Magasinet M!

Det er fandme rigtigt! Folk der bander meget er sgu mere ærlige

Hvis du ofte bruger bandeord, så er du nok også meget ærlig. Det viser forskning.

Det er fandme rigtigt! Folk der bander meget er sgu mere ærlige

FUCK! PIS! RØV! LORT!

Er du typen, der godt kan finde på at bruge et bandeord i ny og næ, så er der godt nyt. For så er du muligvis mere ærlig, end de mennesker, der aldrig bruger ord som sgu og fanden. 

Et fælles forskningsprojekt mellem University of Cambridge, Stanford University, Hong Kong University of Science and Technology og Maastricht University peger nemlig på, at de mennesker, der oftest benytter sig af bandeord også er den del af befolkningen, der er mest ærlige.

Når følelserne tager over

Sådan er det, fordi folk der bander er mere følelsesladede, og følelsesladede mennesker siger oftest sandheden, det skriver Vice.com.

- Bandeord er oftest brugt til at udtrykke ens ærlige mening og følelser og er derfor negativt relateret til uærlighed, står der i forskningsprojektets rapport.

Forskningsprojektet blev lavet i tre faser. I første fase spurgte forskerne 276 personer omkring deres vaner i forhold til at bande. Forsøgspersonerne skulle skrive de bandeord, de oftest bruger og hvilket bandeord de aldrig bruger offentligt, men godt kunne finde på at bruge privat. De 276 skulle også forklare, hvordan og hvornår de bruger de forskellige bandeord.

Herefter blev de resultater sammenlignet med et spørgeskema med spørgsmål, der gik på, hvordan personerne ville opføre sig i forskellige situationer. Blandt andet andet spørgsmål om, hvor god man er til at holde en aftale, og gøre som man har lovet at gøre.

Her fandt forskerne ud af, at de der oftest tyede til bandeord, også var dem, som gik mest op i at holde en aftale og gøre som lovet. 

"Fuck" på Facebook

Anden fase i projektet analyserede testpersonernes brug af bandeord på Facebook.

Her deltog mere end 153.000 brugere og resultaterne viste, at de mennesker, der brugte færrest bandeord, og lavede flere statusopdateringer, som blev vurderet som værende usande. Så når du læser bandeord på Facebook kan det altså være et tegn på, at den der sender beskeden, taler sandt.

I sidste del af forskningsprojektet sammenlignede forskerne de amerikanske stater. Her sammenlignede man staternes indbyggeres evne til at tale sandt med deres evne til at bruge masser af bandeord. Her blev Florida, Californien og Iowa de stater, der toppede listen som de mest troværdige - og sjovt nok også de stater, hvor der blev brugt aller flest bandeord.

Så det er bare med at komme i gang med at bruge en masse bandeord, hvis du vil tages seriøst og ærligt i fremtiden. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE