer bedst ind under.

ANNONCE
iStock - Derfor finder nogle folk smerte yderst ophidsende iStock
Del

Seneste nyt

Annonce