Magasinet M!

Dø og bliv til en svamp - bogstaveligt talt

Hvis du tænker meget på naturen og dens trivsel, så skal du måske droppe ideen om at blive begravet i en kiste eller blive kremeret, som de fleste gør. Hvad med at blive til svampe?

Grøn energi og bæredygtighed er alle vegne. Men nu har en virksomhed taget skridtet videre, og gør dig bæredygtig - når du er død.

De har lanceret 'Infinity Burial Suit', som groft kan oversættes til "Evighedsbegravelses-dragten".

Medstifter og kunsteren Jae Rhim Lee er hjernen bag dragten, som hun også selv har udviklet, skriver Buzzfeed.

Ideen er, at når man dør, så bliver ens lig ikke godt nok til jord igen - ligesom frasen "af jord er du kommet, er jord skal du blive".

ANNONCE
Dø og bliv til en svamp - bogstaveligt talt

Istedet skal man blive begravet i dragten, som så omdanner ens lig til svampe. Yes, svampe!

Man bliver altså en rigtig omgang kompost i jorden.

Jae Rhim Lee udviklede dragten, fordi mennesket bliver udsat for mange giftige kemikalier i løbet af livet, som sætter sig i kroppen. Disse ryger igen ud i naturen, når kroppen nedbrydes i jorden.

Men hun har testet forskellige svampe, som kan leve af kroppen, når den begynder at gå i forrådelse i jorden. Dermed giver kroppen næring til svampene, som til gengæld nedbryder kemikalierne fra kroppen.

Dragten er beklædt med striber af svampesporer, som reagerer, når kroppen er blevet lagt til sit endelige hvile.

ANNONCE
Dø og bliv til en svamp - bogstaveligt talt

2.700 mennesker har allerede skrevet sig op til den forunderlige dragt, som kan købes fra juni måned og koster 6.700 kroner.

For at det ikke skal være løgn, så tilbyder virksomheden også "kapsler", som man kan begrave sine kæledyr i, så de også kan blive til bæredygtige svampelig.

Dø og bliv til en svamp - bogstaveligt talt

Vi kan dog ikke lade være med at tænke på serien 'Hannibal" med Mads Mikkelsen, hvor en morder netop dyrker svampe i sine ofres lig. Dét er eddermame en klam scene.

ANNONCE
Dø og bliv til en svamp - bogstaveligt talt
Del

Seneste nyt