Magasinet M!

Derfor skal du pille næse og spise dine bussemænd

Det lyder som det klammeste i verden, men rent faktisk kan det forhindre alverdens sygdomme, viser ny forskning.

Derfor skal du pille næse og spise dine bussemænd

Selvom du højt og helligt havde fået at vide hjemmefra, at du IKKE måtte stikke pegefingeren i næsen og især ikke fortære indholdet, der kom med ud, var der alligevel det lille, klamme barn på din børnehavestue, der ikke kunne lade være. Den ene omgang størknet snot efter den anden røg ned i svælget, og det var svært for dig ikke at efterligne det lille, klamme barn. Så en hel del bussemænd er det sikkert blevet til i tidens løb. Heldigvis ændrer smagsløs sig, og du sidder i dag tilbage og tænker på, hvordan fanden man kunne have hang til at spise sådan en grøn, slimet fætter? Men måske du burde genoptage den - i manges øjne afskyelige - vane nok engang? I hvert fald viser ny forskning, at det kan være godt for dit helbred, og at det burde være helt naturligt.

Det skriver Daily Mail.

Ifølge den østrigske lungespecialist, Professor Friedrich Bischinger, kan det at spise de tørre rester fra næsen medvirke til at styrke kroppens immunforsvar, og at det derfor lægeligt set giver god mening at gøre.

- I forhold til immunforsvaret er næsen et filter, hvori en stor del bakterier samles. Når den blanding så når dit tarmsystem, virker det ligesom medicin, siger Bischinger ifølge Daily Mail.

Forskere fra Harvard University og Massachusetts Institute of Technology har yderligere fundet ud af, at næseslims rige reservoir af 'gode' bakterier forhindrer hul-skabende bakterier i at klæbe sig fast til dine tænder.

Fundene i deres studie, udgivet i American Society for Microbiology, tyder også på, at snot kan virke modstandsdygtigt over for luftvejssygdomme, mavesår og HIV. 

Ifølge sitet Kidspot arbejder forskerne nu på en syntetisk næseslims-tandpasta for at høste snots tandmæssige fordele. Ligeledes er et bussemands-inspireret tyggegummi i støbeskeen.

De nye resultater går meget godt i spænd med tidligere forskning, der antyder, at vores besættelse af hygiejne har forårsaget en stigning i allergier og autoimmune sygdomme som eksempelvis gigt.

Altså er der meget, der tyder på, at det at spise bussemænd burde være helt naturligt.

- Naturen skubber os i andre retninger, fordi det er til vores fordel at opføre os på en bestemt måde og spise forskellige typer af mad, siger Dr. Scott Napper, professor i biokemi ved University of Saskatchewan, Canada.

- Så når du måske har lyst til at pille næse og spise det, der kommer med ud, bør du blot gå med naturen, fortsætter han.

Ifølge CBC News udviklede mennesket sig - set fra et evolutionært perspektiv - under meget beskidte forhold. Måske falder vores lyst til at bevare vores samfund og opførsel sterilt derfor ikke ud til vores fordel.

Så næste gang du fanger noget deroppe - hvorfor så ikke bare spise det? Du kan altid undskylde med, at du gør det for helbredets skyld.

ANNONCE
Del

Seneste nyt