Magasinet M!

Derfor skal du dyrke crossfit

Crossfit - den vildt populære træningsform, der bygger på korte, intensive træningspas (WOD) - fortsætter med at erobre verden. Aktiv Træning har skabt en serie, der bringer crossfit hjem til dig.

Crossfit har på få år udviklet sig til et verdensomspændende trænings-hit. Og det er ikke så underligt. Der er nemlig en lang række fordele ved den rå og intensive træning.

Crossfit bygger på naturlige, funktionelle bevægelser (som kast, træk, løft, hop og løb) i modsætning til de isolerede bevægelser i fitnessmaskiner. I stedet for at træne styrke, gymnastik og puls adskilt, bliver de kombineret i crossfit.

Målet er, at hele 10 fysiske egenskaber skal trænes til perfektion. Det er altså ikke nok at have styrke - også egenskaber som udholdenhed, fleksibilitet, balance og præcision skal være på plads, før man kan kalde sig fit i crossfit-universet. De 10 fysiske egenskaber skal trænes ligeligt, og det betyder, at du får trænet hele kroppen - og får en meget varieret træning.

Crossfit WOD: Kort, intensivt og effektivt

De korte og intensive træningspas, der kaldes WOD (workout of the day), er det centrale i crossfit. De varer som regel kun 15-25 minutter, men til gengæld skal man give sig 100 procent - og helst lidt til. Det kan fx gælde om at lave så mange gentagelser som muligt inden for den afsatte tid.

Resultatet er genial funktionel træning, som ruster din krop til at klare de mange løft og drej i hverdagen. At du træner som en vildmand, giver dig mental styrke, der er guld værd i en stresset hverdag.

Test dig selv: Er du klart til crossfit?

Holdånden er med

Er du træt af den ensomme kamp mod vægtene i fitnesscentret, kan crossfit også være en mulighed for dig. I et crossfit-center finder man den holdånd, som man ellers kender fra fodbold, håndbold og andre former for holdsport, hvor man er afhængig af hinanden.

Man hepper på hinanden og konkurrerer indbyrdes om, hvem der klarer dagens WOD bedst.

ANNONCE
Derfor skal du dyrke crossfit

Crossfit-serie i Aktiv Træning

Du behøver dog ikke at finde et center for at få glæde af principperne fra crossfit. Mange af øvelserne kræver intet udstyr og kan nemt trænes derhjemme.

Vil du prøve kræfter med crossfit, så kast dig over Aktiv Trænings crossfit-skole (se nedenfor). Her giver vi dig en række simple, men supereffektive crossfit-workouts, der giver resultater - og som du kan lave hjemme på stuegulvet.

Serien er udviklet af en af verdens bedste crossfittere, Frederik Ægidius, specielt til Aktiv Trænings læsere.

Crossfit-skolen Del 1

Crossfit-skolen Del 2 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce