Magasinet M!

Dødens Gab

Her er 12 dyr, du ikke ønsker at tirre.

Dødens Gab
12. Bullmastiff

Bidstyrke: 390 kg/cm2

Hunden er som bekendt menneskets bedste ven. Men i de forkerte hænder, kan den enorme engelske bullmastiff være din værste fjende. Og når den oven i købet kan bide med et tryk på 390 kg, er det med at have respekt for den ellers blide kæmpe.

Til sammenligning bider et menneske med et tryk på sølle 105 kg/cm2.

ANNONCE
Dødens Gab
 11. Hvidhaj

Bidstyrke: 470 kg/cm2

Måske lidt overraskende at hvidhajen ikke er at finde højere oppe på listen, men faktum er, at den ifølge National Geographic ikke bider specielt hårdt modsat listens øvrige dyr. Men med sine sylespidse, savtakkede tænder har hvidhahajen heller ikke brug for at bide specielt hårdt.

ANNONCE
Dødens Gab
10. Løve

Bidstyrke: 486 kg/cm2

Selvom løven har det svageste bid af de store kattedyr, har de knivskarpe tænder, som de borer ind i halsen på deres bytte, som de derved dræber via kvælning. Bidstyrken hjælper dem til at klappe deres muskuløse kæber sammen om deres bytte og holde fast.

Dødens Gab
 9. Jaguar

Bidstyrke: 492 kg/cm2

Selvom jaguaren, der lever i Mellem- og Sydamerika er betydeligt mindre end løven, bider den hårdere. Kombineret med Jaguarens sylespidse tænder, kan det store kattedyr så let som ingenting bide igennem et kranium og dermed gennembore hjernen.

ANNONCE
Dødens Gab
 8. Brunbjørn

Bidstyrke: 520 kg/cm2

Selvom den enorme brunbjørn, ser frygtindgydende ud og er livsfarlig, er den alligevel først og fremmest vegetar. Men med et bidtryk på 520 kg og en enorm størrelse, skal du nok ikke tirre bæstet, der også løber skræmmende hurtigt.

Dødens Gab
7. Alligator snapping turtle

Bidstyrke: 705 kg/cm2

Du har ikke lyst til at tirre det her kræ. For selvom bæstet ingen tænder har i gabet, kan den bide din finger af så let som ingenting. Den er en af verdens største saltvandsskildpadder med en kampvægt på 150 kg tung og lever heldigvis langt væk i USA.

ANNONCE
Dødens Gab
 6. Tiger

Bidtryk: 738 kg/cm2

Tigeren er verdens farligste store kattedyr. Ligesom løven, borer tigeren sine spidse tænder i dets bytte og bruger så sine enorme kæbemuskler til at holde fast, og venter på at dyret dør af kvælning.

Desværre er den smukke dræber farligt tæt på udryddelse grundet skovhugst og krybskytteri.

ANNONCE
Dødens Gab
 5. Hyæne

Bidtryk: 773 kg/cm2

Vildt at tænke på, at nogle afrikanske bander holder hyænen som "kæledyr". Her kan pitbullen godt gå hjem.

Afrikas vilde "hund" har et voldsomt bidtryk, som den bruger, når den gnasker sig igennem sin frokost. Således kan den knuse og fordøje eksemplevis en elefants lårbenknogle. Voldsomt nok.

ANNONCE
Dødens Gab
 4. Gorilla

Bidstyrke: 914 kg/cm2

Ikke nok med at gorillaen er bomstærk, den bider også sindssygt hårdt. Næsten 10 gange så hårdt som mennesket. Så skulle du være så uheldig at komme op at toppes med en Silverback gorilla, kan du være sikker på, at den pulveriserer dig på den ubehageligste måde.   

ANNONCE
Dødens Gab
3. Flodhest

Bidstyrke: 1,3 tons/cm2

Hvem har brug for skarpe tænder, når man kan bide med et tryk på 1,3 tons? Ikke flodhesten, den har nemlig det kraftigste bid blandt alle pattedyr. Hvert år mærker flere hundrede afrikanere, flodhestens vrede, når de uheldigvis kommer for tæt på det enorme dyr. Så er det jo meget heldigt, at vi herhjemme kan nøjes med at betragte det enorme dyr igennem glas i den nærmeste zoologiske have.

ANNONCE
Dødens Gab
2. Alligator

Bidtryk: 1,5 tons/cm2

Det imponerende, forhistoriske levn dræber dets bytte ved at bide sig fast i det med dets knivskarpe tænder og efterfølgende holde fast ved takket være alligatorens enorme bidtryk. Så skulle du i kådhed stikke hånden ind i gabet på en nordamemerikansk alligator er chancerne for, at du ser den hånd igen lig nul. 

ANNONCE
Dødens Gab
1. Nilkrokodille

Bidtryk: 3,5 tons/cm2

Ingen over eller ved siden af den afrikanske nilkrokodille. Det kan godt ske, at Steven Spielbergs 'Dødens Gab' handler om en hvidhaj, men det er Nilkrokodillen, der har det sande dødens gab.

Del

Seneste nyt

ANNONCE