Magasinet M!

DIN BRANDERT - DERES JOB

Det er dem, der skal høre på dit lort, når du er træt, stiv, sulten og har smidt både nøglerne og billetten væk. De er nattens sande helte, og her fortæller de, hvordan du og din promille kommer sikkert hjem i seng.

DIN BRANDERT - DERES JOB
Togkontrolløren

Navn: Nikolaj Christensen
Alder: 41 år 

Hvad er den mest åndssvage forklaring, du har hørt fra en passager uden billet?
Den vildeste bortforklaring blev én af mine kolleger udsat for. Det var en ung mand, der forklarede, at han ikke havde nogen billet, fordi han var skizofren, og det er ham den anden, der har den. Om det så passede eller ej, det ved jeg ikke.

Hvor ofte brækker folk sig i toget?

Det er hver weekend. Ofte er det, når man kommer fra kulden og ind i varmen. Det værste er, når det er 12-13- årige fulde børn.

Sker det ofte, at folk falder i søvn og vågner i den anden ende af landet?

Det sker nærmest hver weekend. Når der ikke er mange passagerer, prøver vi at huske, hvor folk skal af, men det bliver sværere og sværere, nu hvor vi har fået rejsekort. Til gengæld har jeg ofte undret mig over, hvor sjældent folk hopper på det forkerte tog. Uanset hvor fulde de er, så finder de det rigtige tog.

Hvad er det vildeste, du har oplevet i toget om natten?

Det er nok at komme ind og billetere i et dødt regionaltog og være nødt til at bede et ungt par om at stoppe legen og tage tøj på igen. Normalt er løjerne dækket til af en jakke, men her var det fuldstændig uhæmmet. Andre gange har der været optaget på toilettet længe, og de kommer ud kan man se, der har været en hyggelig stemning. Det undrer mig lidt, for vores toiletter er måske ikke de reneste steder i hele verden.

ANNONCE
DIN BRANDERT - DERES JOB
Låsesmeden

Navn: Caspar Ringvig
Alder: 25 år

Hvor ofte får du opkald fra folk, der har smidt deres nøgler væk?

Hver gang jeg har nattevagt en weekend. Typisk har de glemt jakken i byen eller fået stjålet tasken med nøglerne i. Det er langt størstedelen af de opkald, der kommer om natten i weekenden.

Hvad siger de?

Som regel spørger de først, hvad det koster, og hvor lang tid det tager. Nogle gange er det fyre, der har en pige med hjem, så mens jeg dirker døren op, sidder de og snaver med tøsen. Det har man ikke nødvendigvis lyst til at være en del af.

Hvad er den mest sindssyge reaktion, du har oplevet?

Jeg kom ud til en gut, hvor jeg var nødt til at bore låsen ud, men det ville han ikke være med til. Da jeg vender ryggen til ham, hører jeg et brag, og da jeg vender mig om, har han sparket døren ind, så den er flækket midt over. Jeg vurderede, at han var syg i hovedet, så jeg bad ikke om penge - jeg kørte bare. Men i sidste ende blev det jo dyrere for ham at reparere døren end at betale en låsesmed.

Hvad er så det mest mærkelige, der er sket?

Det var engang, da jeg fik et opkald fra en kvinde. Da jeg kommer hen til hende, kan jeg se, at hun ikke har noget tøj på. Det viser sig, at hun er gået i søvne og kommet til at smække sig ude. Så hun har været nødt til at stoppe en fremmed og låne en telefon, mens hun selv stod midt på gaden uden en trævl på kroppen. Så jeg gav min jakke til hende.

Ud over ham, der sparkede døren, har du så prøvet folk, der har taget sagen i egen hånd?

Der var engang én, der havde fjernet næsten alt træet omkring låsen med en kniv. Det eneste, jeg skulle gøre var at skubbe den ind. Det var rimelig nemt for mig. Han var åbenbart nærig til at starte med.

ANNONCE
DIN BRANDERT - DERES JOB
Taxachaufføren

Navn: Peter Petersen
Alder: 51 år

Hvor meget af din tid bruger du på at køre folk hjem fra byen?

Fra fredag nat til lørdag morgen og fra lørdag nat til søndag morgen, laver jeg ikke andet fra kl. 23, til jeg får jeg nok af fulde mennesker nok. Hvis nogen kaster op i udsugningen, er det også slut. Så er jeg nødt til at lade bilen stå til mandag morgen, så den kan blive gjort rent.

Har du lært at spotte, hvornår folk skal brække sig?

Det er selvfølgelig åbenlyse tegn, som hvis de står og vakler og, men det kan være svært at se. Inde i bilen er det nemmere. Når de bliver helt blege, tier stille og begynder at svede, så er den ved at være gal.

Hvor ofte knalder passagererne i din taxa?

Der er aldrig nogen, der har knaldet i min taxa, men det har dælme været tæt på! For nylig hørte jeg bæltespændet blive åbnet, og jeg tænkte, at der måske ikke var gang i en guffer, men måske et handjob. Jeg er sådan set ligeglad med, hvad folk laver i bilen, bare det ikke sviner. På den anden side er det de færreste, der skal køre længere end ti minutter, og hvis du ikke kan holde længere tid end det, skal du måske til at træne din prostatakirtel.

Hvad er den længste tur, du har kørt for at få folk hjem fra byen?

For nylig kørte jeg en skidefuld mand fra København til Svendborg. Først troede jeg han sagde Svendborggade, men han mente Svendborg. Han gad ikke først og skulle med tog og siden bus, så vi aftalte en fast pris, og han kom sikkert hjem.

Hvad er det første, du gør, når du får fri?

Jeg sætter ZZ Top på og skruer højt op, at jeg ikke fatter noget. Jeg skal have blæst hjernen ud.

ANNONCE
DIN BRANDERT - DERES JOB

Navn: Line Veiss-Pedersen
Alder: 28 år

Hvad er det mest åndsvage, folk prøver at bestille, når de er stive?

Jeg oplever en gang imellem, at folk beder om at få eksempelvis fem ekstra bøffer i deres burger. Der er typisk fyre, der skal imponere hinanden. Og så er der selvfølgelig dem, der prøver at bestille en Whopper eller andre ting, der er hos Burger King. De ved nok ikke bedre. En burger er en burger, når du er fuld.

Hvad med jeres salater? Er der godt gang i dem om natten?

Hmm...jeg er nogle gange ude for, at folk køber en wrap, men ellers holder de sig mest til de fedtede burgere. Der er også en del piger, der bestiller Happy Meals, men de ber af en eller anden grund aldrig om at få legetøjet... Der er dog ikke den store forskel, på hvad mænd og kvinder bestiller. De skal bare have Big Macs og McNuggets. 

Hvad er det mest mærkelige, folk har sagt til dig ved kassen?

Der plejer at komme et par venneanmodninger på Facebook, mens jeg betjener dem. Og så skal fyrene selvfølgelig også lige prøve at se, om de kan score mig. De er dog ikke så gode til at finde på scorereplikker, der passer specielt til McDonald's-medarbejdere, så de fyrer bare et eller andet pis af, og så giver jeg igen af samme skuffe.

Hvad er det vildeste, du har oplevet om natten?

I sidste weekend stod Hans Pilgaard sammen med to af sine kammerater og sang foran kassen i fem minutter, mens alle stod og klappede. Jeg har ikke lige haft Bendtner til at komme og lave ballade endnu, men det kan jo være, det kommer.

ANNONCE
Del

Seneste nyt