Magasinet M!

Det her bliver den største træningstrend i år

Og der er ikke tale om en særlig form for træningsøvelse.

11.045 skridt, ni kilometer cykling og syv timers søvn. Aktivitetsmålere og smarture kan måle mange forskellige aktiviteter - lige fra gåture og yoga til din søvnkvalitet - og i år bliver de den mest markante trend inden for træning. Det afslører American College of Sports Medicines (ACSM) årlige undersøgelse af trends inden for sundhed og fitness, hvor bærbar træningsteknologi, også kaldet wearables, ligger på førstepladsen.

- Fitness-teknologi er et must-have i vores hverdag i dag. Alle kan nemt tælle det antal skridt, de har taget, eller hvor mange kalorier de har forbrændt, ved at bruge wearables eller en smartphone. De data, som bliver indsamlet, kan informere brugerne om deres aktuelle konditionsniveau og hjælpe dem med at foretage sundere livsstilsvalg, siger Walter R. Thompson, hovedforfatter bag undersøgelsen.

Undersøgelsen er baseret på svar fra 1800 sundhedsprofessionelle fra hele verden, hvor deltagerne skulle rangere 10 trends ud af 42 mulige - gamle som nye. 

ANNONCE
PR - Det her bliver den største træningstrend i år PR

Din tracker fortæller om mere end forbrændte kalorier

Hos MyTrendyPhone, der er blandt Europas største leverandører af mobiltilbehør, hilser man udviklingen velkommen.

- Vi ser et stort potentiale i salget af gadgets som fitness-wearables til træning og fitness. De kan gøre det sjovere og mere motiverende at træne for danskerne, siger Silvan Popovic, mobilekspert ved MyTrendyPhone.dk.

Og det er ikke længere kun fitnessaktiviteter, vi måler med wearables, fortæller Silvan Popovic.

- Nogle fitnesstrackere kan måle, hvor meget man sover og tilmed kvaliteten af ens søvn. De kan måle hjertets generelle tilstand, og nogle kan endda registrere, hvor meget af solens UV-lys man har været udsat for på løbeturen, siger han.

ANNONCE
PR - Det her bliver den største træningstrend i år PR
Del

Seneste nyt